31-10-2018, 22:43
|
The Witcher (Netflix, 2019-)
|
|
Nie ma co wysuwać pochopnych wniosków. Jeden gość za pomocą Photoshopa zrobił coś, co powinno się spodobać ;))
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
31-10-2018, 22:43
@Proteus
Piszesz oczywiste oczywistości, tylko kto normalny, na kilka dni/tygodni przed rozpoczęciem zdjęć, wypuszczałby jako oficjalny materiał, przykładowy screen-test, który tak naprawdę byłby jakąś odrzuconą wersją wyglądu Geralta? Przecież to się kupy nie trzyma. Takie rzeczy to można wrzucać do sieci jako dodatki/ciekawostki po premierze serialu. Rozumiem jeszcze, gdyby to był wyciek, nagranie nagrania jakości 120p, ale nie... Cavill puszcza to, jak gdyby nic, na swoim kanale na Instagramie. Dla mnie klip jest oczywistym zasygnalizowaniem, że to jest zatwierdzony design postaci. Zwłaszcza, że test pochodzi sprzed tygodnia i mieli sporo czasu na zastanowienie się, który kierunek obierają. Wiadomo, że w serialu, przy naszpikowaniu go różnymi filtrami, efektami i innymi bajerami, będzie to wyglądać nieco lepiej, ale wielkich zmian bym się nie spodziewał. A przykłady Leto i Phoenixa są jak najbardziej sensowne. Po zapodaniu oficjalnych materiałów tam też fani łudzili się (zupełnie bezpodstawnie), że to pewnie niefinalny wygląd, że tak nie może być, a później był płacz, bo jednak był :) I tutaj na bank będzie identycznie. Może jeszcze parę słów co do klipu. Na zdecydowany + to, że nie skopiowali tak po prostu kostiumu z gier, + Geralt nie ma brody, Na gigantyczny - peruka i fakt, że nie dano czasu Cavillowi na zapuszczenie włosów (no chyba, że to robi i w przyszłości peruka zniknie, ale w to wątpię. A jeśli Cavill nie chciał zapuszczać włosów, to - facjata Cavilla - Biję się w pierś... no jednak lepiej by tutaj pasował ten McGowan!
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
31-10-2018, 23:09
Zapuszczać włosów? jakich niby? Takich długich? Czy ty masz pojecie, że takie włosy rosną kilka lat?
Jedynym rozwiązaniem byłoby tu dłuższe włosy i jakies doczepki
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 01-11-2018, 00:38 (31-10-2018, 22:43)Snappik napisał(a): Nie ma co wysuwać pochopnych wniosków. Jeden gość za pomocą Photoshopa zrobił coś, co powinno się spodobać ;)) Zmniejszył mu zakola i dodał parę śmiesznych zadrapań? NO OSOM, teraz czekam jak szalony! Zresztą szkoda kruszyć kopii, wyjdzie to wtedy wielu się przekona jaki gnieciuch się szykuje. 01-11-2018, 11:00 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-11-2018, 11:03 przez Albertino.) ![]() Cytat:Na zdecydowany Bo pewnie nie mogą. Na bank niektóre designy które nie pochodzą jednoznacznie z książki (oraz grafik im towarzyszących, zakładając że należą one prawnie do Sapka), są własnością CDPR których Netflix nie może sobie po prostu wykorzystać. 01-11-2018, 12:27
Zombie, ale to nawet nie musi być żadna odrzucona wersja designu, tylko po prostu niedopracowana, "raw" na potrzeby screen testu.
Bo takie charakteryzacje często kładą się własnie na pierdołkach, które wyglądają na detale, a które mogą mocno, mocno zmienić rzeczy w ruchu. Odrobina brudu robi różnice pomiędzy włosami, które wyglądają jak naturalna biel a syntetyczna peruka. Odrobinę inne ułożenie włosów z ramionami, robi różnicę pomiędzy fryzem wyglądającym jak wiking, a jak elf z D&D. Charakteryzacja i przypudrowanie twarzy, odpowiednie do klimatu zdjęć i planu, itp. Takie rzeczy często mocno zmieniają się do czasu ostatecznych zdjęć, a jedno frontalne, kilku sekundowe ujęcie może być mocno mylące. Oglądałem ostatnio screen testy krasnoludów z hobbita i nawet kiedy przymierzali finalne wersje kostiumów, mejkupu i rekwizytów, to wyglądali w nich gorzej niż w filmie, to bo czasami były takie robocze wersje tych gadżetów, bez weatheringu, z przypieszoną charakteryzacją itp.Tak jak pisałem gdzie indziej, Geralt to taka postać, która bardzo łatwo może wizualnie wejść w pole tandety, (każdy facet z długimi białymi włosami, ryzykuje możliwość, że będzie czasami wyglądał jak Lambert w Mortal Kombat), dlatego po takim jednym ujęciu bym nie oceniał. Tutaj możemy mieć do czynienia z przykładem, gdzie ktoś od promocji, potrzebował jakiegoś materiału już teraz, stwierdzili, ze skoro to jest finalny, zatwierdzony design, to nie ma znaczenia większeogo, że jest niedopracowany, "good enough" jak to mówią i wypuścili. Tak czy siak o serialu ludzie gadają. Szkody nie wyrządzono. Byle by mówili. Zwłaszcza, że mnóstwo było przykładów pękniętych, fanowskich żyłek po tym gdy do sieci wyszły pierwsze zdjęcia jakiegoś kostiumu, tylko po to by emocje opadły, gdy ludzie zobaczyli go w ruchu. Nie chce się za bardzo w to mieszać, bo jak pisałem, w pełni przyjmuję możliwość, że on rzeczywiście będzie tak wyglądać i że serial generalnie będzie wizualną tandentą i że Hissrich rzeczywiście jest taką "Twilightową twórczynią" jak o niej mówią. Ale dajcie mi przynajmniej zwiastun. Wtedy będzie można oceniać jak całość prezentuje się wizualnie. A na razie widzieliśmy Cavilla, przez kilka sekund gapiącego się w kamerę w pół-cieniu. That's nothing. A przykład Leto nadal uważam za nietrafiony. Nie obchodzi mnie co sobie fani po ich wypuszczeniu gdybali, bo oni nie mieli wtedy żadnych podstaw do takiego gdybania. Zdjęcia Leto to była oficjalna sesja zdjęciowa, w profesjonalnym oświetleniu pokazująca każdy szczegół jego charakteryzacji, która została szczegółówo dopracowana właśnie na potrzeby tej sesji. Nie było wtedy absolutnie żadnego powodu by uważać, że to jest jakaś beta wersja. Jedynym powodem dla którego fani tak gdybali, było to, że niektórym strasznie się ten design nie podobał i kombinowali z argumentami w nadziei, że może w filmie będzie inaczej. Na zakończenie, jeszcze raz zaznaczę, że pomimo mojego otwartego podejścia i ciekawości wobec serialu, gdyby ktoś mi kazał obstawiać, albo pobawić się w filmową prekognicję, to powiedziałbym, że "smart money in Vegas", raczej nie daje temu serialowi większych szans na bycie czymś dobrym.
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.
01-11-2018, 19:07 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-11-2018, 19:26 przez Proteus.) ![]() Wiadomo, że nie będzie tak wyglądać, ale jak dla mnie mamy dużo lepszą (wizualnie) Triss niż Yen. 01-11-2018, 23:26 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-11-2018, 23:27 przez Gieferg.)
Piegowata wersja Triss to jeszcze nie jets pełen lux, ale ten fanmade w sumie nienajgorszy.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
02-11-2018, 09:27
Zamiast kogoś takiego ...
![]() ... będzie kolejny Legolas Żebrowski. Ludzie z Netflixa nie mają pojęcia o wyobraźeniu!!
Kiedy rozum śpi, budzą się eksperci.
02-11-2018, 19:13
Pierwsze zdjęcie tego aktora które, w kontekście Geralta, faktycznie jest fajne.
Cavillowi brakuje troche zarostu (żadnej brody!) oraz blizn, bo jest jednak mimo wszystko zbyt ładny, ale pod względem chociażby włosów jak i postawy, no idealny książkowy Geralt. Plus aktorsko nie wątpie, że podoła. Bardziej mi już od jego twarzy przeszkadza strój, jeśli to jego podstawowa kurtka to bieda. Dziwi mnie też brak medalionu i mieczy w tym pokazie. Powyższy fanmade Triss brzydki i to bardzo, ale sama aktorka zdecydowanie przebija Chalotre. Martwi mnie to dziwne zbiorowisko postaci. Cahir, totalnie z dupy, czarodziejki, postacie z zupełnie losowych historii a brak bohaterów kluczowych jak chociażby Borch, Foltest czy Nenneke, dziwne, że nie ogłosili ich na sam start. 03-11-2018, 14:43
Borch jest kluczowy tylko jesli w ogóle będą robić opowiadanie w którym się pojawił. Na razie nic na to nie wskazuje. To samo Foltest.
Nenneke też nie wiem od kiedy jest taka znowu "kluczowa". Jak nie robią "Głosu rozsądku" a w sumie nie wiem czy jest sens, to w opowiadaniach nie istnieje, a jakiegoś tam znaczenia nabiera (na chwilę) na początku sagi. Cahir nie jest z dupy, wystarczy że chcą dać w tym sezonie , co jak najbardziej miałoby sens. Cytat:postacie z zupełnie losowych historii Na przykład? 03-11-2018, 14:46 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-11-2018, 14:54 przez Gieferg.)
Tylko, że opowiadania z Borchem i Foltestem powiedziałbym należą do najważniejszych. Na dodatek ten drugi odgrywa, nawet jeśli nie na pierwszym planie, ale jednak istotną rolę.
Nenneke przewija się przecież przez całe "Ostatnie życzenie" i jest dość istotna w kontekście pokazania postaci Geralta, później też swoje dostaje. Każdy z tych bohaterów dla całej historii i dla czołowych postaci jest ważniejszy niż Sabrina czy Tissaia. Nie wątpie, że sezon zakończą rzezią Cintry, ale sądze, że ci już ogłoszeni mają do odegrania w serialu najważniejszą role, chyba, że zapowiedzieli losowo wybrane postacie. Nie chciałbym też aby zdejmowali Cahirowi zbroje aż do momentu w którym to nastąpiło w książkach. 03-11-2018, 14:52 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-11-2018, 14:54 przez Kuba.) Cytat:Tylko, że opowiadania z Borchem i Foltestem powiedziałbym należą do najważniejszych.A co one mają do głównej fabuły? Może są zapadające w pamięć ze względu na to motyw ze smokiem i strzygę, ale ogólnie nie są specjalnie istotne. Cytat:Na dodatek ten drugi odgrywa, nawet jeśli nie na pierwszym planie, ale jednak istotną rolę.Ale dopiero w trakcie II wojny z Nilfgaardem. Cytat:Nenneke przewija się przecież przez całe "Ostatnie życzenie"Tylko dlatego, że "głos rozsądku" poszatkowano na części którymi przeplatana jest reszta opowiadań. Ale na czym miałaby polegać "kluczowość" tej postaci? Co ona w ogóle robi istotnego? W sadze jest tak bardzo istotna, że można całą jej rolę wyciąć i ograniczyć szkolenie Ciri do Kaer Morhen i niewiele się zmieni (podobnie zresztą Triss - nieistotna postać-zapychacz). Cytat:i jest dość istotna w kontekście pokazania postaci GeraltaTylko jeśli chcemy go przedstawiać głównie za pomocą dialogów, wątpię by chcieli to robić w serialu. 03-11-2018, 14:59 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-11-2018, 15:01 przez Gieferg.) (01-11-2018, 12:27)Grievous napisał(a): Bo pewnie nie mogą.1:1 z pewnością nie, ale mogli kombinować, żeby było podobnie. (03-11-2018, 14:43)Kuba napisał(a): Dziwi mnie też brak medalionu i mieczy w tym pokazie.Medalion ma pod tą kurtką. W klipie można zauważyć łańcuszek. Co do mieczy... No cóż, może ich nie ma, bo w tej wersji będzie miał 2 łuki? (03-11-2018, 14:43)Kuba napisał(a): Powyższy fanmade Triss brzydki i to bardzo, ale sama aktorka zdecydowanie przebija Chalotre. Ocena z tyłka, bo jeszcze nawet nie widziałeś 1 sekundy materiału z nimi. Tak w ogóle, to rozumiem czemu narzekacie na ten casting Yennefer, ale naprawdę srogo śmiechnę, jeżeli okaże się, że to będzie jedyna (albo jedna z niewielu) dobrze zagrana postać w tym serialu :P
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
03-11-2018, 15:09 Cytat:i. Tak w ogóle, to rozumiem czemu narzekacie na ten casting Yennefer Bo nie wyobrażam sobie, żeby ktoś, kto tak nieadekwatnie wygląda był w stanie przekonująco odegrać akurat tę postać. Może się zdziwię, ale nie sądzę. 03-11-2018, 18:16 (03-11-2018, 15:09)zombie001 napisał(a): Ocena z tyłka, bo jeszcze nawet nie widziałeś 1 sekundy materiału z nimi. Tak w ogóle, to rozumiem czemu narzekacie na ten casting Yennefer, ale naprawdę srogo śmiechnę, jeżeli okaże się, że to będzie jedyna (albo jedna z niewielu) dobrze zagrana postać w tym serialu :P Mam podobne przeczucie :) Generalnie wszystko wskazuje na nędzę zbiorową, ale IMO jeśli ktoś w największym stopniu położy ten spektakl to Cavill i jego "charyzma". 03-11-2018, 21:01 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-11-2018, 21:02 przez Albertino.)
@zombie w tym porównaniu chodziło mi przede wszystkim o wygląd ;)
@Gieferg Mam wrażenie, że podchodzisz trochę do tego jak do 2 godzinnego filmu a nie 6 odcinkowego serialu i na dodatek trochę bagatelizujesz znaczenie pewnych elementów całej serii Sapkowskiego. Tutaj scenarzyści nie muszą się spieszyć z rozpisaniem poszczególnych postaci i nakreśleniem ich historii, wzajemnych relacji, mają na to masę czasu bo na opowiadania mogą od biedy poświęcić nawet i z dwa sezony. Możliwe, że Nenneke tak naprawdę wiele nie ma a całość jakoś by sobie bez niej poradziła, ale czy nie jest ona ważną osobą dla Geralta i później dla Ciri gdzie na dodatek świetnie wypada w opozycji do Yennefer. Największym plusem serialowych adaptacji jest to, że możesz poświęcić czas na rozwój swoich bohaterów, ich życia i historii, szkoda byłoby odrzucić fajnych bohaterów którzy swoje w życiu Geralta/Ciri zrobili i prezentują nieco inne podejście do świata co umożliwiłoby jeszcze wiarygodniejsze budowanie światopoglądu Geralta - a bądźmy szczerzy, opowiadania służą, z perspektywy całości, głównie nakreśleniu postaci Wiedźmina. Opowiadanie ze smokiem też jest ważne właśnie w kontekście rozwoju bohatera. Borch jest ważny dla pokazania relacji Yennefer - Geralt. Plus opowiadanie samo w sobie jest świetne, dla mnie osobiście istotniejsze niż chociażby "Kraniec świata" który jest tylko po to aby Sapkowski mógł wyjaśnić jak wygląda sytuacja elfów (a to już jest kwestia którą faktycznie można ograniczyć do paru dialogów i dopisanych scen) w tym świecie, bo nawet relacji Jaskier-Geralt za bardzo tam czasu nie poświęca, to zresztą jest wątek na którym mogliby właśnie zaoszczędzić bo Jaskier przewija się ciągle i można go bez problemu upchnąć wszędzie, nawet do "Mniejszego zła". A strzyga? Ja sobie szczerze mówiąc nie wyobrażam kompletnie braku tej historii. Więc na dobrą sprawę to masz rację, nie przeczę, ale czy nie uważasz, że całość byłaby dużo bogatsza z tymi bohaterami? Czy naprawdę chcemy kolejny wykastrowany materiał? Zwłaszcza, że nie mówimy tutaj o bohaterach z "Wiecznego ognia" a postaciach które faktycznie coś znaczą dla czołowych charakterów. Osobiście liczę też na dokładną adaptację ostatniego opowiadania bo uwielbiam motyw Visenny. 04-11-2018, 17:57
To że lepiej by było żeby w serialu pojawiła się Nenneke czy Borch nie czyni z nich kluczowych postaci, którymi nigdy nie byli.
Cytat:Osobiście liczę też na dokładną adaptację ostatniego opowiadania bo uwielbiam motyw Visenny.Masz ją w polskim serialu :P Dla całości ta postać jest już w ogóle nieistotna. 04-11-2018, 18:18
Kręcą na wyspach Kanaryjskich i pojawia się coraz więcej fotek z planu:
https://imgur.com/a/nKvZhKH Jak fajnie by było gdyby kręcili to w 2.40:1... tym bardziej że im się chyba zdarza tak robić (Sabrina cy cuś?). 08-03-2019, 13:53 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-03-2019, 14:03 przez Gieferg.) |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| The Boys (Amazon, 2019 -) | Mierzwiak | 418 | 69,294 |
Wczoraj, 17:13 Ostatni post: Krismeister |
|
| 1670 (Netflix) | Capt. Nascimento | 165 | 26,856 |
23-06-2026, 12:29 Ostatni post: slepy51 |
|
| Euphoria / Euforia (HBO, 2019- ) | Kuba | 64 | 9,965 |
11-06-2026, 14:33 Ostatni post: Gieferg |