Ankieta: Jak oceniasz 1. sezon?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

The Witcher (Netflix, 2019-)
(01-11-2019, 01:58)Arahan napisał(a): Też mi się wydaje, że niektórzy to wręcz chcą żeby to było złe.
Jako fan Wiedźmina 3 i dodatków do niego chciałbym zobaczyć równie zajebiste, kreatywne, krwawe, klimatyczne i wyraziste fantasy. Jeśli widzę netfliksową tandetę to przykro mi, ale nie zamierzam ukrywać swojego zdania tylko dlatego, że może to zranić czyjeś uczucia :*

Ostatnią deską ratunku będzie tu Dolby Vision (HDR) który potrafi czasem mocno uatrakcyjnić kiepskie zdjęcia i telewizyjny look, co spotkało na przykład pierwszych Avengers w wydaniu UHD. Nie omieszkam poinformować czy tak będzie i w tym przypadku :)

Odpowiedz
Ciri z gier nijak mi nie przystaje do książkowego wizerunku, ale jakbym miał narzekać na którąś z aktorek, opierając się o zwiastuny, to w tej chwili raczej na Triss.

Odpowiedz
Narzekanie na telewizyjny / netflixowy look przy serialu netflixa? <ok>

Trailer spoko, czekam, dla Cavilla. :)

Odpowiedz
Po 1 - tak, narzekam - nie oglądam seriali Netflixa między innymi dlatego, że wyglądają jak wyglądają...
Po 2 - ...z wyjątkiem Dark Crystal, który wyglądał, jak wyglądał, czyli zupełnie inaczej - widziałem już dwa razy.
Po 3 - ale to jest Wiedźmin - rzecz dla mnie ważniejsza od wszelkich Batmanów, Avengersów, LOTRów czy Terminatorów, coś co obejrzę bez względu na to jak wygląda by następnie...
Po 4 - ...poprawić go sobie po swojemu - kadrowanie, korekcja barwna, wysoce prawdopodobne, że także przemontuję każdy sezon do postaci 2,5-3h filmu, bo coś czuję, że będzie dużo do wywalenia :P

Odpowiedz
@Juby okej, ale to co - nie możemy oczekiwać poprawy? Zresztą Netflix pokazał, że umie, "The Crown", "Mindhunter", "Stranger Things" i pare innych, to wszystko wygląda świetnie. Skoro Wiesiek ma być serialem tej skali to czemu nie wygląda chociaż w połowie tak dobrze? Czemu w ogóle JAKOŚ nie wyglada? Dracula robiony w kooprodukcji Netflixa i BBC w tej minutowej zajawce ma więcej tożsamości niż Wiedźmin przez dwa zwiastuny.

Odpowiedz
Oby się tutaj powtórzyła sytuacja z Dreddem :)

Odpowiedz
Będę nudny i powtórzę się, ale jedną z ciekawszych wizualnie rzeczy od Netfliksa jest Sabrina. Właśnie takich zdjęć oczekiwałbym od mrocznego fantasy, do Wiedźmina taki styl pasowałby idealnie.

Od "zwykłych" seriali tego nie wymagam (choć wiadomo że im lepiej coś nakręcone tym, no, lepiej), ale gdy wkraczamy na terytorium gatunkowe jak fantasy czy sci-fi czy historyczne, przydałaby się wizualna tożsamość, jakiś wyraźny styl który przynajmniej w tej kwestii wyniesie serial ponad typowy, generyczny poziom znany z telewizji.

Odpowiedz
Jakiś czas temu oglądałem naszego serialowego wieśka i to co podobało mi się w grze Żebrowskiego to to, jak świetnie oddał niewinność i naiwność Geralta na początku historii, a później jego cynizm i zmęczenie po wielu latach, a Cavill prezentuje się tak okropnie pozerko. To oczywiście tylko zwiastun, ale oceniam to co widzę na ten moment.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Fajnie, że już widziałeś.
Ale całość czy tylko pierwsze odcinki?

To wychwalanie Żeborowskiego zaczyna być już nudne. Rok temu leciało gdzieś na tv, obejrzalem kilka odc. i... on wcale nie prezentuje się tak dobrze.
Gra zbyt teatralnie,
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Myślę że Cavill przejdzie w serialu przemianę a'la Jaime, teraz wygląda gładko bo to jeszcze młody Geralt.

Odpowiedz
Zważywszy na to, że Wiedźmini się powoli starzeją, a mamy tu już Ciri, to żeby Geralt się jakoś widocznie zestarzał, to Ciri musiałaby się w tym czasie zmienić w emerytkę :P a jeśli nawet nie, zakładając, że jej elfia krew ma wpływ na długość życia, to przynajmniej Jaskier powinien w tym czasie umrzeć ze starości.
Gdyby wyglądał młodo w niektórych opowiadaniach, które od sagi dzieliło kilkadziesiąt lat, a w sadze już zupełnie inaczej jeszcze by przeszło.

W sumie pod tym względem dobrze wybrnęli z Żebrowskim (wersja bez brody w kilku odcinkach, ale potem, w całym wątku z Ciri już brodaty).

Odpowiedz
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
(01-11-2019, 12:07)Mierzwiak napisał(a): Będę nudny i powtórzę się, ale jedną z ciekawszych wizualnie rzeczy od Netfliksa jest Sabrina. Właśnie takich zdjęć oczekiwałbym od mrocznego fantasy, do Wiedźmina taki styl pasowałby idealnie.
Toooo. No, jeszcze jakby Wieśka nakręcili anamorfami to byłoby mniam. <3 Cavill nie wygladalby wtedy tez moze jak taki klocek :D

Odpowiedz
https://redanianintelligence.com/2019/11/01/the-witcher-is-planned-to-run-for-seven-seasons/

Cytat:“I’ve [mapped out stories] for seven seasons, Right now it’s just about, ‘how do you set up stories that really capture audiences for years at a time? The worst thing we could do is put all of our energies just into season one, and not be thinking about where these characters can grow to.”
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Wystarczyłyby cztery, tak prędzej czy później obniżą loty (zakładając, że będzie z czego obniżać), szczególnie, że i materał źródłowy to robi i wypadałoby ostatnie tomy trochę skondensować, żeby się badziewia pozbyć.

Odpowiedz
(01-11-2019, 01:48)Kuba napisał(a): Czyli kanonicznie..

Nie wiem o jaki kanon chodzi, ale w książkach na pewno nie była brzydactwem. Opisywana może nie jest jako ideał piękności, ale na pewno nie była taka brzydka jak w tym zwiastunie. Ble...
Ale może aktorsko będzie dobrze.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
W książkach co chwilę podkreślano chujowe włosy i cerę ;) aktualnie czytam to wiem.
Jak ktoś twierdzi, że hype jest znikomy to niech sprawdzi ilość wyświetleń.
Mam nadzieję, że pokażą ewolucję Geralta i Jaskra.
Chociaż lepszego Jaskra niż Zamachowski nie będzie.

No i mam nadzieję, że będzie Cahir, Milva i przede wszystkim krasnoludy :)

Odpowiedz
Cahir jest w zwiastunie, około 1:15.

Odpowiedz
No to wygląda totalnie inaczej niż sobie wyobrażałem.
Przystojny, kruczoczarny młodzieniec. Coś w stylu Hiddlestona jako Lokiego.

Odpowiedz
No mi ten gość przypomina Cahira dużo bardzej niż Hiddlestone, jedna z tych propozycji obsadowych z którymi nie mam najmniejszego problemu.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon