Ankieta: Jak oceniasz 1. sezon?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

The Witcher (Netflix, 2019-)
Sapkowski wymyślił Ciri-wymiataczke na długo zanim to było modne w Holiłudzie.

Odpowiedz
Mental napisał(a):Ale o co ty mnie pytasz? Ostatni raz widziałem "Władcę pierścieni" w 2002 roku.

To fajnie. Wtedy jeszcze nie było filmu, o którym mówię. Forget it.
W temacie filmów/seriali fantasy masz do powiedzenia nawet mniej niż ja w temacie kina gangsterskiego.

Odpowiedz
@Gieferg

Dupa cię boli, że sobie obejrzałem jeden odcinek? To zaraz obejrzę drugi i się wypowiem, żeby ci rozsadziło poślady.

Jest hype na serial niby dla dorosłych, więc rzuciłem okiem. Słabe cgi, gruby Murzyn w zbroi, królowa walcząca z armią wroga i potem leżąca na kanapie przez pół dnia w tej samej pozie, jakaś super laska bez backgroundu, rzucająca twardzielskie teksty do zbirów, śmieszny czarodziej w ogrodzie - więc dałem se siana.

Ale skoro tak cię dupa piecze, to chyba jednak wrócę do oglądania ;)

Odpowiedz
Mental napisał(a):Wiedźmin załatwia 6 chłopa, a potem męczy się z nastolatką.

Było jasno jak słońce powiedziane że ona nie jest człowiekiem tylko mutantem i stąd jej nadludzkie zdolności walki. A i tak Geralt traktował ją ulgowo bo nie chciał jej zabić.

To było clue tego fragmentu: nastolatka o niewinnym wyglądzie była "potworem", czy może nie była?

Mental napisał(a):jakaś super laska bez backgroundu, rzucająca twardzielskie teksty do zbirów

xD
Ta, bez backgroundu.

Odpowiedz
Jaki miała background? Dwie linijki monologu.

Wspominałem o przechujowym prologu? CGI pająk i mega tania (hollywoodzka) walka z nim? Prolog GoT był mistrzowski. To jest gówno (czytaj Netflix).

btw, Gieferg, obejrzałem drugi odcinek. Jeśli jesteś ciekaw mojej recki, to jest poniżej.

Odpowiedz
Metal, nie żeby mi zależało, ale obejrzyj 3. Wg mnie najlepszy.

Odpowiedz
Naprawdę interesuje Cię opinia kolesia zafiksowanego na punkcie Murzynów który umie już tylko pisać o tym że coś jest pedalskie / dla nastolatków?

Karmicie tylko trolla a on ma ubaw.

Odpowiedz
@Arahan

No dobra.

I żeby nie było że tylko krytykuję - Henry Cavill wydaje się być dobrze obsadzony. Ma odpowiedni wygląd i charyzmę i krzepę w łapach. Oczywiście nie jest tak nieziemsko pociągający jak Colin Farrell z wąsami, ale i tak ujdzie. Szkoda tylko że musi walczyć z nastolatkami (z super mocami) - dla mnie to jest totalna no go zone, zwłaszcza że nie czytałem książki i pojęcia nie mam o backgroundzie tej mrocznej gimnazjalistki, którą wy tu nazywacie "mutantem".

Mierzwiak napisał(a):zafiksowanego na punkcie Murzynów

Grubych Murzynów w rycerskiej zbroi!

To jest dla mnie większa egzotyka niż zmutowana nastolatka pyskująca pijanym zbirom w karczmie.

Prędzej uwierzę w to drugie :)

Odpowiedz
Mental napisał(a):Jaki miała background? Dwie linijki monologu.

Było kilka dialogów w tym jedna pełna opowieść Stregobora o pochodzeniu Renfri i dlaczego musi umrzeć, a potem rozmowa Geralta z Renfri na ten temat, z drugą stroną medalu.

Mental napisał(a):Szkoda tylko że musi walczyć z nastolatkami (z super mocami) - dla mnie to jest totalna no go zone, zwłaszcza że nie czytałem książki i pojęcia nie mam o backgroundzie tej mrocznej gimnazjalistki, którą wy tu nazywacie "mutantem".

Patrz wyżej. Miałeś w odcinku wyraźnie opowiedziane kim ona jest i czemu jest silniejsza/szybsza niż zwykły człowiek.

Rozumiem że jak w filmie fantasy elfka walczy lepiej od rosłego orka to również dyskwalifikuje film?

Odpowiedz
Cytat:jedna pełna opowieść Stregobora o pochodzeniu Renfri

Nie skojarzyłem, że o nią chodzi. Opowieść dziadka była tak kompletnie nieinteresująca, że nie słuchałem tylko gapiłem się na cycki lasek w tle.

Odpowiedz
Tak podejrzewałem.

Odpowiedz
Capt. Nascimento napisał(a):Rozumiem że jak w filmie fantasy elfka walczy lepiej od rosłego orka to również dyskwalifikuje film?

Tak, jak Orlando Bloom walczy z kimkolwiek gdziekolwiek to film jest z automatu zdyskwalifikowany. Nawet fantasy musi mieć granice prawdopodobieństwa moim zdaniem.

Odpowiedz
Co jak co ale czarni w uniwersum ewidentnie inspirowanym średniowieczną Europą pasują jak pięść do nosa.
Ludzie mordują elfy i krasnaludy za minimalne różnicę w wyglądzie a w 1 odcinku mamy czarnego wyglądającego jak jakiś goblin i to jest spoko:D

W każdej zapyziałej wiosce gdzie ludzie nie wiedzą co jest 2 km dalej musi być murzyn, azjata i czarny, kompletnie to nie wiarygodne.

Odpowiedz
[Obrazek: source.gif]
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Ten gruby Murzyn w zbroi będzie mnie prześladował jeszcze w przyszłym roku. Czegoś takiego nie da się odzobaczyć. Człowiek już myślał, że widział wszystko, a tu nagle GRUBY MURZYN W ZBROI :)

Odpowiedz
(29-12-2019, 18:54)Daner napisał(a): uniwersum ewidentnie inspirowanym średniowieczną europom

A także siłom i godnościom osobistom.

Czarnoskóry przy kości w zbroi mało realistyczny, człowiek-jeż, że tak powiem, też, hehe ;). Mental tam dalej są czarodziejki, które puszczają kule ogniste z dupy*, uprzedzam. Bardziej przeszkadzała mi sterylność scenografii i miałkość zdjęć, niż jakieś wtręty z check-listy Netfliksa.

Odpowiedz
Nie ma to jak wyjść na rasistę i idiotę za jednym razem:D
Pije od 3 dni to pewnie dla tego;p

Odpowiedz
Po pierwszym odcinku, jest dobrze.
Dużo lepiej od tego polskiego gówna na którym byłem za młodu w kinie. Cavill to obsadowy strzał w dziesiątkę, ma w zasadzie wszystko by wyglądać dobrze i umiejętnie to wykorzystuje.
Reszta obsady na razie bez szału. Miałem beke z roli Musiała, nie dość, ze swoje dialogi recytował z kijem w dupie to jeszcze dużo się nagrał:P

Co jak co, muszę Mentalowi przyznać w jednym rację. Gruby murzyn w zbroi to coś to zostanie w pamięci na lata.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Musiał dobrze wypadł, gdybym nie wiedział to nie odróżniłbym czy to Polak czy nie. Mała rola ale cieszę się, że tam zagrał.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Hejt nie jest ze względu na jego grę. Raczej na to, że się podniecali tym, że wystąpił tak jakby zagrał główną rolę u Scorsesse ;)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon