Ankieta: Jak oceniasz 1. sezon?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

The Witcher (Netflix, 2019-)
Jakaś cena powinna być :)

Odpowiedz
Wygląda lepiej niż poprzednio, o tak powiem.

Odpowiedz
Wciąż netflixowo, ale Kaer Morhen wydaje się być w punkt.

Odpowiedz
Lepiej niż poprzednio, fajne, że Yennefer jest tylko w jednej scenie. Niestety, oznacza to, że będzie wprost odwrotnie w gotowym produkcie :)

Odpowiedz
Cytat: A zdaje się ma być w tym sezonie "Okruch lodu".

Kto tak powiedział?

Odpowiedz
Apropo antagonisty, jako że jednym z nich (może nawet głównym?) ma być Rience. Czyli gość który jest jedynie sługą Vilgefortza. A Vilgefortza dostał póki co bęcki od Cahira, w bitwie w której w książkach był głównym bohaterem, w serialu był przychlastem... Nawet jego najsłynniejszy cytat został przekazany Fringilli.

Jaki oni mają plan względem Vilgefortza? oO
Ciężko będzie po 1 sezonie traktować go jako najpotężniejszego maga, główne zagrożenie całej serii.

Odpowiedz
Przecież to elementarne drogi Kapitanie, jakaś baba będzie najpotężniejszym magiem, zagrożeniem całej serii. :)
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Tyle, że wtedy robią z czarnoskórej postaci która
pomylona psychopatkę. To się nie godzi :)

No chyba, że chcą z tego zrobić jakiś twist.

Odpowiedz
(10-07-2021, 11:19)Gieferg napisał(a):
Cytat: A zdaje się ma być w tym sezonie "Okruch lodu".

Kto tak powiedział?

Coś gdzieś kiedyś chyba Hissrich tak powiedziała :) Oraz że to jej ulubione opowiadanie, w czym zawtórował jej Cavill. Utkwiło mi w pamięci bo akurat to opowiadanie którego szczerze nie cierpię (acz polski serial bardzo ładnie z niego wybrnął, moim zdaniem ;)

Odpowiedz
Jakieś takie zupełnie kiepskie te wszystkie adeptki. Potem każda botoks, żeby wyglądały na super laski w tej Loży?
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Ja tam wolę polski serial bo przynajmniej ma swój klimat, muzykę i zajebistego Geralta, a nie bieda wersję Rosomaka Jackmana.

Niby netflixowe dzieło miało być technicznie lepsze, a smok jak na dzisiejsze standardy to było gówno, nasz chociaż wyglądał jak smok,.

[Obrazek: 4k6pgqm9d1741.png?auto=webp&s=59cb22e8b3...67c562fbbb]

Odpowiedz
Spłynął po mnie ten zwiastun. Las, las, las... Komnata, komnata, las. Wygląda ciągle biednie.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Ja to w ogóle jestem fanem polskiego serialu. Jakieś chyba ze .. 3 lata temu ? do niego wróciłem pierwszy raz po emisji i niesamowicie mi się spodobał (nie mylić z filmem kinowym :) . Pewnie, wieje biedą - ale ile tam jest fajnych pomysłów i aktorów ! Np Agnieszka Dygant jako Toruviel czy Zamachowski jako Jaskier. I ten klimat :p

Odpowiedz
Wiadomo w polskim serialu/filmie Żebrowski jak najbardziej na tak podobnie muzyka, ale poza tym, no może poza nagością, to naprawdę trudno to nazwać udaną produkcją. I pamiętam, że za pierwszym razem nie znając książek trudno mi było się połapać z fabułą. Co więcej film/serial po prostu brzydko wygląda, jeżeli chodzi o zdjęcia, scenografię, kostiumy itd. Wygląda to biednie i nie chcę się czepiać smoka, czy efektów specjalnych, ale nawet jeżeli chodzi o zdjęcia, krajobrazy, zamki, to nie udało się według mnie uzyskać odpowiedniego klimatu.

Serialowi Netflixa można wiele zarzucić, ale nie klasyfikował bym go niżej od polskiej produkcji. A co do smoka, to niestety on jest po prostu brzydki jeżeli chodzi o design i bardziej przypomina wielkiego koguta, czy kurczaka. Do tej pory nie wiem co też im strzeliło do głowy z takim wyglądem, podobnie jak ze zbrojami Nilfgaardu. 
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Smok pod względem designu był lepszy w polskim serialu.

Odpowiedz
Polski serial mimo wszystko ma w sobie klimat i mnóstwo fajnego humoru i emocjonalnych momentów, netflixowa wersja jest strasznie pusta i sztuczna, widać jak na dłoni, że priorytetem było zrobienie z tego nowej Gry o Tron. Nic więcej.

Odpowiedz
[Obrazek: skom5.jpg]
[Obrazek: maxresdefault.jpg]

Pysk jak z kreskówki i wielkie brzuszysko. Polski smok miał koszmarny design, znacznie gorszy od amerykańskiego. Netflixowy chociaż brzydki i niedorobiony, wyglądał jednak poważniej, a nie jak postać z wieczorynki.

Odpowiedz
Ale trochę podobny do Chyry, jak teraz patrzę ;)

Odpowiedz
"Polski smok" ma pysk jak ze starego komiksu o Smoku Wawelskim, brzuchola i przednie łapki jak u T-Rexa.. ale jak na efekt z polskiego serialu z tamtego czasu to chyba hejt na niego był przez te lata mocno przesadzony.

Ale też faktycznie, od pierwszego spojrzenia widać że to nic innego tylko smok. Gdyby smoka Netflixowego nie nazwali smokiem wprost, to z wyglądu nigdy bym się nie domyślił co to jest. Obstawiłbym może wywernę :p

Odpowiedz
Ludzie nie zdają sobie sprawy jak rewolucyjne rozwiązania zastosowano przy tworzeniu tego smoka.

[Obrazek: reberb.jpg]

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon