Ankieta: Jak oceniasz 1. sezon?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

The Witcher (Netflix, 2019-)
omfg... Mam nadzieje ze sapek wziął chajs z góry.
For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Odpowiedz
Ale pachnie stolcem, masakra.

Chyba podziękuję.

Odpowiedz
Pierwszy sezon ledwo zmęczyłem, to (póki co) wygląda nawet gorzej, więc sprawa jest jasna :)

Odpowiedz
ale może mi ktoś jednak wytłumaczyć ten fenomen?

Obejrzałem ostatnio z desperacji shadow and bone i się zakochałem, chodzę i polecam wszystkim. Już pomijające treść, ale samo wykonanie serialu to kompletnie inny level. Nawet jeśli w shadow and bone CGI nie urywa dupy, to ciągle mamy fajną obsadę, świetne kostiumy, świetną scenografię, no i scenariusz przy którym ktoś się przez chwilę zastanowił, wchodzi intryga, wchodzą nastoletnie romanse, wchodzą archetypiczni bohaterowie.

Wiedźmin przy shadow and bone to serial kręcony z jakichś odrzutów, zostało nam trochę taśmy może coś nakręcimy jeszcze. Zero scenariusza, przechujowy casting, kostiumy i scenografia którymi zamiatają tureckie telenowele, scenariusz to gwałt na rozumie, a na dobitkę nawet widać że nie było hajsu na statystów.

Jak to jest możliwe, że w serialu w którym mają lead star na poziomie AAA holywood odwalają taką kaszanę, a serial w którym nie ma ani jednego znanego nazwiska dostaje 3 razy więcej środków.

Nie wiem, może leigh bardugo to 3 razy poważniejsze nazwisko na świecie niż sapkowski, ale coś mi się nie wydaje, nie mieli gry która od lat okupuje światowe listy sprzedaży. No i najważniejsze, nawet rozumiem, że pierwszy sezon mógł być jaki był, bo jakieś tam fantasy z europy wschodniej, może nikt tego nie będzie oglądał, ale drugi sezon wygląda jeszcze taniej niż pierwszy xD
No to serio jakie usprawiedliwienie jest teraz, jaka logika za tym stoi?

(25-09-2021, 22:11)Dr Strangelove napisał(a): Ja utknąłem w trzecim odcinku

Wielki błąd, dopiero od 5tego można naprawdę poczuć tą produkcję.
For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Odpowiedz
Cytat:Obejrzałem ostatnio z desperacji shadow and bone i się zakochałem, chodzę i polecam wszystkim. Już pomijające treść, ale samo wykonanie serialu to kompletnie inny level. Nawet jeśli w shadow and bone CGI nie urywa dupy, to ciągle mamy fajną obsadę, świetne kostiumy, świetną scenografię, no i scenariusz przy którym ktoś się przez chwilę zastanowił, wchodzi intryga, wchodzą nastoletnie romanse, wchodzą archetypiczni bohaterowie.
Boże tak! Serial z energią pierwszych star warsów, fajny, oryginalny, wciągający! Też wszystkim polecam :D
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Offtop, bo nie widzę dedykowanego wątku: ten Shadow and Bone serio taki dobry? Od jakiegoś czasu omijam większość rzeczy made by Netflix, więc nieufnie podchodzę nawet do forumowych poleceń ;)
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
Serio :)
Ogląda się to jak czyjś passion project chociaż pewnie miał być taśmowym serialem. Bogaty w detale świat plus interesujący bohaterowie i ich poszczególne wątki. Można to streścić jako „Fantasy w Carskiej Rosji” - jeśli to nie brzmi zachęcająco na tyle, to zdaj się na naszą opinię
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Świat piękny tylko postacie do dupy, typowe młodzieżowe romansidło fantasy, ale widać pieniądze.

Odpowiedz
Ja odbiłem się po 3 odcinkach. Budżet jest spory, ale historia i postacie zupełnie mnie nie kupiły. Wygląda to jak kolejny young-adult serial z Benem Barnesem do którego muszą wzdychać julki z Twittera.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Bo taka jest książka, z tego co wiem. Dla nastolatków, tyle. Inaczej niż Potter, gdzie wraz z każdą częścią czytelnicy/widzowie dorastali.

Odpowiedz
Nie no, myślałem, że Nesquick zechce mieć swojego GoTa a tutaj ewidentnie idzie to w teatr telewizji na sterydach, ewentualnie Xenę Wojowniczką Księżniczkę 2.0.
Polski już nie ma.

Odpowiedz
"Shadow and Bone" obejrzałem dość niedawno, a już wywietrzało mi z głowy. Wiem tyle, że oglądało się bezboleśnie, ale fabuła wydała mi się raczej słabowita i - jak to typowo na Netfliksie - rozwleczona ponad miarę. Więc jeśli chodzi o samą historię i postacie, to dla mnie raczej słabe, natomiast sam świat i sceny magicznych pojedynków całkiem niezłe. Ale na drugi sezon nie czekam. Jak będę chciał obejrzeć coś z fajnym światem i magicznymi pojedynkami, to sobie powtórzę "Legendę Aanga", tam przynajmniej fabuła i postacie też są dobre.

Co do "Wiedźmina" to na drugi sezon też nie czekałem, a te tutaj materiały promocyjne jakoś nie zmieniły mojego nastawienia. Przemęczyliśmy z rodziną jakoś pierwszy sezon, ale na więcej poświęcenia mnie nie stać.
Ojciec stwierdził, że jest pełen podziwu dla Amerykańców, że udało im zrobić z "Wiedźmina" jeszcze nudniejszy serial niż Polakom.

Odpowiedz
"Shadow and Bone" bardzo dobre wyjątkowo, rozkręca się po paru odcinkach a później mocno mnie wciągnęło i już czekam na kolejny sezon. Drugi sezon "Wiedźmina" też obejrzę, a co mi szkoda, dobrze się ogląda :)
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
Youniverse

Odpowiedz
Było.pl

Odpowiedz
[Obrazek: Witcher-Season-2-Character-Poster.jpg?q=...40&dpr=1.5]

Odpowiedz
Slogan godny reklamy kondoma.

Odpowiedz
[Obrazek: 246039264_5153798284637223_8524509683654...e=616F1A16]

[Obrazek: 245632321_5150344034982648_8383344176346...e=616E3535]

ależ to jest słabe.
Youniverse

Odpowiedz
Ciri to taka słowiańska alternatywka ;)
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
Do plakatu z Ciri trzeba było wziąć fotę z koniem z Instagrama i wzrost zainteresowania o lekko 500%

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon