バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D
20-12-2021, 18:52
|
The Witcher (Netflix, 2019-)
|
|
Ale ten teaser już był kilka dni temu gdzieś na forum. Także 20 grudnia jest zwyczajnym dniem.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 20-12-2021, 18:52
Miszczostwo marketingu.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 20-12-2021, 21:17
Nie pamiętam już dokładnie, ale czy "na co dzień" w opowiadaniach i książkach Geralt nie miał normalnych oczu ? Bo po tych ślepiach od razu by można było rozpoznać że to "nieludź" a tego chyba bardzo często nie było.
20-12-2021, 22:28
To efekt mutacji, zawsze miał pionowe źrenice. I właśnie po tym go rozpoznawane, co jest wspomniane nie raz, zwłaszcza w pierwszych opowiadaniach.
Zmieniały mu się pod wpływem eliksirów, np. źrenice zajmowały calutkie tęczówki podczas walki ze strzygą.
The key of joy is disobedience.
20-12-2021, 22:43
To że mógł zwężać/rozszerzać źrenice na życzenie to pamiętam. I gdy je zmieniał to było widoczne. Ale nie pamiętam aby ktoś gdzieś kiedyś rozpoznał go po oczach gdy był w trybie "normalnym". No ale już dawno nie czytałem, fakt :)
20-12-2021, 22:46
Jakby miał te pionowe źrenice to by było spoko, ale te pomarańczowe tęczówki wyglądają tandetnie i odbierają powagę w scenach w zamierzeniu emocjonalnych. Co gorsza u innych wiedźminów udało się to zrobić bardziej finezyjnie.
Jezu, to jest taki kupsztal, że nie chce mi się brać za trzeci odcinek nawet żeby ponarzekać. 20-12-2021, 22:49
Ja zmęczyłem 5 i ciężko mi się zmusić do oglądania reszty.
Jako ekranizacja książek to nędza, jako po prostu serial fantasy, nudne i nieciekawe do bólu. Ale muszę przyznać, że ciekawy jestem jak to dalej się rozwinie i jakie głupoty wymyślą :)
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
20-12-2021, 22:59
No ten sezon jakoś na raty domęczę. Potem to już tylko poczytam i kawałki na jutubie.
20-12-2021, 23:04
W ostatnim odcinku mamy CGI potworki zrobione lepiej niż się po tym serialu spodziewałem (i zdecydowanie lepiej niż te z wcześniejszych odcinkach). Jakby sie ktoś zastanawiał - po szóstym odcinku odlecieli już całkiem, ale trzeba przyznać, że akurat "Krew elfów" nie ma filmowej czy serialowej konstrukcji z materiałem na "finał sezonu". Ten tom się ot tak kończy i trudno się dziwić, że ktoś uznał, że to nie usatysfakcjonuje widowni. Oczywiście sam bym wolał oglądać cały odcinek o tym jak Ciri się uczy w świątyni, ale podobnie jak w drugim Hobbicie, wymyślili "efektowny finał". Kolejne tomy mają już swoje efektowne finały i nie ma potrzeby wymyślać im dodatkowych wątków, które by zapełniły tę lukę, więc będę się łudził, że może być bliżej książki.
Inna sprawa, że pewne rzeczy tak tu popieprzyli, że naprawdę ciekaw jestem jak to odkręcą, żeby w ogóle dało się zrobić pewne ksiązkowe wątki. Chyba najbardziej absurdalnie z tego wszystkiego wypada podróżowanie (gorzej nawet niż pod koniec GoT) - ot, ledwo wyjechali z Kaer Morhen, <pyk> już są w Ellander. Ciri i Yen noszqrva, czy ci scenarzyści spojrzeli w ogóle na tę mapę? I co, w kolejnych sezonach nagle się okaże, że krótszy dystans będą przemierzać na przestrzeni dwóch sezonów? A planowany fanedit muszę niestety przesunąć do czasu aż wyjdzie kolejny sezon, bo nie mam materiału, żeby zrobić sensowne zakończenie jak wytnę te wszystkie głupoty... może w połączeniu z kolejnym sezonem coś się uda sklecić. 20-12-2021, 23:07 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-12-2021, 23:15 przez Gieferg.)
Wszyscy mają dwa kroki do Cintry. Ba, Cintra jest dwa kroki od Kaer Morhen :)
Nie no, można uznać że zajęło to sporo więcej czasu tylko w serialu tego czasu nie zaznaczyli, w sumie było chyba już podobnie w jakichś produkcjach. Nawet by pasowało bo przecież Geralt i Yennefer Mnie najbardziej chyba rozwaliła Fringilla której 20-12-2021, 23:13 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-12-2021, 23:17 przez Rozgdz.)
Scenopisarstwo to poziom ostatnich sezonów GoT...
Dotrwałem do końca sezonu 2. Jako, że z książek dotarłem tylko do pierwszego tomu sagi, to patrzę na to jako kompletnie odrębne dzieło i... Jest źle. Powiedziałbym, że masakrycznie źle. Już pal licho scenariusze pisane przez cymbałów. Mogło być głupio, ale chociaż ładnie wyglądać. A nawet w tym aspekcie serial niemiłosiernie ssie. Nie kumam komentarzy, że jest lepiej niż przy pierwszym sezonie. Po 6 odcinku myślałem, że dostanę jakichś drgawek, a nawet nie jestem fanem pierwowzoru o.O Nie zamierzam tknąć 3 sezonu, chyba że wymienią showrunnera. Ale na to się nie zanosi. Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
20-12-2021, 23:16 Cytat:Nie no, można uznać że zajęło to sporo więcej czasuNiby można uznać. Ale wyjaśnij mi, jak Geralt je dogonił, skoro teleportnęły się przez kilka krajów prawie pod samą Cintrę, a on zasuwał całą drogę z krasnalami jadącymi wozem. 20-12-2021, 23:17 (20-12-2021, 23:07)Gieferg napisał(a): Inna sprawa, że pewne rzeczy tak tu popieprzyli, że naprawdę ciekaw jestem jak to odkręcą, żeby w ogóle dało się zrobić pewne ksiązkowe wątki.Dlatego chętnie poczytam i pooglądam jakieś fragmenty. Czuję, że ostatnie sezony pobiją ostatnie sezony "GoT". Tym bardziej, że większość tego Wieśka wygląda po prostu okropnie wizualnie dla mnie. Nie znam się zupełnie na technice, ale oni to jakimiś kamerami cyfrowymi kręcą? W porównaniu do "Gry" wygląda to jak teatr telewizji.
20-12-2021, 23:17
Moim zdaniem problemem jest scenariusz. W pierwszym sezonie widać było że za dużo napchali i się "nie mieści", widać było że kondensowali.
W drugim im dalej w las tym ... np pomysł aby Fringillę przedstawić relacjami z Yennefer, Francescą, wujem, Cahirem - jest dobry. Aby to wszystko zaczepiało o różne wątki - też. Ale im dalej tym mam większe wrażenie że niektóre sceny były pisane 30 minut przed oddaniem ostatecznej wersji scenariusza do zatwierdzenia, a potem nikt tego nie korygował. Także przy kręceniu. 20-12-2021, 23:22 (20-12-2021, 23:17)Gieferg napisał(a): Niby można uznać. Ale wyjaśnij mi, jak Geralt je dogonił, skoro teleportnęły się przez kilka krajów prawie pod samą Cintrę, a on zasuwał całą drogę z krasnalami jadącymi wozem. Przecież już nawet w pierwszym odcinku geralt w jednej scenie jest pod sodden, w drugiej już w kaer morhen. Yennefer uprowadzili i wiozą do nilfgardu, w następnej scenie jest w aretuzie. Triss piechotą w zimę przez las w kusej kiecce idzie do kaer morhen. Z aretuzy do cintry też piechotą w jedną scenę. No i już nie chce się nad tym shitem pastwić, ale ktoś mi może wytłumaczyć jaka logika stoi za zjazdem monarchów do aretuzy żeby oglądali ścięcie jakiegoś nonamea przez jakąś czarodziejkę? Przecież takie debilizmy tam lecą jeden za drugim. Tylko wstyd teraz przed ludźmi bo będzie trzeba tłumaczyć, że ksiązki nie mają nic wspólnego z tym chłamem.
For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.
20-12-2021, 23:35 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-12-2021, 23:38 przez Negatywny.) (20-12-2021, 22:49)zdzichon napisał(a): Jezu, to jest taki kupsztal, że nie chce mi się brać za trzeci odcinek nawet żeby ponarzekać. Trzeci.jest jeszcze gorszy. To pierdolenie tych wszystkich magów i szpetnych czarodziejek mam tak bardzo w dupie, jak tylko mogę. A tym jest wypełniony ten odcinek głównie. PS - o ile Chalotra nie irytowała mnie bardzo w serii nr.1 to tutaj jest beznadziejna. Zero charyzmy. Jakby ją wyczyścili z tapety to byłaby brzydka. Tak jest tylko przeciętna. A jej ciągle "FUCK!" to esencja żenady.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 20-12-2021, 23:38 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-12-2021, 23:42 przez shamar.) (20-12-2021, 23:17)Gieferg napisał(a): Niby można uznać. Ale wyjaśnij mi, jak Geralt je dogonił, skoro teleportnęły się przez kilka krajów prawie pod samą Cintrę, a on zasuwał całą drogę z krasnalami jadącymi wozem. Najlepsze jest to że one tam jeszcze gnały cwałem a on sobie z tym wozem jechał w tempie idącego obok Jaskra :p 20-12-2021, 23:39 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-12-2021, 23:41 przez Rozgdz.)
Mnie najbardziej rozwaliły te pannice w Kaer Morhen - widać wyraźnie że ta budowla jest gdzieś daleko tam w górach zasypanych śniegiem i że ogólnie jest to teren trudno dostępny, to tutaj nie dość że panienki sobie sprowadzili to potem przy ataku tego leszego czy co to tam było one nagle sobie uciekły w tych swoich sukniach na ten śnieg i w środku nocy wracały (jak, którędy, kto je poprowadził?) do jakiegoś swojego burdelu, który musiał być pewnie gdzieś w Oxenfurcie, Wyzimie czy gdzie? :D Dramat.
20-12-2021, 23:41 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-12-2021, 23:41 przez Turek.) |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Euphoria / Euforia (HBO, 2019- ) | Kuba | 65 | 10,062 |
08-07-2026, 22:56 Ostatni post: simek |
|
| The Boys (Amazon, 2019 -) | Mierzwiak | 418 | 69,603 |
05-07-2026, 17:13 Ostatni post: Krismeister |
|
| 1670 (Netflix) | Capt. Nascimento | 165 | 26,914 |
23-06-2026, 12:29 Ostatni post: slepy51 |