Captain Skullet
Liczba postów: 20,421
Liczba wątków: 128
Motyw z podrózowaniem jest nawet bardziej spieprzony niż myślałem :)
Geralt spotyka krasnoludy, które oryginalnie spotkał po drodze z Kaer Morhen do Ellander - no i wtedy pracowali dla Henselta, któla Kaedwen. Wszystko grało.
Scenarzyści przerzucili ten wątek w zupełnie inne miejsce ale Yarpen dalej twierdzi, że pracują "obstawiając szlaki" dla Henselta, czyli wychodzi, że są w Kaedwen (!)
Wychodzi więc, że Geralt najpierw teleportnał się do Oxenfurtu, potem z jakiegoś powodu wybrał się w podróż do Kaedwen, tam spotkał pracujące dla Henselta krasnoludy, które najwyraxniej stwierdziły "walić henselta" i wybrały się z nim na wycieczkę do Cintry i wciąż zdążyli dogonić Yen i Ciri.
Zielony - Geralt, Niebieski - Yen & Ciri, linia przerywana - teleportacje
Za mocne :D
21-12-2021, 13:19
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-12-2021, 13:21 przez Gieferg.)
Miss Avatara 2016
Liczba postów: 19,178
Liczba wątków: 5
Obawiam się, że nikt tam sobie żadnymi mapami i sensem komunikacji głowy nie zaprząta. Raz mają być w tej lokalizacji a za 10 minut w innej :)
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
21-12-2021, 13:44
Stały bywalec
Liczba postów: 6,932
Liczba wątków: 2
CSM-101
Liczba postów: 7,848
Liczba wątków: 0
For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.
21-12-2021, 19:37
Captain Skullet
Z tym, że takie petycje nikogo nie obchodzą.
21-12-2021, 19:40
Sympatyczny forumowicz :)
Liczba postów: 4,249
Liczba wątków: 6
Najlepsze że to jest do ogarnięcia.
Geralt prosi Nenneke o pomoc, aby z nim poszła bo po uwolnieniu Jaskra musi jeszcze znaleźć Ciri (logiczne). Nenneke się zgadza.
Z aresztu od razu teleportują się w "bezpieczne miejsce/na odludzie". Jaskier się myje, spotykają krasnoludy. Nenneke musi odpocząć więc jest trochę czasu na sceny z Jaskrem, itd. (i przy okazji tworzy się całkiem zacna drużyna fantasy :).
Nenneke teleportuje drużynę pod Cintrę gdzie albo trafiają na Ciri i Yen albo są przed nimi.
Podczas ucieczki przed oddziałem Nilfgaardu Nenneke teleportuje pozostałą ekipę do Kaer Morhen.
I voila :p
21-12-2021, 23:01
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-12-2021, 23:02 przez Rozgdz.)
Captain Skullet
Szkoda, że sam fakt, że Nenneke kogokolwiek teleportuje już jest z dupy wyjęty.
21-12-2021, 23:16
Sympatyczny forumowicz :)
Liczba postów: 4,249
Liczba wątków: 6
Jak już powiedzieli A.. Gdy ją zobaczyłem to myślałem że ta postać mi zgrzytnie, zwłaszcza w porównaniu ze świetną Anną Dymną ale.. o dziwo, była jakoś całkiem spoko. Chętnie bym jej trochę więcej zobaczył.
21-12-2021, 23:23
Miszczu AVTAKa 2014/18/22
Liczba postów: 30,567
Liczba wątków: 67
(21-12-2021, 19:40)Gieferg napisał(a): Z tym, że takie petycje nikogo nie obchodzą.
Sonica jakoś przemeblowali.
22-12-2021, 01:43
CGI Paul Walker
Liczba postów: 22,626
Liczba wątków: 30
Ta petycja ponoć była założona 2 lata temu Czyli ... Artykuł klikalny.
A tymczasem: jestem po 6 odcinkach. Czy jest gorzej? Tak. To jest jakiś ewenement, żeby tak coś śpie***ić (swoją drogą ciekawe, że tu jest cenzura przekleństw a na wolnych postępowych mediach typu: Wybiórcza czy Lisweek - nie).
Ten sezon jest fatalny i ta cała Hirsh powinna być wywalona na zbity pysk.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
22-12-2021, 03:45
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-12-2021, 03:46 przez shamar.)
Miss Avatara 2016
22-12-2021, 14:07
Chrissie Watkins' arm
Liczba postów: 6,531
Liczba wątków: 79
Kapitalna recenzjo-analiza autorstwa Katarzyny Kebernik zawitala na glowna - https://film.org.pl/a/najgorszy-prezent-na-swieta-drugi-sezon-wiedzmina-i-jego-problemy Az sie stare czasy KMFu przypomnialy. Warto przeczytac i porownac z wypocinami znanego i lubianego Odysa K - https://film.org.pl/r/wiedzmin-sezon-2-geralt-z-rivii-stal-sie-mezczyzna XD
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
22-12-2021, 19:07
Agent Putina
Liczba postów: 4,414
Liczba wątków: 21
Nie znam kobiety, ale już ją kocham. Nawet odwołanie do Northmana jest.
22-12-2021, 19:31
Captain Skullet
Najlepiej ten sezon podsumowuje Stanisław Anioł:
No i jak to teraz wygląda? Jak gówno w lesie. I ja się na to nie zgadzam.
22-12-2021, 19:55
Miss Avatara 2016
Przebrnąłem przez 6 odcinków i na trzeźwo nie da się tego oglądać. Tak jak pierwszy sezon mógł mieć dużą taryfę ulgową tak o drugim trzeba sobie powiedzieć jasno i wyraźnie. Twórcy tego potworka to kompletni debile.
I piękna recenzja :)
Jak będę musiał z kimś dyskutować to mu po prostu dam do przeczytania, żeby się nie wysilać.
A to już bajka :D
"pozwolę sobie jednak wskazać, że platforma, która tak chętnie głosi inkluzywność i wspieranie wszelkich mniejszości, sama poprzez swoje obsadzenie Chalotry w roli Yennefer zdyskryminowała pewną grupę, która na ekranie dużych produkcji pozostaje chronicznie niedoreprezentowana w pierwszoplanowych rolach: dojrzałe kobiety."
22-12-2021, 19:57
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-12-2021, 20:02 przez Dr Strangelove.)
Captain Skullet
A jeszcze nie widziałeś "najlepszego" :D
22-12-2021, 20:00
Krzyżowiec
Liczba postów: 7,256
Liczba wątków: 19
Wy to jesteście zawodnicy, ja usnąłem w trakcie drugiego i już mi się nie chciało więcej, Hissirch do garów!
Zaproście tę dziewczynę z recenzji na forum.
Polski już nie ma.
22-12-2021, 20:20
Miss Avatara 2016
Na szczęście została mi jeszcze butelka dereniówki z zeszłorocznych zapasów :)
Autentycznie jestem w ciężkim szoku. Ile razy myślę sobie, że mnie nie zaskoczą to im się udaje. I to spektakularnie.
Trudno wyobrazić sobie bardziej feministyczną sagę fantasy niż Sapka. Przecież tam jest od zajebania kapitalnych, ciekawych, tajemniczych intrygujących i potężnych charakterów kobiecych. I kiedy progresywne "Holly" dostaje to do ręki, to robią z tego, to nawet trudno opisać co. Jakbym miał nakręcić parodię tego typu zjawiska społecznego to nie musiałbym tego robić. Ten "Wiedźmin" robi to w dwójnasób.
Jakaś przerażająca wizja głupich, jednowymiarowych postaci z kartonu wymieszanych z Murzynami snująca się bez żadnego ładu i składu po plastikowym świecie.
Niniejszym rzucam na Sapkowskiego klątwę. Mam nadzieję, że trafi do piekła gdzie będzie to musiał oglądać i oglądać i oglądać i za każdy odcinek dostanie worek dolarów, który znika po każdym odcinku.
(22-12-2021, 20:20)Kluski napisał(a): Zaproście tę dziewczynę z recenzji na forum.
Dziewczyna ma jak widać dobrze poukładane w głowie. Aż tak źle jej życzysz :D
22-12-2021, 20:24
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-12-2021, 20:26 przez Dr Strangelove.)
CGI Paul Walker
Liczba postów: 22,626
Liczba wątków: 30
(22-12-2021, 19:57)Dr Strangelove napisał(a): Przebrnąłem przez 6 odcinków i na trzeźwo nie da się tego oglądać. Tak jak pierwszy sezon mógł mieć dużą taryfę ulgową tak o drugim trzeba sobie powiedzieć jasno i wyraźnie. Twórcy tego potworka to kompletni debile.."
Ale w pierwszym sezonie przynajmniej się coś działo. Tutaj pier**lą przez całe odcinki, z wyjątkami na 1 akcję ubijania potwora. I to też nie w każdym bo czasem pierd.. przez cały odcinek. A dialogi to totalna nudna była, zero finezji.
Jak Chalotra nawet mi nie przeszkadzała wtedy to jest pozbawiona jakiejkolwiek charyzmy.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
22-12-2021, 20:32
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-12-2021, 20:33 przez shamar.)
.
Liczba postów: 28,048
Liczba wątków: 62
(22-12-2021, 20:20)Kluski napisał(a): Wy to jesteście zawodnicy, ja usnąłem w trakcie drugiego i już mi się nie chciało więcej, Hissirch do garów!
Ja po kilku odcinkach pierwszego sezonu wiedziałem, że nie, ten serial po prostu nie wyszedł i tylko gigantyczny wzrost poziomu w kolejny sezonie mógłbym sprawić, że dokończę pierwszy. Jak widać nic takiego niestety nie miało miejsca.
22-12-2021, 20:51
|