Ankieta: Jak oceniasz 1. sezon?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

The Witcher (Netflix, 2019-)

Ale że Manbearpig ma ryj CGI to bym nie powiedział :)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
A wy czekacie już na trzeci sezon?

https://www.serialowa.pl/312301/wiedzmin-sezon-3-watki-lgbtq/

– Wszystko to pojawia się na horyzoncie i jest to fajne. Cieszę się, że o tym wspomnieliście, ponieważ jedną z rzeczy, które moim zdaniem bardzo staramy się zrobić z "Wiedźminem", jest pokazanie, że fantastyka jest dla wszystkich i reprezentuje każdego. Historycznie rzecz biorąc, fantasy było często pisane przez mężczyzn, dla mężczyzn. I to było naprawdę interesujące, wejść w ten świat jako kobieta i powiedzieć: okej, mamy te niesamowite książki, które mają naprawdę silne postacie kobiece lub queerowe.

Wątki LGBTQ+ miały być wprowadzone już w tym sezonie "Wiedźmina". Lambert miał być biseksualny, jednak zrezygnowano z pomysłu. A kiedy zobaczymy nowe odcinki? Musimy uzbroić się w cierpliwość – zdjęcia jeszcze się nie zaczęły.

Chalotra cyckami poświeciła w pierwszym sezonie heterycy to starczy, teraz to serial LGBTQ :P

Odpowiedz
Anna Shaffer - czyli Triss - mogłaby cyckami poświecić, bo całkiem, całkiem :p

Odpowiedz
Ponoć Dziki Gon:
[Obrazek: FH3kkwtWUAA-AzL?format=jpg&name=large]
[Obrazek: FH3klV_WYAEQNmX?format=jpg&name=large]
[Obrazek: FH3kl4MXEAIfFXY?format=jpg&name=large]
[Obrazek: FH3kmVFXoAIyecZ?format=jpg&name=large]
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
(16-03-2021, 20:01)Bartholomew napisał(a): xD ja już sobie dawno odpuściłem ten szajs

Może kiedyś wyjdzie jakis porządny fan edit pierwszego sezonu, jeśli dobrze pamiętam Gieferg to takowy planowałeś chyba zrobić.

Uwielbiam ten serial:)

Odpowiedz
To super.
A teraz wyjazd z takimi nic nie wnoszącymi postami.

Odpowiedz
Ostatnie z tych zdjęć Gonu to chyba jakieś odrzuty po mosznozbrojach do których coś doczepiono.

Btw. na marginesie, czy ktokolwiek też wyobrażał sobie Dziki Gon jako znacznie większą ilość jeźdźców, a nie kilku? Moje wyobrażenia zdecydowanie odbiegają od growych i Witchflix owych...
The key of joy is disobedience.

Odpowiedz
(02-01-2022, 23:11)deymos napisał(a): Btw. na marginesie, czy ktokolwiek też wyobrażał sobie Dziki Gon jako znacznie większą ilość jeźdźców, a nie kilku? Moje wyobrażenia zdecydowanie odbiegają od growych i Witchflix owych...
Oczywiście. Zawsze wyobrażam sobie to książkowo jako solidny oddział pod dowództwem Eredina :)
To ponoć Eredin z tego śmiesznego spin offu:
[Obrazek: eredin-1.jpg?resize=819%2C1024&ssl=1]

Odpowiedz
No właśnie. Król Gonu i masa bezimiennych jeźdźców - widm sunąca po niebie.

Odpowiedz
https://www.ppe.pl/news/164849/tworczyni-wiedzmina-netflix-woli-ksiazki-od-adaptacji-fani-krytykuja-showrunnerke.html?fbclid=IwAR2suvoJ-KlBIctjj8faT96_zanT6GlAuNw8rM_dahm7KBgpNdBd49mULrk

Ma baba tupet to trzeba uczciwie przyznać :D

Odpowiedz
Po tym syfie faktycznie wypadałoby sięgnąć po książki (czego już dość dawno nie robiłem), ale na razie wrzuciłem jako odtrutkę Black Sails... ehh, gdyby wiedźmina zrobili na takim poziomie... pomarzyć.

Odpowiedz
A ja właśnie jestem w drugim tomie, bo strasznie dawno czytałem. I zestarzało się naprawdę dobrze, a trochę się bałem :)

Odpowiedz
[Obrazek: FHR6qSpWQAAJy8-?format=jpg&name=medium]
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem

Odpowiedz
Jestem na trzecim odcinku, pierwszy sezon był bez szału ale na żadnym odcinku się tak nie nudziłem jak teraz.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
(05-01-2022, 22:33)Ted napisał(a): [Obrazek: FHR6qSpWQAAJy8-?format=jpg&name=medium]

Wstawię jej to na TT
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
https://twitter.com/LHissrich/status/1480027534959910915

Lauren Hissrich napisał(a):I, personally, liked the season. Or I wouldn’t have written it that way. Honestly.

I wszystko w temacie :D

Poczytałem trochę jej tweetów i wychodzi z tego obraz niezłego tępiszona. Że też Wiedźmin musiał wpaść w jej łapska...

Odpowiedz
To jest mentalnie uosobienie i reakcje rozpieszczonego dziecka, musi mieć grube plecy w Netflixie że komuś o takim poziomie dojrzałości powierzono projekt za ponoć grubo ponad setkę melonów/sezon.

Signum temporis.

Odpowiedz
(10-01-2022, 15:35)Gieferg napisał(a): https://twitter.com/LHissrich/status/1480027534959910915

Lauren Hissrich napisał(a):I, personally, liked the season. Or I wouldn’t have written it that way. Honestly.

I wszystko w temacie :D

Poczytałem trochę jej tweetów i wychodzi z tego obraz niezłego tępiszona. Że też Wiedźmin musiał wpaść w jej łapska...
Polecam jej thread o Eskelu. Mam wrażenie, że to miła kobieta, która naprawdę chciałaby zrobić coś fajnego, ale zwyczajnie nie umie. Szkoda mi jej, bo jakoś tak wierzę, że ona naprawdę lubi świat Wiedźmina.

Odpowiedz
Podziwiam Twoją wiarę w ludzi, dla mnie jej twitty ją kompromitują i pokazują wszystko, tylko nie to że ona by chciała zrobić coś fajnego, chyba że "coś fajnego" oznacza woke girl power ulotkę propagandową, która popularność zdobędzie dzięki grom i książkom.

Odpowiedz
Pokazują IMO po prostu to, że jest wyrobniczką, a nie artystką. I pewnie dlatego Netflix ją wziął, bo tam nie potrzebują za bardzo mocnych wizji artystycznych tylko kogoś, kto dopilnuje, żeby to bylo do ogladania przy gotowaniu. Ona tak mówi w tych tweetach, ze to ma sens i to był dobry pomysł, ale za cholere tego nie czuć w serialu, bo nikt nie umiał tego oddać. Samo zabicie Eskela jako pomysł jest ok, ale to jak to zostaje przeprowadzone w tandetny i skrótowy sposób to jest problem.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon