Ankieta: Jak oceniasz 1. sezon?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

The Witcher (Netflix, 2019-)
(31-10-2025, 15:57)Bartholomew napisał(a): Bonhart zajebisty.
Biały, potężny najemnik z wąsami masakrujacy multi-kulti queerowych śmieci-morderców, tak bez kontekstu możnaby to potraktować jako jakiś manifest.

Big bad łajt men, kill all the rejnboł pipl.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Btw wątek szczurów został znetflixowany, w sensie, to biały diabeł nas zmusił do takiego życia, czy trzymają się książki i to banda rozbójników morderców?

Może da się obejrzeć wątek Ciri-Bonhart bez zgrzytania zębami.

Jak wypada Hemsworth? Równie chujowo co Cavill czy gorzej?
Youniverse

Odpowiedz
Lepiej niż Cavill bo nie ma gówna w gaciach, ale to wciąż wannabe wolverine.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
On jest zawsze dobry jako świr. Znowu mi sie przypomnialo, ze mam obejrzec ten film o Kaczyńskim.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(31-10-2025, 16:19)Bartholomew napisał(a): Jak wypada Hemsworth? Równie chujowo co Cavill czy gorzej?
Ani lepiej ani gorzej, może być. W normalnym serialu jakby go ktoś dobrze poprowadził byłby przyzwoitym Geraltem. Zresztą to przecież nie jest rola gdzie potrzeba jakiegoś Daniela Day-Lewisa.

(31-10-2025, 16:19)Bartholomew napisał(a): Btw wątek szczurów został znetflixowany, w sensie, to biały diabeł nas zmusił do takiego życia, czy trzymają się książki i to banda rozbójników morderców?
Szczury tutaj to banda budząca politowanie i śmiech. Robią jakieś bieda napady, nie są specjalnie psychopatyczni ani morderczy. Prędzej przypominają hipisów niż bandę budzącą grozę.

(31-10-2025, 16:41)shamar napisał(a): On jest zawsze dobry jako świr. Znowu mi sie przypomnialo, ze mam obejrzec ten film o Kaczyńskim.
Sharlto Copley w roli Jarosława Kaczyńskiego w filmie "Naczelnik"?
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Tak ;)

Baginski (tak dobrze widzicie: BagiNski) na FB serial chwali. A komu sie nie podoba to troll.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(31-10-2025, 15:14)Gieferg napisał(a): E no, Copley jako Bonhart w tej scenie powyżej jest spoko.

Tyle ze chyba do tej pory nikt w serialu nie był taki szybki..

Odpowiedz
Wprowadzenie Bonharta to scena kiedy ten zwabia jakiegoś wiedźmina w pułapkę i rozpierdala go w dwie minuty jak ostatniego leszcza. A wiedźmin wygląda i zachowuje się jak chłop oderwany od pługa, który pierwszy raz widzi miecz na oczy.

Taki to i serial :)

Odpowiedz
To adaptacja gry komputerowej to i postacie ruszają się, jakby posiadali szósty zmysł i mogli reagować na wszystko dwa razy szybciej, nawet nie widząc co się dzieje za nimi.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Wychodzi na to że ten przyspieszony refleks u wiedźminów i pewno te inne mutacje to w sumie niepotrzebne są. Trzeba było po prostu więcej ćwiczyć..

Odpowiedz
Oglądał już ktoś szczury z czarnej dziury?

[Obrazek: the-rats-released-as-standalone-movie.jpg]
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Vesemir walczy z Vilgefortzem!!!

Cała ta walka w Montecalvo jest oczywiście tragiczna i bezsensowna chyba nie muszę dodawać. Najlepszy moment jak Vilgefortz chce je spalić ale Filippa w oststniej chwili uruchamia zraszacze. Co tu się odpierdala to ja sam nie wiem :)

Odpowiedz
Vesimira też zrecastowali, siwy wolał zagrać z Pittem.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
(31-10-2025, 18:26)marsgrey21 napisał(a): Oglądał już ktoś szczury z czarnej dziury?

[Obrazek: the-rats-released-as-standalone-movie.jpg]

To bardziej szczury z supermarketu :D
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Obejrzałem na razie pierwszy odcinek i w sumie poza z dupy wyjętym wątkiem Yennefer jest ok i dość wiernie względem książki (jak na ten serial to wręcz bardzo wiernie). Głupio że żółdak z S3 zdązył już dotrzeć do Nilfgaardu ale przyzwyczaiłem się, że w tym serial nie ma czegoś takiego jak duże odległości między czymkolwiek. Hemsworth może być. Nie ma tragedii.

Cytat:Tyle ze chyba do tej pory nikt w serialu nie był taki szybki..

No i co?

Odpowiedz
No i wychodzi na to że zwykły człowiek (chyba) jest szybszy niż zmutowane ludzkie maszyny hodowane do walk z potworami..

Odpowiedz
W książce też był najwiekszym wymiataczem, który zabijał wiedźminów, więc wszystko się zgadza.

Odpowiedz
Z tym że największym wymiataczem można być , bo ja wiem, umiejętnościami szermierczymi, doświadczeniem, rozplanowaniem pola walki.

No to jest tylko jedna scena ale patrząc po niej.. on jest po prostu wyraźnie fizycznie lepszy.

Odpowiedz
(31-10-2025, 19:45)Gieferg napisał(a): W książce też był najwiekszym wymiataczem, który zabijał wiedźminów, więc wszystko się zgadza.

„Podobno zabijałeś wiedźminów, Bonhart.
Ale wiem, jak to robiłeś — podstępem, z tyłu, albo po pijanemu.
Kupowałeś ich medaliony na targach, razem z końskimi ogłowiami i krowimi dzwonkami.”
Youniverse

Odpowiedz
No może, czytałem ostatnio w 2007 roku, co nie zmienia faktu, że wymiataczem i tak był i tak powinien być pokazany.
Z ciekawości - kto to powiedział?

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon