CGI Paul Walker
Liczba postów: 22,368
Liczba wątków: 29
(03-11-2025, 02:49)michax napisał(a):
Obejrzałem odcinki 5-8 Wiedźmina. Piąty odcinek to średniak, ale doceniam za próbę wyjścia poza generyczne fantasy (...) No i Jaskra opowieść z racji tego że jest bardem jest opowiedziana oczywiście w formie musicalu, a historia Regisa przedstawiona jako animacja.
Nie moglem.tego strawić. Piosenki. No a historia Regisa bo BUDŻETU nie starczylo.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
03-11-2025, 11:04
Captain Skullet
Liczba postów: 20,325
Liczba wątków: 128
Czy bitwa bękartów jest głupia to nie wiem, nie pamiętam i mam to gdzieś.
Chodziło mi wyłącznie o realizację.
03-11-2025, 11:30
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-11-2025, 11:31 przez Gieferg.)
Captain Skullet
Ostatni odcinek był bodaj najlepszy w tym sezonie - akcja z Bonhartem wyszła nieźle. Ale jak już musieli tego trolla dawać w bitwie na moście, to jednak wypadało dac mu jakąś scenę wprowadzająca bo tak jak to zrobili to jest klasycznie wyciągnięty z kapelusza.
Oczywiście na sam koniec dali zapowiedź jakiegoś kolejnego wątku z dupy, no ale netflix gonna netflix I guess...
03-11-2025, 16:07
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-11-2025, 18:46 przez Gieferg.)
CGI Paul Walker
Ja pierdole... Włączylem te "Szczury" i... to kurva spolieruje koniec (?) sezonu. Czyli tego nie nalezy ogladac wczesniej.
Trzeba byc ZJEBEM, zeby zrobic cos takiego.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
04-11-2025, 10:18
Captain Skullet
No trochę dziwna zagrywka, szczególnie że to wciąz jednak prequel.
Gdzies tam niby się natknąłem na informację, że nalezy to jednak oglądać po S4 ale tak czy siak...
04-11-2025, 10:57
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-11-2025, 10:57 przez Gieferg.)
CGI Paul Walker
To już mogli to nazwać "EPISODE 9 special". W sumie... z tym "special" pewnie utrafili. No ale kto by się tam przejmował, że ktoś może włączyć se to wczesniej.
04-11-2025, 13:11
CGI Paul Walker
Obejrzałem sezon, staram się oglądać te "Szczury". Ale nie mogę patrzeć na tych zjebów (dlatego ucieszył mnie finał głównej serii), szczególnie na typiarę znaną wczesniej (czy raczej pozniej) z mopa na głowie. Ona ma tak szpetny ryj, że jak kamera pokazuje to, coś we mnie pęka. A jak jeszcze słyszę, że jest piękna...
Ale do rzeczy: sezon w miarę mi się podobał. Wydaje mi się, że nie nużył tak jak wcześniejsze. Choć już ich nie pamiętam praktycznie. Co nie znaczy, że był jakiś dobry. Ot, granice przeciętności, ze wskazaniem na słaby.
07-11-2025, 01:43
Stały bywalec
Liczba postów: 3,076
Liczba wątków: 8
Najlepsze że obejrzałem z jedną czy dwie recenzje na polskim youtube i te Szczury mają dobre opinie np na Bez Schematu, że to najlepszy Wiesiek ze wszystkich dzieł Netflixa łącznie z oryginałem. A oryginał krytykują. Podobno prequel jest campowy, Lundgren daje radę, są podobno fajne potwory, jest humor, ktory działa, jest to heist movie i jest polska muzyka ludowa. Trudno mi uwierzyć, by serial ktory przerobiono na film, czyli wycięto ileś materiałów z odcinków wyszedł nieźle, no chyba że obcięli z watków gdy pisali scenariusz, a nie tak, że nakręcili z 8 godzin, a potem montażysta szalał i ciął do filmu trwającego z 90 minut :)
07-11-2025, 03:38
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-11-2025, 04:00 przez michax.)
Captain Skullet
Cytat:Ale do rzeczy: sezon w miarę mi się podobał. Wydaje mi się, że nie nużył tak jak wcześniejsze.
Coś w tym jest, połowę odcinków całkiem nieźle się oglądało, a tempo było generalnie lepsze niż w każdym z poprzednich sezonów i tylko jak zwykle, gdy wjeżdżał wątek Yennefer zaczynało być męcząco i ogólnie żenująco.
07-11-2025, 07:38
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-11-2025, 07:39 przez Gieferg.)
CGI Paul Walker
Liczba wątków i postaci. W tych starych wątki czarodziejek i polityki to byla chyba z polowa tresci. Wyjatkowo męcząca.
(07-11-2025, 03:38)michax napisał(a): Podobno prequel jest campowy, Lundgren daje radę, są podobno fajne potwory, jest humor, ktory działa, jest to heist movie i jest polska muzyka ludowa. Trudno mi uwierzyć, by serial ktory przerobiono na film,
Tak, zapomnialem. Ogladam to tylko dla Lundgrena. Ma tam cos po polsku ale to tylko (?) w wersji dubbinowej?
A dzieje w miescie wygladajacym jak na Bliskim wschodzie. To jest dokladnie to samo, co w podstawce tylko tych zjebow jest wiecej. Bo to jakby o nich ;)
I nie, nie rozumiem nawet tych bredni, ze to film bo to jest DOKŁADNIE odcinek serialu, tyle, że dluzszy.
07-11-2025, 11:15
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-11-2025, 11:26 przez shamar.)
CGI Paul Walker
Obejrzałem "Szczury" do konca. I co tu sie odpierdolilo? Ten "film" przeczy wydarzeniom z serialu albo inaczej: to w serialu przeczą tym wydarzeniom.
No i doczekalismy sie TRANSA wreszcie.
11-11-2025, 13:08
Captain Skullet
Czemu i gdzie konkretnie przeczą?
A swoją droga też obejrzałem i było całkiem spoko, ekipa daje się lubić bardziej niż w serialu no i jest Dolph, który fajnie wypada jako wiedźmin-przegryw (który w dodatku jest postacią książkową, do której całkiem zgrabnie nawiązano) co jest już wystarczającym powodem, żeby obejrzeć. Na tle tego do czego do tej pory przyzwyczaił Netflix jest wręcz zaskakująco dobrze.
Cytat:No i doczekalismy sie TRANSA wreszcie.
W porównaniu z tym trudnym do określenia cholerstwem, które się pojawiło w S3 i 4, ten trans tutaj to pikuś.
11-11-2025, 22:08
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-11-2025, 22:26 przez Gieferg.)
CGI Paul Walker
(11-11-2025, 22:08)Gieferg napisał(a): Czemu i gdzie konkretnie przeczą?
Ktoś, kurva, posuwał mi komentarze.
Pisałem, że przeczą bo w tym "filmie" go poznali a w serialu pokazali, że go nie znali. A "film" dzieje się przed serialem.
--------------------------------------------------
Anna Henrietta
https://www.gram.pl/news/anna-henrietta-obsadzona-w-piatym-sezonie-wiedzmina-ujawniono-kto-wcieli-sie-w-nowa-postac-w-finalowym-sezonie
22-04-2026, 22:52
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-04-2026, 22:55 przez shamar.)
Miszczu AVTAKa 2014/18/22
Liczba postów: 30,287
Liczba wątków: 67
Ktoś ci posuwał komentarze? o_O Banda zboków!
22-04-2026, 23:05
CGI Paul Walker
Tak było.
22-04-2026, 23:53
CGI Paul Walker
Skończyłem książki. Skończyłem gry. Skończyłem polski serial. Więc wypada powtórzyć to dzieło.
Pamiętam, że to jedyny sezon, który dało się obejrzeć. No i były cycki.
Choć fragmenty z polityką/czarodziejkami chyba będę pomijał bo pamiętam je jako TRAGICZNE.
Skupię się 2ch rzeczach: zgodności z pierwowzorem i DEI. Oraz tym jak można to pociąć by przypominało oryginalną historię. Choć widzę, że fanedity na necie jakieś leżą.
W trakcie pierwszego odcinka mam, na razie, 2 przemyślenia:
1. wyjebać wszystko z Ciri i dostajemy prawie zgodne "Mniejsze Zło".
2. na razie odnotowałem 1 czarnego, w kilkusekundowej "roli"
Wczoraj, 10:55
(Ten post był ostatnio modyfikowany: Wczoraj, 10:55 przez shamar.)
Captain Skullet
Cytat:Choć widzę, że fanedity na necie jakieś leżą.
Zrobiłem, to leżą.
Wczoraj, 12:31
CGI Paul Walker
Twoje na CDA?
Wczoraj, 12:36
Captain Skullet
Na to wygląda. Nie wrzucałem tam nic, ale cholera wie co robią ludzie, którzy mieli link :P
11 godzin(y) temu
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10 godzin(y) temu przez Gieferg.)
CGI Paul Walker
Dziwne, że nie pokasowane. Bo te pojedyncze odcinki starają się kasować.
Osobiście widziałbym to tak, żeby zbudować same opowiadania a sagę oddzielnie. Choć wiem, że tam pozniej wpierdolili Ciri do historii, gdzie nie powinno jej być. No ale... będę ogarniał w trakcie powtórek.
Swoją drogą, ciekawe czy da się zrobić wersję de-blackened ;)
10 godzin(y) temu
|