Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Thor: Ragnarok (2017)
(16-06-2018, 09:52)Monika napisał(a): Jak się odejmie humor i zostawi tylko Poważne sprawy przez wielkie "P" to pozostają nam drętwe Marvele...

Cofam to, że to gorsze od "Pantery". I gdyby wywalić większość dowcipasów to byłby to niezły "Thor". Niestety natężenie powyższych jest dla mnie nie do przyjęcia.

PS - ta pseudopijana czarna była koszmarna, jakby urwała się z innego filmu.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
shamar, ale gdyby nie dowcipy, to trzeci Thor byłby straszliwie nudny, nijaki, z kolejnymi walkami bez żadnej wagi.

Dla mnie ta czarna alkoholiczka to najgorszy występ aktorski w MCU, chyba za zapomniałem o jakiejś tragedii w innych filmach.

Odpowiedz
Shuri w Black Panther?
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
Była wkurzająca, ale nie uważam żeby to był zły występ, taki na średnim-niskim poziomie.

Odpowiedz
(17-06-2018, 14:56)simek napisał(a): shamar, ale gdyby nie dowcipy, to trzeci Thor byłby straszliwie nudny, nijaki, z kolejnymi walkami bez żadnej wagi.

Nie chodzi mi o całkowite wykasowanie ale o jakiś umiar. W tym filmie umiaru nie ma i ogląda się go jak autoparodię. W sumie on jest autoparodią.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Nie spodziewałem się... ależ zajebisty film! Ta stylizacja, groteska, tempo akcji połączone ze spoko kręgosłupem fabularnym (Thor stający się z młokosa dorosłym władcą) - może nawet top3 moich ulubionych filmów Marvela. Ba, może nawet drugie miejsce. No i Jeff Goldblum był genialny, kradł każdą sekundę, w jakiej się pojawił.
Ostra podbudówka pod Infinity War.

Na minus jedynie Hela, jakoś tak pośpiesznie wrzucona i średnio przekonywująca... no ale przynajmniej miała jakieś sensowne więzi z Thorem i była OP.

Odpowiedz
Dziwny film. Poszczególne elementy spoko ale jakoś dziwnie są ze sobą złożone. Mam wrażenie że Disney tutaj mocno zaglądał przez ramię.

Sceny z Odynem i jego śmierć strasznie sterylna, także emocjonalnie. Mam wrażenie ze pierwotna wersja była dużo lepsza i ciekawsza.

Cate Blanchett jako Hela jest genialna i wchodzi z wykopem i tajemnicami Odyna z przeszłości.. po to aby za chwilę nie było dla niej miejsca i nie miała czego grać. Najciekawsza teoretycznie część filmu czyli jej relacja z młodszym bratem ( która na logikę powinna tutaj zająć lwią część ) - wydaje się spuszczona w kiblu.

Tessa Thompson gdy nie błaznuje jest fajna, energetyczna i zadziorna.. tylko nie bardzo łapię po co jest w tym filmie. Jej relacja z Thorem polega właściwie na tym że jej brak.

Planeta Goldbluma wydaje się zwykłym za to przesadnie rozbudowanym zapychaczem który ma wprowadzić Thompson (nie wiadomo po co) oraz być tłem dla relacji Thor/Hulk/Banner i Thor/Loki które są.. tak naprawdę szczątkowe.
Właściwie takie postacie jak Heimdall czy Skurge tylko migają, zwłaszcza Karla Urbana szkoda, chciałoby się go więcej - i jego dylematów.

Są jakieś dziwne niekonsekwencje. Skąd np Loki wie że Hela wybiła Walkirie skoro moment wcześniej nie wiedział o jej istnieniu ?
Albo jakim cudem Thor jest taką pipą i tak łatwo go wziąć pod but mimo że niby jest taki potężny i potrafi iść na piąchy z Hulkiem ?

Jakoś to wszystko trybi i dobrze się ogląda więc 7/10 ale mam silne wrażenie że gdyby Waititi zrobił ten film tak jak chciał to byłby sporo lepszy.

Jakoś dziwnie to przypomina pierdolnik jakim jest "Doctor Strange"... tylko chyba Waititi jest lepszym reżyserem niż Derrickson, więcej serducha włożył i lepiej film ratował .

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon