Transcendence (2014) (Reż. Wally Pfister)
"Transcendence" debiut reżyserski wybitnego operatora Wally'ego Pfistera, którego na pewno większość kojarzy z pięknie chłodnych zdjęć do filmów Christophera Nolana. Zresztą brytyjski reżyser, który w tym samym roku tworzy inny świetnie zapowiadający się film "Interstellar" (jakby co założyłem temat), jest producentem wykonawczym tegoż tajemniczego filmu.

Dlaczego tajemniczego, gdyż na razie o fabule to znalazłem tylko takie dwa opisy, polski:

Cytat:Bohaterem filmu jest Max (Johnny Depp) - naukowiec, który wraz z żoną i kolegą po fachu pracuje nad stworzeniem pierwszego samoświadomego komputera. W tym celu zamierza wgrać w komputer cały swój mózg."

szerszy opis po angielsku:

Cytat:Computer scientist Evelyn Caster uploads her husband Will's brain into a computer after he is assassinated by terrorists. They work toward their goal of Technological Singularity for creating a world where computers can transcend the abilities of the human brain.

Jako, że dobrego science fiction nigdy za wiele, bardzo jestem ciekaw projektu. Jeżeli chodzi o obsadę to poczęci Nolan z Pfisterem podzielili się "łupem". I tak mamy Morgana Freemana, Rebeccę Hall, i Ciliana Murphy'ego.
W rolach głównych Johnny Depp i Kare Mara.

Premiera przewidziana jest na 18 Kwietnia 2014 roku.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Brzmi ciekawiej niż Interstellar.

Odpowiedz
Powtórzę się - od razu skojarzyło mi się to z tym odcinkiem Batman Beyond:

Odpowiedz
Jakby ktoś nie znał chińskiego to, to taki pierwszy teaser poster z Transcendence:

[Obrazek: 20604651.jpg]

I fotka z planu:

[Obrazek: 52579.9.jpg]

Koszulka z TDKR, wiedzą co dobre i duch Nolana unosi się nad tym projektem :P
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Nie wierzę. Johnny Depp gra normalnie ubranego białego człowieka, a nie jakiegoś freaka z piórami w dupie i szkaradnie umalowanym ryjem. Czyżby przełom w jego karierze aktorskiej?

Odpowiedz
Jeśli będzie to jego trzecia z rzędu klapa finansowa, to rzeczywiście będziemy mogli mówić o przełomie w karierze :)

Odpowiedz
W sumie jeżeli chodzi o pomysły filmowe, gdzie mózg i to nie w przenośni gra ważną rolę, to ja dalej liczę, że ktoś w końcu zrealizuje pomysł Karla Pilkingtona:

Oczywiście liczę, że Clive Warren wystąpi w tym filmie.
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Pierwszy oficjalny materiał zza kulis "Transcendence":
Mam nadzieję, iż nie macie do mnie pretensji za to, że tylko wrzucam odnośniki do materiałów filmowych(np. spotów telewizyjnych). Niech administracja forum ewentualnie zablokuje mi licznik widomości(jeżeli uzna to za stosowne). Nie zależy mi na nabijaniu postów.

Odpowiedz
Jakiś czas temu pojawiły się plotki, że pierwszy zwiastun "Transcendence" miał być rzekomo dołączony do drugiej części "Hobbita". Tymczasem na forum nolanfans.com widziałem dwie rozpiski trailerów przed filmem:

USA:
1. "300: Rise of an Empire"
2. "Godzilla"
3. "Edge Of Tomorrow"
4. "Interstellar"

Hiszpania:
1. "Lego: The Movie"
2. "300: Rise of an Empire"
3. "Winter's Tale"
4. "Edge Of Tomorrow"
5. "Godzilla"
6. "Interstellar"

http://www.albertafilmratings.ca/recentclasstrailers.aspx - Tutaj też na razie nie ma informacji o pierwszym zwiastunie "Transcendence".

Czyżby pierwszy trailer "Transcendence" miałby się pojawić dopiero w 2014 roku(światowa premiera filmu - 18 kwietnia 2014 roku)? Czy ktoś z Was ma jakieś informacje na ten temat?

(Off-topic na temat zwiastunu "Interstellar": Na dwóch rozpiskach trailer "Interstellar" jest ostatni i w USA ma dopisane "encrypted". http://www.albertafilmratings.ca/movie_ratings_guide/default.aspx - Oznaczenie trailera "Interstellar" to G, a dla porównania pierwszy zwiastun "Godzilli" to PG).

Odpowiedz
Boję się hajpować na ten film... Brzmi jak nie-akcyjniak SF, tylko kino na serio. I brak blockbusterowej promocji, na tak krótki czas przed premierą może to potwierdzać.

http://www.comingsoon.net/films.php?id=96354

Odpowiedz
Pierwsze oficjalne foty:

[Obrazek: Johnny-Depp.jpg]
[Obrazek: TRANSCENDENCE.jpg]

Odpowiedz
Meh... na smierć zapomniałem, że Johnny Depp.

Odpowiedz
E tam, tym bardziej, że Johnny Depp zdaje się tutaj grać jednak w miarę normalną osobą.
Plus drugie zdjęcie bardzo "pfisterowate".
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Bardziej mnie jara to niż INTERSTELLAR. Bo jestem ciekaw, czo ten Pfister, a już wiem czo ten Nolan.

Odpowiedz
Depp wygląda tu tak jak w "na żywo". Oby nie grał podobnej postaci tylko.
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
Depp przypomina w tym filmie Deppa. Oby nie grał w tym filmie Deppa.

Odpowiedz
http://www.albertafilmratings.ca/recentclasstrailers.aspx - Pierwszy trailer będzie trwał 2 minuty i 24 sekundy.

Ciekawe kiedy pierwszy zwiastun "Transcendence" oficjalnie trafi do sieci.

Odpowiedz

Wiem, że to tylko teaser, ale wygląda jak jakaś fanowska podróba. Nie czaje jaki jest sensy wypuszczania czegoś takiego.
PS. Nic mnie dziś tak nie rozśmieszyło jak sposób, w jaki Depp mówi "combined intellect". Zresztą ogólnie brzmi jakby nie za bardzo rozumiał/wierzył w to, co mówi.

Odpowiedz
http://www.transcendencemovie.com - Trailer zostanie opublikowany pojutrze(w Polsce będzie to godzina 1:35).

Odpowiedz
Twarz z cyferek... Jakież to oryginalne :P

Ale podoba mi się tekst, czekam na właściwy trailer. Ale takie coś to powinni byli miesiąc temu wypuścić żeby zbudować ciekawość.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon