Transcendence (2014) (Reż. Wally Pfister)
Błagam, niech ten film będzie miał TRONową sekwencję, w której Depp zamieni się w komputerowego Final Bossa złożonego z hollywoodzkiej wizualizacji "komputerowego kodu" :)
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
Nolan 1:0 Pfister
McConaughey 1:0 Depp

Czekamy na pełne trailery :P

Odpowiedz
Tu się muszę zgodzić z Albertino, przy czym nie twierdzę, że w jakimkolwiek stopniu zniechęciłem się do Transcendence.
I też nie chcę tutaj tworzyć specjalnej rywalizacji, na oba filmy pójdę z wielką chęcią i obydwu Panów wielce szanuję.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Proszę wystarczy głos Morgana Freemana i od razu wszystko prezentuje się lepiej:

Drugi teaser

Teraz już chyba nie możecie narzekać? :)
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Zieeeew. Dajcie znać jak wyjdzie trailer, w sensie TRAILER a nie jakieś coś.

Odpowiedz
Po teaserze ze śmieszną narracją Deppa i tandetnymi 010101 dostajemy mniej więcej to samo tylko stylistycznie w innym klimacie i z lepszym Freemanem. W kolejnym teaserze inny aktor będzie wygłaszał te same naukowe teorie, tym razem na tle zdjęć Ziemi z kosmosu? U Nolana przynajmniej teaser profesjonalnie wygląda, chociaż też specjalnie wrażenia na mnie nie zrobił. Słabo, ale zobaczymy co dadzą w zwiastunie.

Odpowiedz
Czy tylko dla mnie te teksty są strasznie kiczowate?

Na /Film ktoś fajny komentarz zostawił:

This is a perfect teaser for a movie made in the late nineties about computers.

Odpowiedz
:D Dokładnie. Ewentualnie polski film o sztucznej inteligencji/komputerach.

Odpowiedz
Zawsze myślałem, że to forum to żyje głównie przekonaniem, że kiedyś wszystko było lepsze, a więc sądziłbym, że skoro film wygląda jak stare s.f. to większość będzie wniebowzięta?
#istandbydaenerys

Odpowiedz
No mnie się nawet podoba. Nic o filmie nie mówi co prawda, ale koncept który rysuje jest całkiem spoko.

Odpowiedz
Trzeci teaser trailer przed zwiastunem "Transcendence":
Zwiastun:

Odpowiedz
Taki tam ten zwiastun. W ogole nie zrobil na mnie wrażenia. Jedyne, co ciekawe to, że Depp wydaje się grać antagonistę w tym filmie. Poza tym tylko sam pomysl mnie troche jara.

Odpowiedz
Wygląda ciekawie i na pewno będzie na czym zawiesić oko.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Meh. Niby taki samograj, a zwiastun nudny i nijaki w ciul ;(

Odpowiedz
Zwiastun niezły, i film też zapowiada się nie najgorzej.

PS: Obsada to 90% ludzi od Nolana.

Odpowiedz
Intrygujący trailer, ale boję się, że poszli po najmniejszej linii oporu i AI = zło.

Odpowiedz
Obejrzałem trailer jeszcze raz i... podoba mi się. Pomysł jest mniej oryginalny niż się spodziewałem, ale zapowiada się niezłe kino sci-fi. Pfister tyle lat współpracował z Nolanem, że chyba umie nakręcić kawał dobrego filmu, tylko martwią mnie nazwiska scenarzystów (debiutanci). Ale nie będę psioczył, mam nadzieję, że w kwietniu się nie zawiodę.

Poza tym, czy tylko mi po trailerze wydaje się że głównym bohaterem filmu nie jest Depp tylko Rebecca Hall?

Odpowiedz
Najlepszy z s-f trailerów które ostatnio się pojawiły, bo wydaje się przede wszystkim opierać na postaciach i ich relacjach, z ideą s-f w tle.

Odpowiedz
Fajny pomysł i nawet spoko trailer, ale:
- mega tandetny zabieg z twarzą Deppa na ekranach, do tego komputer mówi jego głosem, puh-lease
- już teraz widać że interesujący punkt wyjścia który można poprowadzić w wielu kierunkach oczywiście posłuży za eksplozje i CGI dziwy w finale, no ale nie można mieć wszystkiego

Czekam? Nie czekam? Raczej nie.

Odpowiedz
(21-12-2013, 12:23)Mierzwiak napisał(a): - mega tandetny zabieg z twarzą Deppa na ekranach, do tego komputer
To normalne, ze twórca swojego dzieła użycza swój głos i swoja twarz, gdzie tu tandeta?
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon