Ankieta: ktore wampiry najlepsze?
Near Dark
Bad Blood (The X-Files epizod)
Dracula (Coppola)
Wywiad z wampirem
Nosferatu (Herzog)
From Dusk Till Down
Van Helsing
Vampire Hunter D: Bloodlust (anime)
[Wyniki ankiety]

True Blood
Sancho napisał(a):Powiedzcie mi, jak on w nią tak blyskawicznie wszedł?
Najwyraźniej wampirze penisy mają zdolność przebijania ubrań.

Śmieszy mnie że twórcy strasznie skupiają się by wkraczać na kolejne odważne terytoria (ostatnio gdzieś natknąłem się na info że mają być momenty między facetami), tylko gdzieś ktoś zapomina o poziomie samego scenariusza.

Odpowiedz
Cytat:miałem taki sentyment do Balla

No właśnie, ja nie oglądam i nie wiem czy zaczynać - jest tam cokolwiek takiego, że czuć Balla? Już nawet nie chodzi mi o jakościowy poziom American Beauty i SFU, ale chociaż podobny klimat.

Odpowiedz
Geizm wampirów w sumie mnie nie dziwi. To nawet naturalne, że są takie. Skoro są nieśmiertelne i rozmnażają się przez ugryzienie to po czemu nie mieliby eksperymentować, skoro biologicznie nie są przystosowani do normalnej prokreacji:)

Najmocniejszym powodem, by utrzymać prawo do posiadania i noszenia broni przez ludzi jest to,
że stanowi ono dla nich ostateczny środek do obrony przed tyranią rządu.
-- Thomas Jefferson

Odpowiedz
Oglądam 4 odcinek i... czy tylko ja uśmiałem się do rozpuku oglądając zasmarkaną płaczącą Sookie? Ale po tym sądzę, że taki był zamiar twórców:

-...they can still turn around and kick you right in the nut sack.
-I don't have a nut sack....

Odpowiedz
łał.

[Obrazek: 1112_cover_blog_true_blood.jpg]

Odpowiedz
Tagline rządzi.
Why are you firing wallnuts at me?

Odpowiedz
Po dwóch słabszych znowu nowy odcinek bekowy na całego.

Odpowiedz
Świetny patent na dodatkowe wydojenie tej krowy.

Odpowiedz
Ja też uwielbiam ten serial, choć niestety 4 sezontroszke obniżył poziom.
Było wiele niepotrzebnych scen i miałam wrażenie, że czasem aktorzy sami nie wiedzieli dokąd zmierzają.
Nigdy wcześniej nie miaąłm takiego wrażenia.

Odpowiedz
Po pierwsze - Ball nie tyle siedział w tym gównie, co je stworzył (żeby nie było - przerwałem oglądanie po drugim sezonie i za jakieś wielkie gówno ich nie mam).

Po drugie - Ball nie będzie showrunnerem, ale pozostanie producentem wykonawczym, czyli wciąż będzie tkwił w tym gównie :) Z tym, że teraz będzie miał czas na stworzenie (być może) kolejnego gówna :)

Odpowiedz
Ale ze mnie archeolog ...
Takie małe info, do obsady szóstego sezonu dołączyła niejaka Karolina Wydra, ponoć znana fanom House'a - wcieli się w rolę, tu cytuję silnej, niebezpiecznej i seksownej wampirzycy.

Cytat:It'll be 32-years old Karolina Wydra first nude scenes on-cam (assuming she didn't show her tits in an obscure Euro indie flick back home). So glad Eastern Europeans actresses are finally albeit slowly making their presence felt. The ability to speak in American-accented English could push them to the forefront. More importantly they're not shy about disrobing unlike prudish Americans and increasingly nudity-phobia foreign talents from Britain.

[Obrazek: karolina_wydra_2.jpg]

BTW, do obsady dołączył także Rutger Hauer xD

Odpowiedz
Kurde, chyba zaczne to oglądać:

Odpowiedz
Powodzenia w dotrwaniu do choćby końca pierwszego sezonu :)
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
Nie powiedziałem, że będę oglądał od początku. Zacznę od sezonu nr 6 - postać Gubernatora Burrella ma mój szacunek za krzewienie amerykańskich wartości w świecie opanowanym przez le... tzn. wampiry :)

Odpowiedz
Oglądałem serial do 2 sezonu, potem fragmenty 3,4 i 5 (jak leciał na HBO). 6 sezon zacząłem oglądać regularnie dla Rutgera i tu mega zdziwko - z TB zrobił się totalny camp i freakfest, ilość wtfów na minutę przekracza tu normy UE. :D Twórcy mają kłopoty ze wzbudzeniem sympatii do wampirów, dlatego zrobili z ludzi Gubernatora totalnych zwyroli, zamykających bladziaków w obozach koncentracyjnych. Kibicuję właściwie tylko Jess (hot as ever), Ericowi (bo był Wikingiem:D) i Robertowi Patrickowi (za oczka i unikalną w tym serialu zdolność logicznego myślenia). Zrobiła się z tego taka autoparodia, ale można obejrzeć (lecz radzę podchodzić z browcem, ew. dwoma).
Red, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Aug 2012.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon