Trylogia Back to the Future (1985-1990)
Powrót to jak dla mnie jedna z bardzo nielicznych serii gdzie wszystkie części trzymają równy poziom i nie mam nic przeciwko zrobieniu kolejnej części. Choć Zemeckis już od lat nie zrobił dobrego filmu.

Odpowiedz
Wlaśnie zwróciłem na coś uwagę (nie oglądałem tego filmu lata w całości). Przecież na końcu wytworzyli pętlę.
To jest błąd w scenariuszu
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Zastanawianie się nad sensem tego filmu i scenariusza oraz wytykanie błędów według mnie mija się z celem - tak samo jak w przypadku Avengers :)

Wystarczy chociażby zastanowić się nad Biffem i jego podróżą do 1955 roku, a następnie powrotem do 2015 roku. Tak samo sytuacja z postaciami Marty'ego, gdzie w teorii mieliśmy dwóch Martych z 1985 roku.

Aktualnie jestem w trakcie powtarzania trylogii - właśnie skończyłem drugi film - po dobrych kilku latach od poprzedniego seansu i w sumie czuję lekkie rozczarowanie. Niby fajna przygoda, ale jakoś nie potrafię dzisiaj przejść obok scen, w których np. Biff jedzie sobie samochodem, a na tylnym siedzeniu gada sobie Marty z Emmetem przez krótkofalówkę. Wiadomo, że rodzina Tannenów do najmądrzejszych nie należała, ale mimo wszystko nie widzieć/słyszeć LECĄCEGO samochodu za plecami? :D

Powrót do przyszłości 8/10 (dałem wczoraj 7, ale po obejrzeniu dwójeczki podwyższam)
Powrót do przyszłości II 7/10

W niedzielę seans ostatniej części :)
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
(05-05-2019, 01:26)Pelivaron napisał(a): Biff jedzie sobie samochodem, a na tylnym siedzeniu gada sobie Marty z Emmetem przez krótkofalówkę.

To jest ultraglupie ale w tych starych filmach (chociaż nie bo przecież to nie reguła) takie kwiatki się zdarzają. Zaryzykuję stwierdzenie, że to częsta przypadłość filmów 80's które były jakies takie mało poważne.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(05-05-2019, 01:26)Pelivaron napisał(a): Wystarczy chociażby zastanowić się nad Biffem i jego podróżą do 1955 roku, a następnie powrotem do 2015 roku.

;)

Odpowiedz
Albo Biff wrocił do 2015 swobodnie bo jak wiemy Marty i Doc i tak wszystko naprawili ;)
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz

Fajne :)
I jest oryginalna Jeniffer

Odpowiedz
35 lat minęło:

[Obrazek: EShaGC4XsAIpceI?format=jpg&name=large]

Odpowiedz
Świat się zmienia, ale ja za każdym razem jak widzę Christophera Lloyda to się wzruszam.

Odpowiedz
19.08.2020 18:30. Katowice, kino Kosmos. W ramach klubu filmowego Ambasada będzie seans pierwszego "Powrotu do przyszłości"
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.

Odpowiedz
O kuhwa, idę.

Odpowiedz

https://www.backtothefuturemusical.com/?gclid=CjwKCAjw19z6BRAYEiwAmo64LY3ibJBtiZ-V1wMznImrS30SRdIqQorINrOC5FiJjXhTje_g639f2hoC6MwQAvD_BwE

Odpowiedz
Pomysł spoko, ale w tej zajawce Marty i Doktorek fatalnie obsadzeni

Odpowiedz
(09-09-2020, 07:18)Corn napisał(a): Pomysł spoko, ale w tej zajawce Marty i Doktorek fatalnie obsadzeni

Na scenie to i tak nie bedzie pewnie robic wiekszej roznicy. Chetnie bym sie wybral, ale nie mam z kim, bo Daczka wytrzymala do momentu pierwszego spotkania Marty'ego z matka i miala dosyc :)

Swietne:

Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Cytat:Daczka wytrzymala do momentu pierwszego spotkania Marty'ego z matka i miala dosyc :)
Sorry bro, she’s not the one :(

Odpowiedz
Bez kitu, kino nowej przygody i wiekszosc lat 80. to dla niej jakas kosmiczna pomylka. Baby...z nimi zle, a zabic tez nie mozna :)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Cóz, ja tam BTTF ostatnio oglądałem chyba z 15 lat temu (pierwszy i jedyny raz całość, wcześniej tylko raz jedynkę), jakoś mnie do powtórki specjalnie nie ciągnie, ale w sumie córce bym może pokazał...

Ale jakby mi kobieta taką akcję odwaliła z Alienem, Terminatorem, Predatorem, Robocopem, Rockym czy np Dniem Świstaka to bym się poważnie zastanawiał w co się wpieprzyłem ;)
Na szczęście przed ślubem zrobiłem wszystkie potrzebne filmowe testy i przeszła bez wpadek, a na hasło "ulubiony aktor" całkiem szybko zaczeła wymieniać Stallone'a (EDIT: przetestowałem przed chwilą - nadal Stallone :)).

Odpowiedz
Rzeczywiscie wyzej wymienionych to raczej nie ruszy (tj, raz widziala, pod moim czujnym okiem i bylo w zasadzie meh, i tyle), ale nie robi mi to akurat specjalnie, ze tego typu kina nie ogladamy razem. Kilka klasykow 80s lubi, bo widziala w dziecinstwia, docenia pare kultowcow z lat 80-00, ktore kocham, ale ogolnie do pewnego rodzaju kina jej nie ciagnie, a w zasadzie kina w ogole tj. 2-3 filmy tygodniowo to absolutny max w jej wykonaniu, do tego raczej nie lubi powtarzac filmow czesciej niz raz na kilka lat - inna mentalnosc, inne zaciagi jezeli chodzi o hobby i kulture. I w sumie spoko, nie jestem z nia, zeby ogladac filmy, choc bankowo to fajna sprawa, gdy ma sie podobny gust filmowy, ktorym mozna sie dzielic.

Odpowiedz
Mi by robiło różnicę, z tego względu, że filmów nie mam w zwyczaju oglądać sam.
Nie pamiętam nawet kiedy coś takiego ostatnio zrobiłem (nie licząc jednej kreskówki Mortal Kombat - akurat Mortale to coś, czego żona nie trawi, ale córa już jak najbardziej :)).

Odpowiedz
Od kiedy jestem w Londynie to glownie ogladalem filmy sam (taki urok, a raczej przeklenstwo romansowania i nie wchodzenia w jakies dluzsze, sensowne znajomosci), natomiast gdy jestes w zwiazku to jasne, fajnie sobie z partnerem obejrzec jakis film, zwlaszcza gdy jest to cos ulubionego, a ta druga osoba jeszcze tego nie widziala. Jakies slodkie, weekendowo-zimowe lenistwo i kilka filmow plus zamowiona chinszczyzna tez mocno na plus.

No, ale niestety mi sie trafil ancymon, ktory filmy oglada w zasadzie przy okazji, bo sa, a Daczka rownie dobrze moglaby w tym samym czasie czytac ksiazke, siedziec w parku i szydelkowac, tworzyc oraz testowac kuchni jakies nowe przepisy, albo kupic jakies promocyjne bilety na ostatnia chwile i na spontanie gdzies sie wybrac, zeby nie kisic sie na kanapie. Zle nie mam, a w sumie to nawet jest na plus, bo pewnie bym wtedy duzo wiecej zamulal przed ekranem. Z drugiej strony, no jasne, ze fajnie byloby sobie zrobic jakis sobotnio-niedzielny maraton Obcego, Die Hard/Lethal Weapon, LOTR-a, albo Indiany Jonesa. Cos za cos.

@@@

Special z Nielsenem, nie wiem czy byl dodawany do wydan DVD/BR:

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon