Do the crane, Danny-boy!
Liczba postów: 4,902
Liczba wątków: 11
Ciekawe jak chcą zamieść scenę z lustrem? Mam udawać, że nie wiem co tam się stało?
Pierwsze dwa odcinki już w poniedziałek o 22.10!
Po pierwszym średnim odbiorze TP:FWWM teraz doceniam ten film. Jest kapitalny. Ale czy to dobrze że trzecia seria pójdzie w jego stronę? Zobaczymy.
Jestem za to spokojny, że nie będzie takiej żenady jak w połowie 2 sezonu bo tym razem Lynch pociąga chyba za wszystkie sznurki. Kto wie, może zakończy serial jakimś cliffhangerem i nigdy go nie rozwiąże? (przypominam, że nie miał zamiaru nigdy wyjawiać mordercy Laury i tylko ABC na nim to wymusiło)
20-05-2017, 15:24
Stały bywalec
Liczba postów: 3,083
Liczba wątków: 8
Ja nie twierdzę że tak będzie tylko zastanawiam się znając serial, film i książkę "Sekrety Twin Peaks" co u fanów serialu może wywołać wściekłość, więc tylko to przychodzi mi do głowy, ale też nie wierzę w to. Inna możliwość powodu bólu dupy u fanów serialu, może być to, że 18godzinna kontynuacja pójdzie bardziej w klimat filmów Lyncha niż serialu, ale też nie wierzę że całkowicie będzie seria 3 pozbawiona twinpeaksowego humoru, w końcu to tylko 2 godziny z 18-u. Wiadomo przecież że nie każdy fan serialu jest fanem Lyncha. Pewnie już to kiedyś pisałem, że jestem pewien jednego, iż nawet jak dobrze będzie to i tak część fanów będzie narzekać, zwłaszcza jeśli serial będzie bliższy filmom Lyncha a nie serialowi i w sumie już takie opinie się pojawiają. Bo jak wraca kultowa pozycja to nie ma szans by każdego fana zadowoliła, zawsze znajdzie się ktoś kto będzie narzekał. Zakładając że seria 3 będzie taka jak 1 i 2 to będą narzekać, że nic sie nie zmieniło, fanserwis, powtórka z rozrywki niepotrzebna, a jak bliższa filmom Davida to czemu nie wygląda jak serial tylko tak smutny i dołujący klimat, więc i tak źle i tak niedobrze:-)
Większość fanow TP liczyła pewnie na to, że Frost będzie Lyncha kontrolował, by za bardzo nie odpłynął, w końcu jest też autorem serialu. No i miał tak samo istotny wpływ na serial jak reżyser, a gość jest trochę niedoceniany. Z głosów jakie dochodzą to wygląda, że chyba poza napisaniem scenariusza nie wiele miał wspólnego z serią 3. Choć najlepsze że to on podobno zadzwonił do Lyncha z propozycją 3 serii i to on miał pomysł na 3 serię, o czym opowiadać.
Odcinki można będzie na HBO 3 obejrzeć też z niedzieli na poniedziałek o 3 w nocy, więc jak ktoś cierpi na bezsenność może oglądać. Ciekaw tylko jestem kiedy wrzucą na HBO GO 3 i 4 odcinek, czy po premierze w nocy czy po emisji o 22 w pon.
Kiedyś czytałem wywiad z DL, że chętnie nakręci kolejną serię, ale wszystko zależy od fanów jak przyjmą serię 3. A ostatnio w jakimś wywiadzie Kyle mówił, że nie ma nic przeciwko kolejnej serii. Ale też szef Showtime wypowiadał się jakiś czas temu, że to zamknięta całość, nie planują kontynuacji. Więc wszystko możliwe tak naprawdę jest.
20-05-2017, 15:50
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-05-2017, 16:02 przez michax.)
Stały bywalec
Liczba postów: 10,303
Liczba wątków: 5
Premiera była w L.A. W Cannes też pokażą, ale chyba w niedzielę.
Lynch powiedział w wywiadzie, że sezon 3 jest tak nakręcony, iż nie trzeba znać tego, co było wcześniej, więc jakby te informacje są sprzeczne. Jeśli chodzi o udział Frosta to prawda - panowie się trochę podzielili, Frost odpuścił serial Lychowi, ale za to sam dopisuje do serialu książki, z którymi Lynch nie ma nic wspólnego. Choć nie można mówić, że po napisaniu scenariusza Frost się ulotnił, bo podobno był widziany na planie.
Dla mnie najlepszym odcinkiem "Twin Peaks" jest "Fire Walk with Me", także tego.. haters gonna hate, czy jakoś tak ;)
20-05-2017, 16:12
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-05-2017, 16:14 przez Albertino.)
Stały bywalec
Pojawił się ciekawy artykuł z premiery którego wynika to co fani sugerowali. Może nie tyle że wspólne uniwersum lynchowskie, ale serial wygląda czasami jak inne filmy Lyncha. No i jeśli wierzyć artykułowi nie są pozbawione odcinki humoru wcale.
https://www.yahoo.com/tv/twin-peaks-season-3-premiere-preview-200557476.html
20-05-2017, 23:27
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-05-2017, 23:28 przez michax.)
Miss Avatara 2016
Liczba postów: 18,596
(20-05-2017, 23:27)michax napisał(a): nie są pozbawione odcinki humoru wcale.
Jak Mistrz Yoda to powiedziałeś :)
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
20-05-2017, 23:35
Stały bywalec
To z tego oczekiwania i ekscytacji, że zapowiada się dobrze i człowiek nie myśli/nie sprawdza co pisze i jak brzmi. Idzie dosłownie jajo zjeść w oczekiwaniu na jutro:-)
20-05-2017, 23:49
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-05-2017, 23:51 przez michax.)
Stały bywalec
Lepiej nie czytać, ja się naciąłem - trochę za bardzo spoilerują ;) Wytrzymajmy do tej niedzieli-poniedziałku.
21-05-2017, 01:05
Stały bywalec
Chyba domyślam się o jaki mini spoiler Ci chodzi, który usuneli, bo godzinę później tego fragmentu nie było już. A mam na myśli zdanie, że pojawia się pewna postać, która wywołała wzruszenie wśród widzów czy coś w tym stylu i chyba wiem o kogo chodzi.
Ja się w ogóle dziwię jakim cudem ten tekst opublikowano jak Lynch tak pilnuje by dosłownie nic nie wyciekło. Choć też żadne fakty co do fabuły nie są podane tylko ogólnie jak wygląda sezon.
21-05-2017, 10:51
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-05-2017, 10:52 przez michax.)
Już jutro premiera :D
21-05-2017, 16:11
Stały bywalec
Aż ciężko mi w to uwierzyć, po tylu latach czekania wreszcie nowy Lynch i to w tak zmasowanej dawce. Już jutro czekają nas chyba aż 4 godziny - we wtorek będę nieprzytomny.
21-05-2017, 16:39
Stały bywalec
Pewnie standardowo gdzieś jutro rano, na polskim HBO chyba o 22.
21-05-2017, 18:05
Red Crow
Liczba postów: 12,685
Liczba wątków: 50
Na HBO 3 będzie premiera równo z amerykańską, o 3 naszego czasu. Na umilenie oczekiwania wcześniej serwują Fire Walk With Me. :)
21-05-2017, 18:08
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-05-2017, 18:09 przez nawrocki.)
Stały bywalec
O, to nie wiedziałem - niestety nie ma opcji żebym zarwał nockę. Rozumiem jednak, że jutro będzie bezproblemowy dostęp do polskiej wersji językowej (napisy/lektor)?
21-05-2017, 18:20
Red Crow
Tak. :)
21-05-2017, 18:45
Stały bywalec
Liczba postów: 4,441
Czuję głęboką potrzebę wrzucenia tego tutaj:
21-05-2017, 22:04
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-05-2017, 22:42 przez Huntersky.)
Stały bywalec
WTF! Jak to teraz odzobaczyć?
21-05-2017, 22:40
Podobno dwa pierwsze odcinki sprawiają wrażenie osobnego tworu, a nie bezpośredniej kontynuacji serialu, a miasteczko i lasy Twin Peaks to póki co tło. Akcja toczy się min. w .
Średnie info.
22-05-2017, 10:21
Red Crow
No ja raczej nie spodziewałem się po Lynchu, że będzie kręcił fanserwis.
22-05-2017, 10:37
Do the crane, Danny-boy!
Liczba postów: 4,902
Liczba wątków: 11
Jeszcze nie widziałem, ale ponoć dwa pierwsze odcinki do mindfuck i ciężki klimat, ale 3 i 4 to już więcej humoru w starym stylu.
Dziś obejrzę wieczorem to się wypowiem.
22-05-2017, 10:39
Stały bywalec
Liczba postów: 8,490
Liczba wątków: 40
Ja już obejrzałem pierwsze dwa odcinki. Jakby co zero spojlerów poniżej:
Jest logiczna kontynuacja drugiego sezonu Twin Peaks. W dwóch godzinach jest około 40% wątków postaci z dawnego Twin Peaks, reszta to nowe postacie, ale powiązane w jakiś sposób z tamtymi (niektóre powiązania jasne, niektóre nie).
Póki co jest bardzo dobrze. Nieco mroczniej (nie ma tego jazzu, "invitation to love" czy opery mydlanej - jest reszta humoru). Więcej klasycznego Lyncha w stylu Mullholland Drive. Świetnie budowane napięcie, dobrana horrorowa muzyka i gęsty klimat. Na razie jeszcze dużo musi się wyjaśnić - jest wciąż trochę onirycznie, trochę surrealistycznie. Taki nieco bardziej surrealistyczny "True Detective", wraz z bardzo mroczną zbrodnią do wyjaśnienia.
Zawiedzeni są ci, którzy spodziewali się przyziemnego miasteczka Twin Peaks z jadącym na starcie Cooperem zdającym relację Diane i zachwycającym się ciastkami i kawą. :) Ten klimat gdzieś tam jest, ale na razie w tle, fabuła sięga nieco gdzie indziej. Nie do końca wiadomo o co chodzi (co jest na plus), a ludzie nie znający filmów w stylu Mullholland Drive mogą nie do końca czaić - co tu się właściwie dzieje. Ale nie jest też tak abstrakcyjnie dziwnie jak w filmowym "Fire Walk With Me". Fabuła jest bardziej skomplikowana niż w pierwszym sezonie TP.
Bardzo mi się podobało. Nie mogę się doczekać kolejnych odcinków.
22-05-2017, 10:47
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-05-2017, 10:52 przez Capt. Nascimento.)
|