Twin Peaks - serial (ABC / Showtime, 1990-2017) i film Fire Walk With Me (1992)
Chciałem przeczytać dziś recki o 12 odcinku, ale z naszego podwórka, czyli naekranie, serialowa, oraz co mają do powiedzenia o odcinku na grupie serialowej Jakby Niepaczec i na Drugim Seansie. Jedynie nie czytam polskich recenzji na spidersweb, bo mnie dobija ten cotygodniowy hejt i narzekanie na każdy odcinek od premiery. Byłem ciekaw czy podzielają negatywne opinie, czy może spodobał się odcinek, ale jeszcze żadna recka się nie pojawiła co do tej pory raczej nie było spotykane, zrobili sobie wakacje w tym tygodniu. Na jakbyniepaczec powiedziało szefostwo, że czasu nie było i w środę będzie NA SZYBKO z odcinka, ale przyznali w komentarzu, że odcinek 12 ich dobił. Ciekaw jestem czy brak recenzji pozostałych to też wynik dobicia przezz słaby poziom odcinka, i dlatego jeszcze nie ma opinii czy to po prostu przypadek i wynik upału dzisiejszego;-)

Odpowiedz
(02-08-2017, 00:14)Snuffer napisał(a): MacLachlan kilka dni temu wspomniał, że szanse na więcej serialowego Twin Peaks "are really good".

No ja mam nadzieje bo przy tempie Lyncha w 6 epków nie wyrobią się w życiu ze wszystkim.

Odpowiedz
Miała.
Pewnie zagra Mother, jak ta się normalnie pojawi :D

Odpowiedz
(01-08-2017, 20:16)michax napisał(a): Quay - co do klucza to dokładnie powiedział "the other day".

Ale ja też nie wiem jak to z tym czasem jest w serii 3. Na początku myślałem że każdy odcinek to jeden dzień jak w 1 i 2 serii (zwłaszcza że prawie każdy odcinek kończy się wieczornym występem w Twin Peaks), później że 2 odcinki to jeden dzień,  ale teraz to się pogubiłem:-)

Dzięki za sprostowanie. To może jednak więcej tych dni minęło. Ale że też szeryf nie zapytał, skąd ta paczka przyszła, czekałam, aż zapyta, a tu nic.

(01-08-2017, 20:16)Snuffer napisał(a): Jak coś, to mąż Audrey nie jest karłem jednak :)

Tak wyglądał, jak siedział przy tym biureczku.

(01-08-2017, 20:16)michax napisał(a): Chciałem  przeczytać dziś recki o 12 odcinku, ale z naszego podwórka, czyli naekranie, serialowa, oraz co mają do powiedzenia o odcinku na grupie serialowej Jakby Niepaczec i na Drugim Seansie. (...) Na jakbyniepaczec powiedziało szefostwo, że czasu nie było i w środę będzie NA SZYBKO z odcinka, ale przyznali w komentarzu, że odcinek 12  ich dobił. Ciekaw jestem czy brak recenzji pozostałych to też wynik dobicia przezz słaby poziom odcinka, i dlatego jeszcze nie ma opinii czy to po prostu przypadek i wynik upału dzisiejszego;-)

W sumie to praktycznie co tydzień musieliby pisać to samo: coś tam się ruszyło, ale nie za wiele, było kilka dziwnych/fajnych/męczących scen, o których nie wiadomo co myśleć, Cooper dalej jest w trybie Dougiego. No to im się już za bardzo nie chce do tego brać. Jak się serial zaczynał, to był niesamowity hajp, a teraz - koń jaki jest, każdy widzi (mianowicie biały w oczach, a ciemny w środku :). Wiecej sensu miałaby recenzja odcinka, w którym będzie jakiś przełom.

Odpowiedz
Quay napisał(a):Tak wyglądał, jak siedział przy tym biureczku.

Też tak myślałem, zresztą widziałem go w The Path i Fringe i zawsze go tak kręcą.

Aktor ma chorobę mięśni czy kości, jest normalnego wzrostu.

Odpowiedz
Rzeczywiście najgorszy odcinek. A scena z Audrey - beznadziejna i trwała wieczność.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(02-08-2017, 08:55)Kuba napisał(a): Miała.
Pewnie zagra Mother, jak ta się normalnie pojawi :D

Matkę/Experiment gra Erica Eynon (więc to nie są same efekty specjalne choćby w scenie z nią w 3x08), oczywiście jak to u Lyncha prawdziwa piękność.

http://www.imdb.com/name/nm4249779/

A co do Bellucci to przeczytałem na reddicie, że ma bardzo małą rolę, nakręcili jedną scenę w Paryżu, czyli jak większość znanych nazwisk w TP. A podobno wyciekł też fragment zapisków Lyncha co do scen z Bellucci z którego wynika,
Mnie bardziej ciekawi jak małą rolę będzie miał John Savage.

Odpowiedz
Trochę szkoda, liczyłem na większa rolę. Chociaż z drugiej strony taki Knepper też zapowiadało sie, że bedzie miał epizod, skończył w 3 epkach i jego rola była naprawdę fajna. Lynch nie marnuje aktorów, tych dobrych.

Odpowiedz
Noo, chociażby Richard Chamberlain i Meg Foster :)

Odpowiedz
Wygląda na to, że aktorów co kilkadziesiąt lat temu byli popularni i wielu o nich zapomniało, może poza fanami, jak np. Foster, Chamberlain (ja byłem pewien że gość nie żyje a okazało się że dobrze się trzyma) obsadził w rolach dosłownie na mrugnięcie okiem, by się za bardzo nie przemęczyli. A tym młodszym dał większe role jak Belushi (szkoda że nie udało mu się kariery zrobić takiej jak jego bratu i z czasem został zapomniany), Knepper. Sądzę że też Tim Roth i Jennifer Jason Leigh też jeszcze się pojawią i pokażą co potrafią, tak samo Amanda Seyfierd, bo nawet w tych małych epizodach co się pojawili zagrali świetnie (choć w sumie nie wyszli poza swój wizerunek, zwłaszcza Roth).

Odpowiedz
Roth i Leigh przecież jadą chyba Douga zabić, nie? Tylko im się ciut schodzi.

Odpowiedz
Kuba - o to właśnie mi chodziło.
Ujawniono tytuły dwóch ostatnich odcinków.
Part 17: "The past dictates the future."
Part 18: "What is your name?"

Co do ostatniego tytułu to już teorię mają co niektórzy taką, że

Odpowiedz
Żadna:-D
A tak co do Audrey ciekawe jest to,

Odpowiedz
Dobra teoria, tłumaczy załamanie Bena i tekst o braku ojca, a nie wchodzi w głupie rejony teorii spiskowych, jak że to syn Bena albo Donny.

Odpowiedz
Dobra, nadrobione, epizod faktycznie, słaby, najgorszy w tym fenomenalnym sezonie.

Mało Kyle, co zawsze jest minusem, chyba już od 5 tygodni nie widzieliśmy Evil Coopera, bardzo ciekawi mnie co Lynch szykuje na jego powrót. Dłużyzny faktycznie irytowały i niestety, epizod choć bardzo się starał był nieśmieszny. Powrót Audrey na plus, wróciła w mega zaskakujący sposób, chyba nikt się tego nie spodziewał, aktorka jest świetna a sama scena ciekawa. Horne też jest znakomity i jak ktoś już pisał, najlepsza metamorfoza obok Bobbye'go. W ogóle to ewidentnie widać w tym serialu, że aktor od Alberta jest faktycznie schorowany. Jestem ciekaw czy ginie w tym sezonie bo gdyby 4 seria miała się ukazać to byłby problem z przywróceniem go.
Tęsknie za wątkami związanymi bezpośrednio z mitologią, obawiam się, że skoro Lynch już i tak zrobił brutalną selekcje pośród widzów to do 17 epka będzie nam podrzucał tego typu odcinki i dopiero w tym dwugodzinnym finale zaserwuje prawdziwą, wartką akcję po czym urwie ją nagle bo okaże się, że będzie 4 seria.

Oby tylko Cooper obudził się na początku a nie na końcu finału.

Też mi się wydaje, że Audrey oddała Richarda. Generalnie wszystko wskazuje na to, że po teoretycznym gwałcie po prostu wyjechała. Ciekawi mnei czy wyjaśnią co się z postacią Zane stało.

Odpowiedz
Kuba, 4ty raz o tym wspominasz chyba, gwarantuję Ci, każdy (na czele z Lynchem i ekipą) ma w dupie Johna Justice'a Wheelera : ) Został wrzucony chyba tylko po to, żeby Audrey dostała namiastkę szczęścia czy jakiś pełnoprawny wątek, po tym jak LFB nie pozwalała na romans z Kylem. Zdziwiłbym się, gdyby ktoś wspomniał o nim słowem :D

Odpowiedz
3 raz, wypraszam sobie, przy 4 przestaje.
Mnie w sumie interesuje czemu i z nim Audrey nie wyszło :P A nawet ciekawym twistem by było gdyby się okazało, że jest tajemniczym współpracownikiem Evil Coopera.

Znając Lyncha Audrey i Coopera nie spotkają się w tym sezonie :D (tak to też już mówiłe) Uwielbiam ten serial, kompletnie nie da się go przewidzieć, daleko mu do banalności, Lynch jest geniuszem i mistrzem, na razie robi wszystko na przekór a jednocześnie fabułę prowadzi tak żeby fani mieli kupę zabawy z tworzenia teorii i dyskutowania (a moim zdaniem każdy dobry serial musi dawać taką szansę).

Odpowiedz
Kuba - wydaje mi się że jeszcze wartka akcja będzie jak pojawi się ekipa pana C w Las Vegas.
Co do Audrey zapomniałem dodać, że ona zachowuje się identycznie jak Diane.

Wiadomość z ostatniej chwili dla wszystkich co cierpią na bezsenność i mają poniedziałki wolne. W związku z wcześniejszą emisją w USA nowych odcinków na Showtime (podobno spowodowane to jest powrotem innego serialu tej stacji) w Polsce też godzina się zmieni premiery. Od najbliższej niedzieli nowe TP będzie leciało nie o 3, ale o 2 w nocy na HBO 3. Emisja w poniedziałki taka sama czyli okolice godziny 22.

Odpowiedz
(02-08-2017, 16:47)Kuba napisał(a): chyba już od 5 tygodni nie widzieliśmy Evil Coopera,

Był na pewno w odc. 9. Ten jest 12.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(02-08-2017, 19:19)shamar napisał(a):
(02-08-2017, 16:47)Kuba napisał(a): chyba już od 5 tygodni nie widzieliśmy Evil Coopera,

Był na pewno w odc. 9. Ten jest 12.

No to prawie trafiłem.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon