We Need To Talk About Kevin
A mi się wydaje, że nie pokazała, bo coś takiego wyszłoby po prostu komicznie. Już lepszy (pod względem efektu) byłby jakiś nowoczesny model kuszy. Chętnie bym obejrzał takie cacko w akcji :)

[Obrazek: kusza_barnett_quad_400]

Odpowiedz
W książce narzędziem zbrodni była właśnie kusza, nie łuk.

Odpowiedz
No proszę jak zgadłem.

Odpowiedz
A mi się wydaje, że łuk, bo dzieciak od początku planował tę masakrę, odkąd miał tylko świadomość chciał rozbić psychicznie matkę i gdy ta czytała mu Robin Hooda, ten skumał w obsłudze jakiej broni może się udoskonalić będąc nastolatkiem i nie stwarzając pozorów tak nakręcić rodziców, że ci kupią mu łuk, tarczę, a z wiekiem co raz lepszy i bardziej groźny sprzęt. Bo tu chodzi jeszcze fakt, że broń, którą zrobił to co zrobił, kupili mu jego rodzice.

A jak jest w książce z tą kuszą, skąd się ona bierze? Hmmm.... A może książkę przeczytam, tak mnie ten film nakręcił :)
Demokracja: Bóg, który zawiódł

Odpowiedz
(06-02-2012, 18:16)Ronaldinho napisał(a): odkąd miał tylko świadomość chciał rozbić psychicznie matkę

Ależ naturalnie, a imię jego nie Kevin, albowiem imię jego to Damien. Nie wierzysz, sięgnij po golarkę nocną porą ;)

Kiedy rozum śpi, budzą się eksperci.

Odpowiedz
powiem szczerze, że liczyłem bardzo na ten film i miał potencjał być mocnym rozpierdolem z rzędu 9/10, niestety spory zawód w kilku momentach. przede wszystkim nudne (czyt. niepotrzebne) wprowadzenie dzięki czemu mamy przez pierwsze 30 minut lekką drzemkę. później robi się ekscytująco i nerwowo i tutaj brawo, czuć napięcie przy każdej konfrontacji matki z synem. aktorstwo głównych bohaterów jak najbardziej na plus. później końcówka i znowu zawód, podwójny
zakończenie samo :
jedna z ostatnich scen :
ogólnie to
byłby film rewelacyjny, tak jest 'tylko' niezły, ale jak komuś nie przeszkadzają rzeczy przeze mnie wymienione to jak najbardziej polecam 6/10

ps. napisałbym to w krótkiej piłce ale nie chcę być skarcony, że temat już istnieje także odkopuję ;)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon