World War Z(reż. Marc Forster)
Cóż, książka jest rewelacyjna, to było naprawdę świeże podejście do tematu. Pierwszy film nie oddaje jej sprawiedliwości i fajnie że dobry reżyser się za to bierze, choć tu bardziej przydałby się rimejk niż kontynuacja

Odpowiedz
Nie widziałem jedynki i nie specjalnie się śpiesze, ale zombie, post-apo (z Rką, tak?) od Finchera za scenariuszem Knighta? Czekam mocno.

Odpowiedz
Leciało to wczoraj na jakimś TVN-ie, a że mi się jakoś spać nie chciało to obejrzałem. Że niby dobre, że nawet ciekawe, że coś tam.
Zupełnie nieangażująca, nudna klucha.
Sceną podsumowującą ten film jest atak zombich na Jerozolimę. Żydki się przygotowały zawczasu, nabudowały jakichś wielgachnych murów, a potem zombiaki zbudowały piramidę i wlazły do środka. Nikt tam na murach nie stoi, nie patrzy co się dzieje tuż obok, żadnych kamer choćby, niczego.
No po prostu zbudowali mur, którego nikt nie bronił i nikt się chyba nim nie interesował.

Reszta tak bez napięcia, że szkoda gadać.
W sumie to nie zauważyłem żadnych plusów.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Jakas bitka ciapko-muzoli:

https://twitter.com/Imamofpeace/status/1070347731464523777

Odpowiedz
Dlaczego to jest w tym temacie?
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Zebys sie dziwowal:

https://media.giphy.com/media/ERoYCTuam4Odi/giphy.gif

:)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
https://www.slashfilm.com/world-war-z-2-cancelled/

Płakać nie będę, bo gdyby nie Fincher nie byłby to żaden "must see", ale niestety ma to swoje wady :/
Raz, że straciliśmy okazję na ciekawy i konkretnie zrealizowany zombie-film.
Dwa, znowu przyjdzie czekać kilka miesięcy/lat na zapowiedź następnego projektu Finchera :(

No, chyba że ma już coś w zanadrzu.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Mindhuntera :)

Wielka szkoda..zapowiadało sie ciekawie. Jeden film z listy na 2020 do skreślenia :(

Odpowiedz
Chodziło mi oczywiście o nowe projekty (duh!)

Nie zdziwię się jak skończy się na tym, że następny swój film Fincher zrealizuje dla Netflixa :/

No bo czemu by nie?
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Najbardziej chyba szkoda zmarnowanego czasu przez Finchera, bo wydawało mi się, że już trochę przy tym projekcie siedział.

Odpowiedz
Phi ten film jest i sili się na pseudo naukę i takie pirdololo ale sam ze swojej logiki robi pannę lekkich obyczajów i zasadniczo jest jedną dzirą logiczną. Pominę sposób zarażania się bo aż śmiechłem, ale fakt że w ogóle ta apokalipsa się dzieje. Jest tu kilka dobrych patentów czy scen ale to wszystkie jest po prostu głupie na poziomie konstrukcji świata. Całość wygląda jak passion project Pitta i każdy chyba czytał książkę scenariusz z zamkniętymi oczami, byleby World War Z powstało. Masakra cienizna i mielizna intelektualna. No i do tego ten film ma tak zryty montaże łociępanie :/
Nie mogę tego ocenić na więcej niż 3/10 i tu mam wrażenie chyba zawyżam ocenę przez lead cast.
“A man holds sacred only 3 things. His home, his children, and his mother. He who dares to harm any of these, whomever god he serve, pray to them for mercy. You will receive none from the man.”

Odpowiedz
(09-03-2023, 18:28)Debryk napisał(a): Pominę sposób zarażania się bo aż śmiechłem, ale fakt że w ogóle ta apokalipsa się dzieje.
Generalnie w realu inwazja zombiaków szybko by się skończyła, bo natura dałaby znać o sobie:

[Obrazek: 148058.jpg?v=1]
:)

Odpowiedz
Fcuk real, man :) Patrz, co tam jest ustalone: zarazić się można przez ugryzienie i tylko w ten sposób. Czas zakażenia to do 10 sekund i po tym czasie ugryziony jegomość staje się zombiakiem, który natychmiast atakuje pobliską ofiarę. Nie używa broni palnej, logiki, ma ruchy kompletnie nieskoordynowane itd no i tego, hehe ta zaraza skończyła by się na pierwszym ognisku. Niby jak te zombiaki miałyby się fizycznie wydostać poza jakąkolwiek dziurę/miasto? W filmie pada tekst o samolotach no i znów, tego hehe, żaden samolot by nie dostał się nigdzie bo by nie wystartował. Idiotyzm z samolotem jest taki, że górny pokład czy tam pierwsza klasa odkrywa zakażenie po długim czasie podróży (besensu). I tak można wymieniać. Pomimo takiej niemożności zdarzeń jak w filmie, zaraza pojawia się dosłownie w tym samym czasie niemal na całym świecie. Yeah, science bitch!
“A man holds sacred only 3 things. His home, his children, and his mother. He who dares to harm any of these, whomever god he serve, pray to them for mercy. You will receive none from the man.”

Odpowiedz
Dokładnie, przecież dlatego generalnie Ebola czy Marburg się nie rozlazły po calym świecie - nei tylko dlatego, że były w jakiś ciemnych (pun intended) dżunglach w kraju, który pewnie już 5 razy zmienił nazwę, ale po prostu za szybko uśmiercały nosicieli by się efektywnie rozprzestrzenić.

Także są tam głupotki, ale ja World War Z lubię. Lepiej się bawiłem niż na TLoU żeby daleko nie szukać.
The key of joy is disobedience.

Odpowiedz
Przypomniało mnie się jeszcze coś:
Montaż. Napisałem że chvjowy bo to prawda, ale takiego gówna dawno nie widziałem. W scenie w korku śmieciarka pojawia się znikąd XD. Jak zombiaki przechodzą przez wielki mur w Jerozolimie (którego totalnie nikt nie pilnuje XD) to cięcia są wywalone bez pomysłu. Pobawiłbym się w wskazywanie tego w materiale video ale mnie się nie chce. W każdym razie, zgrzytałem zębami przez cały seans.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon