http://www.wetanz.com/gas-projector-full-scale-replica/from/brand
Kto zamawia? :)
05-02-2010, 21:03
|
District 9 (reż. Neill Blomkamp) SPOILERY!
|
|
http://www.wetanz.com/arc-generator-full-scale-replica/from/brand
http://www.wetanz.com/gas-projector-full-scale-replica/from/brand Kto zamawia? :) 05-02-2010, 21:03
Wczoraj oglądałem d9 i niestety bardzo się rozczarowałem. Czytam powyżej że te potworki to cgi no to wielki ukłon dla twórców, bo dałem się nabrać i myślałem że to przebierańcy, choć czasami byli mi "za chudzi":)
Wracając do filmu: i fabuła, i aktorstwo i estetyka mocno kuleje, zwłaszcza te ostatnie. W sumie rozpisałbym się na temat wad tego filmu (do którego na pewno już nie wrócę) ale po co? Maniaków s-f i efektów specjalnych na pewno nie przekonam, a inni wyłączą ten film po 30 minutach (ja obejrzałem do końca, ale ledwo: kilka razy chciałem wyłączyć). 27-02-2010, 01:33 kyle napisał(a):estetyka mocno kulejeCo my, "maniacy s-f i efektów specjalnych", mamy rozumieć pod pojęciem "estetyki"?
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
27-02-2010, 01:38 kyle napisał(a):aktorstwoChyba zamykałeś oczy na scenach z Copleyem. Facet zagrał rewelacyjnie. Stworzył świetną kreację i zasłużył na chociaż nominację do Oskara. Ja za s-f nie przepadam, a CGI wywołuje u mnie odruch wymiotny. Ocena D9 - 12/10.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 27-02-2010, 01:42 kyle napisał(a):W sumie rozpisałbym się na temat wad tego filmu (...) ale po co?No choćby po to, żeby ta twoja opinia miała jakieś ręce i nogi. Bo na razie to sobie wesoło napisałeś, że tobie się nie podobało a ci, którym się podobało, to "maniacy s-f i efektów specjalnych". A to trochę słabo, nie uważasz? A tak ogólnie to dziwne teorie uskuteczniasz, bo ja jestem wedle twojej definicji tym "innym, który wyłączy ten film po 30 minutach", a jak na złość obejrzałem go po raz pierwszy pożyczonego, w dodatku z wypiekami na twarzy, później tak samo w kinie, potem znowu z pożyczki i w końcu na Blu-ray kilka razy, w tym raz z komentarzem pana reżysera (plus wszelkie możliwe dodatki). No słaby film, nie ma co.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
27-02-2010, 01:43
Nie łapie tego klimatu d9. Wszystko takie sztuczne: ten niby szacunek dla obcych, prosze podpisać: a machnął reką więc to jest podpisanie itd. a za rogiem strzelają do nich jak do kaczek. Janie uwierzyłem w te stwory i tyle, mocno czułem że to ktoś wszystko sobie wymyślił w chorej wyobraźni... te gangi na terenie obcych - no już to widzę? Co za durny wymysł.
miałem absmak po filmie i tyle. Tak się złożyło, że później oglądałem surogatów i ten film troszkę polepszył mi nastrój choć też żadne tam dzieło, gdyż miało wiele błędów "twórczych" ale przynajmniej idea dobra. --- Jednak aby tak nie kopać tego d9 to powiem co mi się spodobało, taka jedna scena na wysypisku śmieci: mały znalazł jakąś rzecz elektroniczną, zaawansowaną, a na to jego chyba ojciec: zostaw to to ludzka technologia bezużyteczna... szukaj coś z cieczą. - to była fajna scena. Wątek miłosny zdecydowanie bym rozszerzył, a tam tylko 2, 3 krótkie telefony. Jak w telenoweli. 27-02-2010, 02:40
Wybacz, że to powiem, ale Twoja argumentacja jest tak powalająco płaska, a zarazem tak żenująco i prześmiewczo nieporadna, że miałem przez cały czas banana jak czytałem tego posta (i nie tylko tego :P) :D I co to jest ten "absmak"? :D
27-02-2010, 02:59
to co napisałem to wierzchołek góry lodowej... i podałem kilka konkretnych argumentów Ty Rodia tylko obelgi: zatem twój post był płytki jak kałuża.
Jednak abyś troszkę przemyślał swoją durne postępowanie to powiem Ci tak: Jak Jan mówi o Pawle to to świadczy o Janie a nie o Pawle. a na d9 szkoda strzępić języka. 27-02-2010, 03:25
to co podałes, to zupełne nie zrozumienie filmu ;] jak będziesz oglądać kolejny film, wyłacz FastForward.
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie. Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier 27-02-2010, 11:18 kyle napisał(a):Nie łapie tego klimatu d9. Wszystko takie sztuczne: ten niby szacunek dla obcych, prosze podpisać: a machnął reką więc to jest podpisanie itd. a za rogiem strzelają do nich jak do kaczek. Ale zdajesz sobie sprawę że to element fabuły a nie błąd? ... nie, nie zdajesz.
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie. Bodie: Thought you said it was getting warmer. Poot: The world goin' one way, people another yo'. 27-02-2010, 11:19
łał, kyle ma kolejną kontrowersyjną opinię. Kyle nie zrozumiał filmu, a jak kyle nie zrozumie filmu to film do dupy. Łee, gdzie moja łopatka:P
kyle napisał(a):Wracając do filmu: i fabuła, i aktorstwo i estetyka mocno kuleje, zwłaszcza te ostatnie.Napisz co konkretnie masz na myśli mówiąc kulej estetyka, bo nie czaję:P
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 27-02-2010, 11:47
Mnie Dictrict 9 tez nie przypadl do gustu a ten gatunek to dla mnie scisly TOP. Nie podobaly mi sie zdjecia, nie podobal mi sie ten styl filmowania, odrzucalo mnie od pierdołowatosci glownego bohatera, nie podobali mi sie obcy, ich desing i wykonanie (momentami), pod koniec zrobila sie z tego nieciekawa dla mnie napierdalanka, calosc nie zaangazowala mnie emocjonalnie, a ostatnia scena pozostawila niesmak. Niemniej sprobuje raz jeszcze, bo to dla mnie cholernie wazny gatunek.
27-02-2010, 20:59
Gwahlur - takie coś można przynajmniej uznać. Nie podoba się to i to - cóż sprawa indywidualna, chociaż dla mnie sam design obcych to w tym przypadku rzecz nieco drugorzędna, ale przynajmniej wiadomo o co biega. Natomiast kyle'owi to sie nie podoba dla zasady....
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie. Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier 27-02-2010, 23:26
A ja ogólnie zaszufladkowałem Dystrykt do Black Hawk Dawn z powłoczką SF. Miewa swoje momenty, dobra muzykę i cool montaż, ale jakoś do końca mnie to nie porwało. Po prostu kiedy wszyscy wychwalają dany film za bardzo się napalam i wychodzi z tego wielkie rozczarowanie, niestety Dystrykt po części do tego się zalicza. Mimo wszystko końcowe sceny wspominania wielkiego Wikusa zawsze chwytały mnie za klatę podczas wkradania się po cichu do sali kinowej pod koniec zmiany :)
28-02-2010, 00:50
Gdzie powinienem założyć temat o scenariuszach, które nigdy nie doczekały się realizacji? Pytam tutaj bo jeden z nich świetnie wpasował by się w trend, który zaczął D9 i chętnie bym zgromadzonym na tym forum polecił całą stronę gromadzącą takie scenariusze. A że jest ich więcej to osobny temat byłby na miejscu.
Predator895 napisał(a):Po prostu kiedy wszyscy wychwalają dany film za bardzo się napalam i wychodzi z tego wielkie rozczarowanie, niestety Dystrykt po części do tego się zalicza. To raz, że hype jest tu harkorowe, poza tym D9 łatwo się "zachłysnąć" bo to IMO jest nowa jakość (czy może nowa-stara) grim & gritty SF. 16-03-2010, 20:30
Pewnie w ogólnych dyskusjach, zakładaj sam chciałem założyć. Ale żeby może był uniwersalniejszy to nazwij go po prostu - Filmy, których nigdy nie zobaczymy...
"Więcej socjalizmu - znaczy więcej demokracji." - Michaił Gorbaczow
"Istnieje marksizm dogmatyczny oraz marksizm twórczy. Ja stoję na istocie tego ostatniego." - Józef Stalin 16-03-2010, 21:42
Podnoszę ocenę do milion stodziewięcset/10. Obraz Blomkampa to twór idealny, bez wad. ktoś mógłby powiedzieć, jak to przecież nie ma takiego filmu- bez wad? Takim jest D9. Klimat, akcja, fabuła, efekty, chemia między bohaterami, napięcie, aktorstwo, zdjęcia. Wszystko na swoim miejscu, wszystko cacy i tak jak być powinno.
Po każdym seansie jest mi smutno bo i zakończenie nie jest szczęśliwe. Czekam na D10 bo coś czuję, ze szykuje się nam jeszcze lepsza jatka jak tu.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 09-04-2010, 14:15 Cytat:Obraz Blomkampa to twór idealny, bez wad. film ma jedna wade: organizacja ONZ ukrywa sie tu pod maska "prywatnej korporacji" MNU. swoja droga mega czekam na serial hbo o ONZ - klika to do tego stopnia zbrodnicza i skorumpowana, ze czas najwyższy zacząć prać jej brudy publicznie. 09-04-2010, 14:26 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Silence of the Lambs (1991) i inne filmy o psycholach SPOILERY | Mental | 173 | 66,216 |
07-09-2024, 18:50 Ostatni post: shamar |
|
| MOON (reż. Duncan Jones) [SPOILERY!] | D'mooN | 587 | 106,210 |
07-11-2023, 08:58 Ostatni post: Melvin27 |
|
| The Hitcher (1986 reż. Robert Harmon) [Spoilery] | Wawrzyniec | 41 | 11,577 |
30-09-2022, 02:29 Ostatni post: slepy51 |
|
| Elysium (2013) reż. Neill Blomkamp | koronex1989 | 676 | 132,360 |
24-07-2019, 17:49 Ostatni post: Mefisto |
|
| Chappie [reż. Neill Blomkamp] 2015 | Proteus | 294 | 67,066 |