LOST (ABC, 2004-2010)
Alez w 3x06 kipi od emocji! Jest tu moze pare sytuacji nierownych, irytujacych czy dziwnych, (jak na przyklad Alex wyskakujaca ni z tego, ni z owego ze swoja proca), ale generalnie tyle sie w tym odcinku dzieje, ze mozna go bez wahania uznac za najlepszy z trzeciego sezonu.
Plus maly prezent dla milosnikow Serenity...

EDIT:
A kolejny odcinek Zagubionych dopiero za 3 miesiace. Ech, trzeba bylo sie wstrzymac i potem obejrzec calosc jednym ciagiem...
Ale jak tu sie wstrzymac? :)

Odpowiedz
Jakuzzi napisał(a):Jest tu moze pare sytuacji nierownych, irytujacych czy dziwnych
Everything happens for a reason 8)

Odcinek znakomity, a końcowy cliffhanger baaaardzo dobry i w typowo lostowym stylu, czyli "trudno znieść oczekiwanie na następny odcinek"

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):Everything happens for a reason 8)

Mam nadzieje, bo w przeciwnym razie...

SPOILER

...plan Jacka z nerka bede zmuszony uwazac za jeden z najbardziej kretynskich w historii serii. ;)

PO SPOILERZE

Odpowiedz
W zasadzie nie zwróciłem na to uwagi. Zresztą mógłby im wcisnąć każdy kit, a sama scena i to co zrobił bardzo mi się podobało. Emocje w tej scenie były na bardzo wysokich obrotach.

Odpowiedz
SPOILER

Problem w tym, ze ten caly jego nerkowy sabotaz byl grubymi nicmi szyty, czego glowna przyczyna jest zapewne to, ze tworcy potrzebowali efektownej koncowki na zakonczenie pierwszej czesci sezonu. Bo przeciez jezeli sie choc przez chwile zastanowic, Jack mogl rownie dobrze szantazowac Innych przed operacja, a nie w jej trakcie.

PO SPOILERZE

Odpowiedz
SPOILERY!!!

Mógłby, ale co by to dało? Co miał powiedzieć? "Hej, Ben, poczekaj no! Jak tylko trafisz na stół, już ja ci pokażę kto tu potrafi się posługiwać skalpelem!"
To byłoby bezcelowe. A tak zaczął operację i NAPRAWDĘ życie Bena było w jego rękach. To sytuacja w której MUSZĄ robić to co on chce bo nie mają żadnego wyboru. A przed operacją to sobie mogli pić herbatkę.

KONIEC SPOILERÓW

Odpowiedz
SPOILERY...

A przed operacja to zycie Bena bylo w Jacka rekach na niby? Jack wyraznie stwerdzil, ze Benowi zostal mniej wiecej tydzien zycia, a ten powaznie sie tym przejal, co znajduje wyraz nie tylko w jego przestraszonym spojrzeniu, lecz rowniez w zlozonej przez niego obietnicy. A skoro tak, to czy nie moznaby bylo powiedziec po prostu: bede operowal, ale wypusc z klatki moich przyjaciol? Ba, wydaje sie, ze mozna by tu wypertraktowac o wiele korzystniejsze 'warunki'. Ale taki uklad nie zapewnilby odcinkowi efektownej kulminacji.

Odpowiedz
SPOILERY!!!

Tak, przed operacją też wszystko zależało od niego, ale Inni nie mogli nic zrobić. Mieli go siłą zaprowadzić na salę operacyjną? Mogliby co najwyżej szantażować Jacka przemocą wobec Kate czy coś w tym stylu, ale nie zapominaj o słowach Bena - nie chciał zmuszać Jacka, chciał żeby zoperował go Z WŁASNEJ WOLI. I Jack to wykorzystał żeby zrealizować swój plan. Ja to kupuję i nie widzę tu podporządkowywania akcji końcówce mini-sezonu.

KONIEC SPOILERÓW

Odpowiedz
Oj dramaturgia była, ale bezsensowna raczej ;) Generalnie zgadzam się z tym co napisał Jakuz - wymuszona trochę, by ludzie czekali na to co się stanie za 3 miesiące [bożesztymój, czemu tak długo?]. A co się stanie? Gówno się stanie. Coś czuję, że nasi milusińscy niezbyt daleko sobie pohasają. Ba! Czuję, że w ogóle nie ruszą się z miejsca, ale już mniejsza z tym.

SPOIL

PS: Fillion w loście? Taka trochę niespodzianka, ale wyczułem pismo nosem - wiedziałem, że w końcu przyjdzie czas na jakieś efektowne cameo no i padło na Malcolma Reynoldsa. Swoją drogą, dużo Kate w tym epizodzie - dużo ładnej Kate :)

SPOIL OFF

No to teraz mam czas na oglądanie innych seriali.

Odpowiedz
Mierzwiak: wezze wywal ten obrazek ze stopki, poki romeck zobaczy. ;)
hops: z tym zakwalifikowaniem spoilera to chyba przesadziles. ;)

Odpowiedz
Każdy fan FIREFLY by mnie zabił, gdybym mu takowego sprzedał :) Także, nie uważam, żebym przesadził - przezorny zawsze ubezpieczony :D

Odpowiedz
Ale coz taki spoiler 'psuje'? O jego obecnosci w tym odcinku kazdy moze bezproblemowo przeczytac chociazby na imdb. Ponadto nie jest to jakas istotna fabularnie postac, ktorej wyjawienie napsulo by cokolwiek potencjalnemu widzowi. Nie przesadzajmy moze tez z tymi spoilerami w druga strone. ;) Potem zarzuca sie biednym ludziom spoilerowanie, kiedy nie bylo spoilera. :P

Odpowiedz
Przepraszam i postanawiam poprawę :P

Odpowiedz
Jakuzzi napisał(a):Mierzwiak: wezze wywal ten obrazek ze stopki, poki romeck zobaczy. ;)
Co za brak szacunku dla mutantów!

Ja mam wielką nadzieję że twórcy, którzy przecież śledzą lostowe fora, wezmą sobie do serca opinie na temat Nikki i (zwłaszcza) Paula i te postacie szybko zakończą swój ekranowy żywot.

Odpowiedz
3 sezon Losta w Polsce na stacji AXN od lutego 2007. Nie wiem czy się cieszyc, że w końcu będzie czy wnerwiac, że tak późno ;)
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
Czy to prawda jest ze wstrzymali produkcje 3 serii LOST ???? Bo cos tam mi ktos szeptal niedawno o tym .

Odpowiedz
Kilkumiesięczna przerwa jest. To normalka jeśli chodzi o seriale produkowane przez FOXa. "Prison Break" też został na jakiś czas wstrzymany. Trochę po świętach wszystko wróci do normy [i miejmy nadzieję formy].

Odpowiedz
Tylko że LOST nie jest produkcji Foxa, a produkcja nie została wstrzymane. Nowe odcinki cały czas powstają. Po prostu zamiastkilku 3- i wielu 2-tygodniowych przerw otrzymaliśmy 6 odcinków co tydzień, teraz 3 miesiące przerwy a potem reszta odcinków również co tydzień. Cała filozofia.

Odpowiedz
Moze moglem zadac inaczej moje pytanie , bo wszylo jakbym panikowal 8) , a poprostu nie moglem znalezc 7 odcinka :)

Odpowiedz
Mierzwiak: oczywiście, że nie jest FOXa. To przez to, że najpierw pomyślałem o "Prison Breaku" :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon