Co to za film?
Tak, to to :) Z Dolphem to falszywy trop - widac z czegos innego sobie dolozylem :)
DVD zaraz zamawiam :)
Dzieki serdeczne :)
Ostatnio obejrzane:
TDK - 8/10 jako film, 10/10 jako Batman
Once Upon A Time In America - 11/10
Alien^3 - 9+/10 | 11/10 (se)
Heat - 11/10

Odpowiedz
Poszukuje filmu pod tytułem: "?"
Kiedyś, na początku lat 90 oglądałem film na kasecie video i pamiętam, że jak się zaczynał to w momencie jak pojawia się zawsze tytuł to pojawił się duży znak zapytania czyli: ?
Był to typowy film sensacyjny jakich było dużo, ale nie mogę teraz znaleźć żadnych informacji o tym filmie, na pewno był z lat 80 lub 90 bo oglądałem go właśnie jakoś tak na początku lat 90. Niestety nie mogę znaleźć nic o tym filmie nawet na imdb - może ktoś coś orientuje się co to mógł być za film ? Przyznaje, że bardzo mi zależy aby obejrzeć go jeszcze raz pomimo, że za wiele nie pamiętam.

Odpowiedz
apone napisał(a):I coś dla miłośników anime:

Oglądałem tylko urywki pierwszego odcinka tej kreskówki, w którym to trzymali jakąś dziewczynę z nadprzyrodzonymi mocami w supertajnym rządowym laboratorium. Dziewczyna ucieka, robi z żołnierzy sieczkę, wydostaje się na wolność, obrywa z zaskoczenia rakietą w łeb (nosiła przez cały czas coś w rodzaju hełmu) i wpada do morza. Widział ktoś?

Elfen Lied - 13-odcinkowa ostra sieczka, pseudo-psychologiczna, miejscami niemiłosiernie durna, ale i miejscami klimatyczna.

Odpowiedz
Tak, to jest to. Zapamiętałem tą kreskówkę głównie ze względu na malowniczą sieczkę (przy pomocy fruwających długopisów). Dziękuję :)

Odpowiedz
To ja mam pytanie.
Pamiętam ten film z dzieciństwa, był to (raczej stary) film wojenny, Amerykanie (albo Brytyjczcy) walczyli z Japończyakmi, charakterystyczny był motyw, który pojawił się w filmie dwa razy (na poczatku i n samym końcu) jak Amerykanie wracając do swej bazy musieli przebiec duży otwarty teren a Japońcy strzelali do nich jak do kaczek. W końcówce filmu zginął w ten sposób głowny bohater. ktoś wie co to za film?

EDIT: czy to aby nie to?
http://www.filmweb.pl/Sp%c3%b3%c5%baniony+bohater+1970+opisy,FilmDescriptions,id=11131

Odpowiedz
Owszem, to ten film. Pamiętam, bo oglądałem w styczniu na Ale Kino.

Odpowiedz
Oglądałam kiedyś taki film, to zdaję sie był western> był o czwórce (albo piatce) kolesi ganiających w takich ogromnych czerwonych (?) somberach , nie pamietam czy uciekali przed prawem czy tez ratowali jakieś miasteczko przed bandytami . Taki wesoły film, za nic nie moge sobie przypomnieć tytułu. może ktoś wie co to za film. :)
"Cztery ściany cztery kąty, a w tej pustce ty sam...piąty"

Odpowiedz
Trzej Amigos :)

Odpowiedz
Też czegoś szukam, nawet bardzo gorączkowo i to nie od dziś.

Tytuł oczywiście nieznany,
film był tworzony na wzór dokumentu, tzn. kadry nawiązywały do różnych studiów wiadomości, głównie w USA. Reporterzy zdawali relację z pewnej akcji, która miała zapobiec uderzeniu w Ziemię meteorytu dużej wielkości. Film pełen był różnego rodzaju wywiadów ze specjalistami, który tłumaczyli jak będzie wyglądać akcja, jak działają urządzenia mające zapobiec kataklizmowi, analizowali sam meteoryt, trajektorię lotu itd. W skrócie, nie było tam żadnych scen akcji tak jak w Armageddonie, czysta forma reportażu.
W między czasie zdołali ten meteoryt rozszczepić, potem odrzutowcami jakimiś niszczyli trzy kawałki które wciąż były w kolizji z Ziemią. Ostatnia scena w filmie zaś ukazuje, jak w centrum dowodzenia gdzieś w USA ludzie pracujący cieszą się, gdyż udało się zniszczyć wszystkie 3 kawałki, i tylko jeden kamerzysta patrzy się otępiałym wzrokiem na ekran ukazujący przestrzeń wokół planety, w stronę której zmierza ogromna ilość nowych obiektów. Później studio wiadomości w USA traci kontakt z swoimi wysłannikami w największych miastach na świecie i ogłasza, że to już koniec Ziemi i nic nie powstrzyma zagłady. Potem film się urywa, no i napisy.

Obraz oglądałem w telewizji, i pamiętam, że był to jeden z nielicznych filmów, który nie posiadając w ogóle akcji wciągał od 1 sekundy do ostatniej. Nie będzie w tym dużo przesady, jak powiem że siedziałem z nosem przed kineskopem oczekując w ogromnym napięciu co się stanie.

Moja wdzięczność za podanie tytułu tego obrazu myślę nie będzie miała granic, jako że poszukuje tego od dwóch lat...
Si vis pacem, para bellum.

Odpowiedz
Without Warning (1994)

http://imdb.com/title/tt0111735/

Parę lat temu, gdy przybyłem na to forum, moim pierwszym pytaniem było właśnie poszukiwanie tytułu tego filmu. :)

Odpowiedz
Ja też, nawet w tym wątku, pytałem o ten film. :) Chyba nieoczekiwanie zapada każdemu w pamięć...

Odpowiedz
Ano właśnie, a wydać tego nikt nie chce.

Odpowiedz
MOLQ napisał(a):Trzej Amigos :)
Dzięki wielkie MOLQ :D o to chodziło

Odpowiedz
Tez chcialem w pierwszym rzucie powiedziec Trzech Amigos, ale Ktos pisal o czworce albo piatce kolesi, wiec cos mi tu jednak nie pasowalo. ;)

Odpowiedz
No dokładnie miałem tak samo jak Jakuzo. :)

Odpowiedz
Ślicznie dziękuję :) Ten film jest porażająco wciągający i wart odświeżenia po latach

Odpowiedz
Jak go gdzieś znajdziesz, to daj znać. :D

Odpowiedz
Jakuzzi napisał(a):Tez chcialem w pierwszym rzucie powiedziec Trzech Amigos, ale Ktos pisal o czworce albo piatce kolesi, wiec cos mi tu jednak nie pasowalo. ;)
No bo jak już mówilam dawno ten film widziałam i rachunki mi sie pomyliły :wink:

Odpowiedz
romeck napisał(a):Jak go gdzieś znajdziesz, to daj znać. :D

już go mam. Zassałem od razu napisy, ale są jak słyszę kompletnie zbędne...

Odpowiedz
na pocatku lat 90 dziecieciem bedac (rocznik 77) widzialem na vhsie (ktoras kopia dretwy lektor te klimaty) taki horror lat pewnie 70 lub 80 o rodzinie ktora ma dziwne przygody bedac w domu na koniec okazuje sie ze to sa "lalki barbie" przyszlosci mam nadzieje ze za bardzo nie zakrecilem :P

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon