17-01-2015, 16:11
|
Predator 2
|
|
Wyglada fajnie, ale jest beznadziejnie glupia ;) Glupia w tym sensie, ze bierze sie z dupy, Predator, to nie jest juz Predator...a co ja ci bede pisac, sam zobaczysz.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
(16-01-2015, 23:13)Bucho napisał(a): ten w jedynce to byl wytrawny lowca, ktory pojedynczo wybiera ofiary i je pomalu kroi. Ten tutaj, to jakis napierdalator, ktory pakuje sie w srodek strzelanki (i ktorego, gdy pasuje scenarzystom, nikt nie potrafi ustrzelic, patrz. Paxton), do tego tak obladowany ekwipunkiem, ze wygladac powienien jak jakas choinka. Dysk, te strzalki, oraz siatka sa na pelnym wypasie, ale shoulder cannon tym razem slabuje (ksztalt, wtf?), a dzida to jakas nieporeczna nedza, ktora jest najbardziej w filmie forsowana - jak on z nia sobie niby skacze po miescie? Bo ten z jedynki to na pewno był zbieracz-łowca jak Indianin korzystający z tego co natura daje. A dwójkowy to taki Wielki Biały Myśliwy, który wygodnie siedzi w ambonie i za pomocą strzelby z celownikiem wybija całe stado kaczek i bez niej wymiękłby w starciu z niewyrośniętym jeleniem :) (tutaj z spoconym nieumięśnionym Murzynem). Za to wnętrze statku piękne, zadymiona podłoga, ściany jak z świątyni - kompletnie inne od typowych statków kosmicznych z nowoczesnymi sterylnymi ścianami z wypasanym sprzętem. Ja pamiętam, że głupie było jak ten Pred mówił. Niby fajnie jest dokończenie "...motherfucker", ale kaman. Był przy tym Predzie z jedynki? Czy anatomia jego gęby mu na to pozwala? Predy miały jakieś słowniki jak porozumieć się z zwierzyną łowną? A tak jak pamiętam, całkiem dobrze się bawiłem. Ale może po kolejnym seansie mi przejdzie jak po AvP (oby nie :)). 17-01-2015, 16:43
Obie części są cienkie jak siki węża - handlujcie z tym :P
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 20-01-2015, 18:22 (17-01-2015, 16:43)OGPUEE napisał(a): Predy miały jakieś słowniki jak porozumieć się z zwierzyną łowną? No przecież sam koniec wyraźnie pokazuje, że znały (przynajmniej niektóre) ludzką mowę. Pred z pistoletem.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 20-01-2015, 18:49 (29-01-2012, 22:23)Danus napisał(a):(29-01-2012, 15:41)Bucho napisał(a): Zeby bylo zabawniej, predek z jedynki pojawia sie takze w czesci drugiej. Co do jakosci wykonania, to przeciez to ciagle Winston z ekipa, wiec nie wiem o co chodzi.Chyba jego sobowtór, bo to przecież nie ten sam Predator:) Uzyto ten sam kostium/maske dla jednego z predkow na statku. Jesli sie nie myle, wspominaja o tym chyba w making-ofie:
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
20-01-2015, 19:59 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-01-2015, 20:00 przez Bucho.)
Ostatni raz Łowcę Dwa widziałem jakąś dekadę temu. I rzeczywiście - zdziebko się postarzał, ale nie byłbym taki krytyczny. Glover daje radę, sam Pred też, jest fajny, wielkomiejski klimat i wizualnie miejscami całość przeskakuje jedynkę. Gorzej, że fabularnie to jest mocno po łebkach - większość postaci to klisze i dykty bez osobowości, które znikają równie szybko, jak się pojawiają. Wątek gangów tak samo zlany - ot jedna strzelanka, wizyta u bossa i pozamiatane. Zdecydowanie przydałoby się tu więcej charakterności i rozwinięcia backgroundu zamiast skupiania się na sucharach Paxtona, który zresztą jedzie na autopilocie (w ogóle miejscami ten film rżnie z Aliens aż miło). Niemniej to fajne patrzydło, które szybko zlatuje i ma sporo smaczków (statek Predziów i ich trofea oraz sam fakt, że jest ich tyle; nowe bronie; leki; rozszerzenie możliwości widzenia, uczenie się; etc.) - generalnie taki solidny reprezentant czasów, w których powstał. Dzisiaj podejrzewam, że wyglądałoby to ze trzy razy gorzej, no i oczywiście w PG fuckin 13.
Ocena nieznacznie spada do 7 / 10, bo to niezły akcyjniak mimo wszystko plus sentyment. No i po seansie aż naszła mnie ochota na trzecią część - ale nie żadne pierdololo, które serwowano dotychczas w XXI wieku, tylko pełnoprawny sequel, w którym mógłby się np. znaleźć jakiś klimatyczny prolog z Arniem i Gloverem, a potem ciach: 30 lat później z nowymi bohaterami i lokacją (choć po obu wersjach dżungli nie mam pojęcia jaki background dałoby się tu wymyśleć - pustynia zbyt pusta, ocean to przesada, a lodowe klimaty już były nie raz, więc może kurwa Kanada po prostu xD), czy coś w ten deseń.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 07-02-2015, 05:07 1. Jan Wilkans - DVD (?) 2. Mirosław Utta - Polsat 3. Jarosław Łukomski - Polsat 4. Tomasz Knapik - TV1000 5. Tomasz Knapik - VHS Imperial 6. Lucjan Szołajski - piracki VHS 7. Roch Siemianowski* - piracki VHS 08-03-2015, 15:54
Knapik z oryginalnego VHSa wymiata, za to tłumaczenie, jakiego dostał Szołajski wygrywa internety;)
08-03-2015, 16:32 (16-01-2015, 23:13)Bucho napisał(a): , a dzida to jakas nieporeczna nedza, ktora jest najbardziej w filmie forsowana - jak on z nia sobie niby skacze po miescie? Ona jest składana, coś jak nóż sprężynowy albo pałka teleskopowa, naciskasz guzik, WZIT! błyskawicznie się składa, jak ją złożysz, to można do kieszeni włożyć. Zgadzam się z całą twoją wypowiedzią. Film jest bardzo słaby, to nie jest godna kontynuacja tak jak było w przypadku Alienów. 08-03-2015, 16:37 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-03-2015, 16:37 przez Dżabba.)
Powtórka także dwójki zaliczona. Naprawdę nie wiem, co ludzie mają przeciwko temu filmowi. Przecież on jest czadowy. Uwielbiam jego "art direction" - świetna, żywa scenografia, kostiumy, oświetlenie... Klimat z tego bije, jaki miały nieliczne filmy z przełomu 80s/90s: Die Hard 2, Cliffhanger czy P2 właśnie. Sposób, w jaki pokazano masakrę w metrze... No ja nie mogę. Albo efekt Preda stąpającego po kałuży - jak dla mnie jeden z 10 efektów wszech czasów.
Mógłbym przyczepić się zbyt wielu motywów komediowych, ale one są po prostu zabawne i zwyczajnie pasują mi do tego filmu ("I'm a cop!", "I don't think he gives a shit"). To bardziej krwawa przygodówka niż thriller czy horror. I super. Czemu nie? 9/10 07-04-2016, 22:17
Po raz kolejny - dla mnie dwójka jest równie dobra jak jedynka, a momentami lepsza.
08-04-2016, 19:23
Każdy kto lubi jedynkę, a nie lubi dwójki trafia u mnie na czarną listę. Szczególnie jeśli stawia Predators wyżej od dwójki.
08-04-2016, 20:20 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-04-2016, 20:58 przez Gieferg.)
9/10, 9/10, 7/10 oraz odpowiednio 6/10 i 1/10 dla AVP i AVP-R (a także 10/10 dla komiksowego AVP i pierwszego Batman Vs Predator)
Mam tylko nadzieję, że w czwartym Predziu nie będzie żadnej dżungli. 08-04-2016, 21:01 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-04-2016, 21:01 przez Gieferg.)
Szukam tej grafiki:
![]() W dużej rozdzielczości, to okładka australijskiego Special Edition 2DVD. Nie kupię dla niej filmu po raz czwarty, a miałbym dla niej zastosowanie... 19-07-2016, 14:46
Chodzą słuchy, że odnaleziono wersje NC-17 :) Niby wszelkie przepadły ale ponoć na tych promo-kasetach wypuszczono właśnie film przed ocenzurowaniem.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 06-05-2018, 12:48
Na pewno coś się da zrobić. Przecież są przypadki, że wstawiają fragmenty z VHSów do nowych wersji filmów. Tylko dlatego, że jedynie takie źródła zostały. No i co za problem, żeby rozszerzone fragmenty obejrzeć choć jako dodatki.
Póki co nie ma co gdybać bo jeszcze się okaże, ze jest tam zaledwie z kilknascie sekund krwi więcej. Choć gdzieś czytałem, że scena z Kingiem Williem jest pełna - czyli Pred wyrywa mu kręgosłup.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 10-05-2018, 10:20 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| The Predator (2018) reż. Shane Black | Proteus | 572 | 77,397 |
23-02-2026, 17:11 Ostatni post: shamar |
|
| Predator | Anonymous | 716 | 102,357 |
17-01-2026, 13:28 Ostatni post: Bucho |
|
| Predator: Badlands (2025) reż. Dan Trachtenberg | Spoilerowo | 311 | 15,301 |
04-12-2025, 12:12 Ostatni post: raven.second |
|
| Aliens versus Predator | Anonymous | 222 | 57,873 |
20-05-2025, 17:38 Ostatni post: samuuel |
|
| Aliens vs. Predator - Requiem (AVP2) | Oconnel | 1,097 | 264,376 |
28-09-2024, 00:17 Ostatni post: shamar |
|
| PREDATOR - alternatywne zakończenie | military | 6 | 4,224 |
26-09-2013, 16:52 Ostatni post: shamar |
|
| Alien vs. Predator -RING | Tyler Durden | 123 | 46,409 |
18-02-2008, 18:32 Ostatni post: Guzeppe |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |

![[Obrazek: eea5d933e9dce59L.jpg]](http://www.filmtube.eu/files/photos/eea5d933e9dce59L.jpg)