Ankieta: Jak oceniasz "La La Land"?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

La La Land (2016), reż Damien Chazelle
[Obrazek: RMsYelb.jpg]

La La Land, czyli najnowsze dziecko twórcy wybitnego Whiplash, Damiena Chazelle'a. Tym razem w obsadzie dwie hollywoodzkie gwiazdy - Emma Stone i Ryan Gosling. W sieci pojawił sie właśnie kolejny teaser trailer. Jak dla mnie niesamowicie klimatyczny, sprawiający że produkcja staje się jedną z najbardziej wyczekiwanych premier przyszłego roku.

W Polsce film dopiero 6 stycznia. Premiera światowa jeszcze w tym miesiącu na festiwalu w Wenecji.  W USA film do kin wejdzie 2 grudnia.

Mia jest początkującą aktorką, która w oczekiwaniu na szansę pracuje jako kelnerka. Sebastian to muzyk jazzowy, który zamiast nagrywać płyty, gra do kotleta w podrzędnej knajpce. Gdy drogi tych dwojga przetną się, połączy ich wspólne pragnienie, by zacząć wreszcie robić to co kochają. Miłość dodaje im sił, ale gdy kariery zaczynają się wreszcie układać, coraz mniej jest czasu i sił dla siebie nawzajem. Czy uda im się ocalić uczucie, nie rezygnując z marzeń? (opis dystrybutora)

Poniżej pierwszy teaser, który pojawił się jakoś miesiąc temu.

We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Chyba jedyny musical w moim życiu, na który autentycznie czekam.
Cigarettes and coffee, man. That's a combination.

Odpowiedz
Matko jakie śliczne.

Odpowiedz
Kurde, nie wiem co jest w tej piosence, ale puszczam trailer na loopie.
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
Każdy element wydaje się być na miejscu - para głównych bohaterów z dobrą chemią, reżyser, który już odniósł sukces w bardzo muzycznym filmie, śliczne zdjęcia, piosenki, wszystko mocno wystylizowane na jakieś lata 50.(?), chociaż dzieje się współcześnie. Oby tylko fabularnie dało radę, bo tego z teaserów nie wywnioskujemy.
Wiecie co? Wietrzę Oscary.

Odpowiedz
(23-08-2016, 23:01)simek napisał(a): Wiecie co? Wietrzę Oscary.

A co? Zmokły Ci?

*od śmiechu wyciera łzę w kącie oka*

Czasami sam siebie zadziwiam ;)
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
Świetne recenzje w Wenecji zbiera, na RT 100% pozytywów na razie.
Cigarettes and coffee, man. That's a combination.

Odpowiedz
Ponoć owacja na stojąco była w Wenecji. Czekam bardzo!

Tymczasem ładny, prosty plakat:

[Obrazek: 7I4bVB5.jpg]

Odpowiedz
Czuję, że może być trochę przesłodzony jak na mój gust, ale oh boy! jak ten film obłędnie wygląda. W nowym zwiastunie chyba sporo nowych ujęć, więc wygląda na to, że każda scena to będzie mała perełka realizacyjna. Lubię takie zabawy, nawet jeśli są pustą wydmuszką a Chazelle może nigdy nie zrobi genialnego filmu, ale bardzo brakuje tak sprawnych reżyserów kina czysto rozrywkowego i szacun, że od samego początku wszedł na taki poziom. Aż strach myśleć, co będzie dalej.

Odpowiedz
(03-11-2016, 18:05)PropJoe napisał(a): Chazelle może nigdy nie zrobi genialnego filmu

Przecież już zrobił.

A zwiastun? Oł maj, zakochałem się w nim. Na ten moment najbardziej oczekiwana premiera roku, dobrze że u nas już na początku stycznia.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Oj posypią się nominacje.
Trakt.tv | Letterboxd | Gentlemen, you can't fight in here! This is the War Room!

Odpowiedz
[Obrazek: large.gif]

A tak na serio, to całkiem sympatycznie to wygląda. Ale na odreagowanie pewnie będzie trzeba "Heat" później zapuścić ;)

Odpowiedz
Ten Heat co to się na koniec faceci za ręce trzymają?

Hehe... musiałem ;)
Trakt.tv | Letterboxd | Gentlemen, you can't fight in here! This is the War Room!

Odpowiedz
Co trailer to lepszy. Niby to nie moja bajka, ale wygląda na niezwykle porządną robotę.

Odpowiedz
(03-11-2016, 20:42)Pelivaron napisał(a):
(03-11-2016, 18:05)PropJoe napisał(a): Chazelle może nigdy nie zrobi genialnego filmu
Przecież już zrobił.
Nie, nie zrobił. Whiplash był świetny, ale genialny to jest Czas Apokalipsy albo 2001. Może inaczej, La La Land zapowiada się wybitnie w gatunku i stylistyce, która sama w sobie mnie nie jara.
Ale warsztat gość ma imponujący. Finał Whiplash i pewnie kilka innych scen ma u mnie 10/10. Tutaj też widać, że świetnie bawi się przede wszystkim obrazem. Ktoś w ogóle robi podobne rzeczy obecnie? Kojarzy mi się trochę z Michaelem Gondry, ale bez przekombinowania, mniej poetycko i chyba jednak dużo ładniej. No i Wes Anderson w trochę innej stylistyce. Po zwiastunach nie wykluczam, że wizualnie La La Land będzie lepszy niż filmy Andersona co już jest zajebistym wyczynem, ale tak, jak nie podejrzewam, żeby Wes zrobił film na 10/10, tak tutaj może być podobnie. Świetna, może genialna forma i film oferujący masę dobrej zabawy, ale nie genialny.

Odpowiedz
Kurde. Niezły mindfuck - gdy pierwszy raz usłyszałem o "La La Land" jakoś mi się bzdurnie zakodowało (choć oczywiście żadnego trailera ani opisu fabuły nie widziałem aż do teraz), że to ma być s-f. Cieszyłem się, bo lubię s-f;) A teraz okazuje się, że ciesze się nawet bardziej, bo to wygląda wręcz wizjonersko-dobrze. Szkoda, że tak późno w polskich kinach, bo nawet bym się przeszedł. Ale w ciemno obstawiam, że to jest zakup na Blu. Nominację dla Stone też obstawiam. I za zdjęcia. I muzykę.

Odpowiedz
Ogólnie film pewnie zgarnie najwięcej nominacji w przyszłym roku, w tym za najlepszy film i reżyserię oczywiście. W ciemno obstawiam 10-12 szans na statuetkę.

Odpowiedz
Szczęściarze z Bydgoszczy będą mogli obejrzeć film na otwarcie Camerimage.

Odpowiedz
Wow! Najpierw chyba trzeba będzie się przemęczyć na Powidokach.

Odpowiedz
Absolutnie przepiekny film, warto czekac. Troche zongluje stylistyka, przez co jest nierowny i w koncowce chce zbyt wiele, ale latwo sie zakochac.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon