Stały bywalec
Liczba postów: 1,377
Liczba wątków: 0
(09-01-2019, 15:49)OGPUEE napisał(a): (09-01-2019, 15:45)Craven napisał(a): zgaduję, że War Machine to czarny Iron Man :)
Zbroja za specjalnie kolorowa nie jest :)...
![[Obrazek: 71cEnRq8bzL._SX425_.jpg]](https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/71cEnRq8bzL._SX425_.jpg)
This armour is black... and you got the nerve to call this armour colored?
;)
09-01-2019, 16:27
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-01-2019, 16:28 przez tchopz.)
Stały bywalec
Liczba postów: 2,732
Liczba wątków: 0
Hahaha zawsze mnie rozbraja ten numer
09-01-2019, 16:54
Stały bywalec
Liczba postów: 12,671
Liczba wątków: 30
(09-01-2019, 16:27)Corn napisał(a): Ale przecież BP nie został wymyślony w 2018 na potrzeby filmu, tylko to postać z lat 60tych. I tak - powstał pewnie po to, żeby czarni mogli się z kimś utożsamiać - nie widzę w tym nic złego.
Plus były to czasy, gdzie white privilege i supremacist było faktem, a nie rojeniem XXI w.
09-01-2019, 18:34
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Dokładnie. Pisanie o genezie Czarnej Panterze z punktu widzenia współczesnej (pop)kultury spod znaku politycznej poprawności jest niestosowne.
(09-01-2019, 10:39)Craven napisał(a): Co do Captain Marvel to jedno co mnie razi i nie wiem czy jakakolwiek ilość postprodukcji to uratuje, to pizganie promieniami z rączek. Scena w której robi to w barze jest trochę koszmarkowa, bo widać, że dorysowano coś czego nie "zagrała" aktorka. Taki dr Strange zaciska pięści, układa paluchy w gesty, Thanos robi grymasy zaciskając rękawicę, ba nawet Stark kiedy strzela z dłoni albo klaty robi miny jakby pracował zwieraczami a nie jakby naciskał przycisk "fire". Jej gest jest straszliwie pusty
Dobre spostrzeżenie!
To ja się jeszcze przyczepię do niby pierdoły, ale czy oni w każdym trailerze mają zamiar wstawać ten montaż wstającej / upadającej bohaterki? Z jakiegoś powodu działa mi to na nerwy, jest takie, nie wiem, wręcz prymitywne.
09-01-2019, 18:36
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-01-2019, 18:44 przez Mierzwiak.)
Fanboy Nolana
Liczba postów: 11,944
Liczba wątków: 126
Muszę coś sprostować, gdyż widzę, że możliwe, że zostałem źle zrozumiany i to co pisałem o Black Panther wcale nie miało mieć jakiś negatywnych konotacji. Tutaj jakieś wspomniane info, że Black Panther to jakiś król z Afryki, to nawet wcześniej nie wiedziałem. I zaznaczam moją ignorancję tym co napisałem wcześniej, że nie jestem ekspertem od tego świata i tylko wymieniam pierwsze skojarzenia. Chodziło mi przy tym, że rzeczywiście myśląc Captain Marvel mogę jedynie powiedzieć kobieta super bohater, ale i tak po tym jak zobaczyłem zdjęcia, trailery itd.
I nawet po trzech, zwiastunach i kampanii promocyjnej dalej nie wiem, co w tej postaci niezwykłego? I abym znowu nie był łapany za słówka, wiem, że latanie, strzelanie piorunami z rąk itd. jest czymś niezwykłym, ale czy aż tak czymś niezwykłym na tle innych superbohaterów jacy powstali, nie tylko u Marvela, DC, ale w ogóle? Mówię, że ta postać po tych zwiastunach i kampanii promocyjnej prezentuje się jakby była oparta na kliszach i schematach. I szczególnie w takim natłoku superbohaterów nie widzę w niej nic wyjątkowego (znowu z perspektywy umiejętności innych superbohaterów) i ciekawego. Tak jakby mi ktoś kazał szybko wymyślić superbohatera i bym wyszedł z "Generałem Lawrencem", który jest super silny, umie latać i strzela z palców laserami. Przecież w tym nie ma nic nowego, ciekawego i ekscytującego.
09-01-2019, 21:23
Agent Putina
Liczba postów: 4,418
Liczba wątków: 21
Ano nie ma. Zresztą nikt tu chyba nie twierdzi inaczej. To nie jest twór na miarę "sfrustrowanego nastolatka o zdolnościach pająka" czy nawet "zwierzęco-plemiennego wojownika z Afryki". Podobnie jak Thanos to przynajmniej do pewnego stopnia świadoma podróbka Darkseida (Jim Starlin sam to potwierdził), Kapitan Marvel powstał z "inspiracji" tak samo nazywającym się bohaterem Fawcett Comics - który był ewidentną zżyną z Supermana; FC zostało pozwane przez DC, straciło prawa do korzystania z nazwy, a DC przejęło później postać i zamieniło ją w Shazama. W uproszczeniu: Marvel Marvela to imitacja imitacji pierwszego i najbardziej standardowego superbohatera.
Poza tym nie chcę być (przesadnie) złośliwy wobec niedawno zmarłych, ale Stan Lee miał najlepsze pomysły, kiedy wspierali go ludzie pokroju Kirby'ego czy Ditko - znaczy, faktycznie utalentowani i obdarzeni wyobraźnią. W przypadku Kapitana współpracownikiem był Gene Colan, który nie ukrywał że nie lubi tej postaci i ma ją w dupie. Nic dziwnego, że produkt końcowy jest taki meh.
Dodajmy, że biedna Carol Danvers była którym, siódmym z kolei Kapitanem? A zaczynała jako ta mniej zapadająca w pamięć Ms Marvel (to niekoniecznie komplement, ale Kamala Khan jest zdecydowanie bardziej charakterystyczna i kojarzy się z tą postacią). Biorąc pod uwagę taki rodowód, lasia ma nijakość wpisaną w dna.
09-01-2019, 22:09
Banned
Hype, hype, hype!
Jest taki na Captain Marvel? Pierwsze słyszę, ale Disney staje na głowie. Prognozuje się już że film może zarobić ponad miliard (ciekawe ile studio płaci za takie prognozy), a serwis Fandango informuje, że bilety na Captain Marvel u nich sprzedawały się lepiej tylko na Black Panther i Infinity War.
Na Fandango Justice League miało rzekomo lepszą sprzedaż niż Wonder Woman, a wiecie jaki film sprzedawał się lepiej niż Black Panther? Solo.
Black Panther:
Weekend: $202 mln
Domestic: $700 mln
Solo:
Weekend: $84,4 mln
Domestic: $213,8 mln
13-01-2019, 15:43
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-01-2019, 15:44 przez Mierzwiak.)
.
Liczba postów: 28,086
Liczba wątków: 62
Nie no przecież rezerwacje czy tam zakupy z Fandango to wyłącznie ciekawostka, a nie coś na czym można opierać poważne prognozy, to tak jakby wnioskować o polskim box officie na podstawie rezerwacji w, powiedzmy, Heliosie.
13-01-2019, 15:57
Banned
Gdyby to była tylko ciekawostka nikt nie pisałby o tym newsów kreując CM na kasowy hit prawie trzy miesiące przed premierą.
13-01-2019, 16:02
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-01-2019, 16:02 przez Mierzwiak.)
Stały bywalec
Liczba postów: 5,975
Liczba wątków: 6
Hmmm. Ja hajpu też nie czuję, ale na „Czarnego Kota” również nie czułem, a wynik wyśrubował wręcz nieprawdopodobny.
Ostatnie wysokie osiągnięcia finansowe przeciętnego Venoma/schematycznego Aquamana, i np. niskie animowanego „Spider-mana”, pokazują dość jasno, że część grupy docelowej tych filmów – wybaczcie mi koledzy/koleżanki, pomijam tu oczywiście zagorzałych fanów, którzy i tak chodzą na wszystkie/większość superhero – to niestety debile. Tak więc teraz, ewentualny, kosmiczny wynik „Kapitan Marvel”, wcale mnie nie zdziwi.
Odniosę się jeszcze jednak do innej rzeczy. Do komentarza Gieferga, który wczoraj zobaczyłem na filmożercach
Cytat:Jakby nie to, że dali premierę tak blisko Endgame, w ogóle darowałbym sobie oglądanie tego w kinie. Zwiastuny były skutecznym środkiem nasennym.
WTF Ludziska? Jeśli ktoś jeszcze ma podobnie jak Gieferg i to będzie jedyny powód dla którego pójdziecie na Marvelkę, to chyba postradaliście zmysły.
Fabularnie „CM” i „Avengers 4: Ostateczną Rozgrywkę” będą dzieliły ponad 2 dekady. Do tego ze zwiastunów wynika, że Larson przez większość filmu będzie grała Danvers po kosmicznej lobotomii i gdzieś tam na końcu odzyska wspomnienia. Dla mnie oglądanie, tej nieciekawie wyglądającej solówki, wręcz mija się z celem, bo:
1) w filmie Russo prawdopodobnie dostaniemy nową, lekko zmodyfikowaną, interpretację tej postaci;
2) niezależnie od swojego solowego występu bracia muszą i tak ją jakoś na nowo wprowadzić, bo - już abstrahując od znajomości postaci przez potencjalnego widza - to będzie bohaterka zupełnie nieznana dla wszystkich, nadal żyjących, Avengersów.
3) jedynym, prawdopodobnym powiązaniem z „Avengers 4: Ostateczną Rozgrywkę”, okaże się 1,5 minutowa scena, po bardzo długich napisach, którą sobie ostatecznie obejrzycie w necie, po pierwszym dniu premiery :P
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
13-01-2019, 16:15
Captain Skullet
Liczba postów: 20,430
Liczba wątków: 128
Cytat:WTF Ludziska? Jeśli ktoś jeszcze ma podobnie jak Gieferg i to będzie jedyny powód dla którego pójdziecie na Marvelkę, to chyba postradaliście zmysły.
Chcę być na bieżąco i tyle. Dokładnie ta sama sytuacja była rok temu z BP - jakby nie to, też bym nie poszedł do kina (tak jak nie poszedłem na Strange'a i obie części Ant-Mana), bo zwiastuny zapowiadały zakalec i zakalec dostaliśmy. Teraz wygląda to dokładnie tak samo. Za bilet zapłacę 7 zeta, wielkie rzeczy :P
13-01-2019, 16:40
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-01-2019, 16:52 przez Gieferg.)
Stały bywalec
Liczba postów: 4,444
Liczba wątków: 8
https://www.reddit.com/r/MarvelStudiosSpoilers/comments/aaglsc/probably_fake_captain_marvel_plot_leak_from_4chan/
Fake czy nie, taki rozwój historii mnie całkiem satysfakcjonuje. Chętnie zobaczę film, choćby po to, żeby sprawdzić, czy to prawda :)
20-01-2019, 13:32
Stały bywalec
Liczba postów: 5,975
Liczba wątków: 6
Wow :o
Powiedziałbym, że gdyby okazało się to prawdą, to oznaczałoby że wybrnęliby ze sceny po napisach z IW i bierności Fury'ego, który przez lata milczał o Kapitan Marvel - wręcz koncertowo.
Pozostałoby wtedy jeszcze jedno pytanie. Po jaką cholerę, mając tyle możliwości, zatrudnili kogoś takiego jak Brie Larson??
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
20-01-2019, 15:06
Dobra, tldr, streści ktoś?
20-01-2019, 15:29
Stały bywalec
Carol przypomina sobie przyszłość a nie przeszłość, bo pochodzi z przyszłości, a w trakcie filmu w 199x, mała Carol ma 7 lat. Zresztą tak jak Skrulle, którzy zamierzają wywołać nuklearny holocaust na Ziemi, żeby znaleźć Tesserakt (znowu) i zapobiec pstryknięciu Thanosa, które nadejdzie 25 lat później. Marvelka uznaje, że jej przebywanie na Ziemi szkodzi jej własnej egzystencji w przyszłości i znika zostawiając pager.
20-01-2019, 15:48
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-01-2019, 15:51 przez Huntersky.)
Ma to nawet sens :) dzięki
20-01-2019, 15:52
Netrunner Junkie
Liczba postów: 3,000
Liczba wątków: 1
Kupiłbym to za dolara.
Pytanie:
Cytat:Po jaką cholerę, mając tyle możliwości, zatrudnili kogoś takiego jak Brie Larson??
Nadal aktualne :)
20-01-2019, 15:54
Czyżby pierwsza wtopa Marvela? Lubię Brie, ładna dupka, ale trailery wypadają fatalnie
20-01-2019, 16:00
Stały bywalec
Liczba postów: 4,900
Liczba wątków: 19
Nah. Wizualnie wygląda przeciętnie, ale nie tak źle jak Pantera, a fabularnie nawet jak dupy nie urwie, to i tak będzie pewnie "jakieś" w porównaniu do "Wasp i jej przygłupi sidekick Ant-Man". Obstawiam takie solidne 7/10 - ogląda się dobrze, ale dawajcie już tych Avengersów.
20-01-2019, 16:46
Stały bywalec
BTW, post na reddicie jest prawie sprzed miesiąca, a Sam L. Jackson zdaje się potwierdzać niektóry z tych rzeczy w niedawnym wywiadzie ;)
https://www.denofgeek.com/uk/movies/captain-marvel/62647/captain-marvel-samuel-l-jackson-teases-tesseract-and-time-travel
20-01-2019, 16:52
|