The Boys (Amazon, 2019 -)
Co tam się w skrócie stało na końcu?
Ja już na pewno nie będę tracić na to czasu więc mi wszystko jedno, chcę się tylko dowiedzieć na czym stanęło.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
W sumie z ważniejszych rzeczy to to, że Neuman zginęła
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
(18-07-2024, 11:34)Dr Strangelove napisał(a): Tak na marginesie to cały czas się zastanawiam czy ten gość grający Soldier Boya to jakaś rodzina Jamesa Spadera. Są wręcz łudząco podobni.

Marsz do okulisty ;)

Finał taki jak reszta sezonu. Jak komuś się spoko oglądało to będzie zadowolony jak się nie podobało to będzie równie słabo jak w reszcie sezonu. Ja jestem w pierwszej grupie, w sumie największym zawodem jest Sister Sage. Trochę mniejszym jak idą na skróty z Butcherem.
Generalnie podtrzymuję zdanie, że finał 3 sezonu był idealnym momentem na zakończenie tego serialu, ale z przyjemnością, bez wielkich emocji czy oczekiwań zobaczę piąty.

Odpowiedz
Co za chaotyczny, dziwaczny, kiepski, źle napisany, głupi finał sezonu.

W ciągu 8 ostatnich minut:
[Obrazek: tenor.gif]

Odpowiedz
Przeczytałem i jestem zachwycony :D

Ktoś za to dostał pieniądze
.

Odpowiedz
Cytat:Starlight nagle odzyskuje moce
Szkoda że nie twarz.
Potwierdza się słuszność mojej decyzji o olaniu serialu po 3 sezonie.

Odpowiedz
Dodajmy jeszcze to, że ten gówniak Ryan jest mega wkurwiający a znając życie w piątym sezonie zabije Butchera i może jeszcze Homelandera

Odpowiedz
Ta scena jak mają przekonać Ryana, by dołączył i walczył z Homelanderem jest najlepsza.

Wieloletnia doświadczona pracownica FBI, CIA czy chujwietamczego, zamiast delikatnie go rozgryźć, wygarnia: HOMELANDER ZABIJA LUDZI, MAMY NAGRANIA, TWOJĄ MATKĄ ZGWAŁCIŁ, MUSISZ GO ZABIĆ!

Później dostajemy kolejną głupią scenę z Ryanem, który wiedząc, co się dzieje, gdy pchnie ludzi, popycha ją i zabija bez wyrzutów sumienia, mamy to samo co w finale trzeciego gdy widzi jak Homelander zabija kogoś bez powodu i się cieszy, a jednocześnie nie dowierza, że Homelander zabija.

que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
[Obrazek: 452020448_1896263860795391_7158480087189...e=66C46936]

Odpowiedz
Grubo, byle było lepsze od 4 sezonu Boysów. Musi być, przecież mają Soldier Boya.

Odpowiedz
Wincy kontentu, wyczymam.

[Obrazek: 7e0930411ec0b59c6c09f50e090370bff5452747.gifv]
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Akurat to może być ciekawe. Była nazistka plus najlepsza postać serialu, jestem na tak.

Odpowiedz
Ironia losu, przedrzeźniają mcu za fazy, po czym zapowiadają kolejne spin-offy, które będą robione w ten sam sposób, edge, gore, sex.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
[Obrazek: 8yec0j.jpg]
I want to belive.

Odpowiedz
Jestem rozczarowany ostatnim sezonem, przekaz polityczny był zbyt in your face i całkowicie dehumanizujący przeciwną stronę. W poprzednich sezonach walenie w prawice, a tak naprawdę stricte w korporacje było sprytne i bystre, co widać było po poziomie zaczerwienienia fanatyków Trumpa. 4 sezon to trochę taka autoparodia, Homelander się nie rozwija tylko kręci w kółko, Butcher to samo - niesamowicie męcząca i toksyczna postać, nic już pozytywnego nie wnosi do serialu poza obserwowaniem jego rozkładania się na naszych oczach. Takie bieda Wolverine gdyby wykroić mu jego Wolverinowe, szczere serducho i zostawić tylko męki pańskie i frustrację. Ten dialog Neuwman z śmietanką najbogatszych o demokracji, sory ale dla kogo to jest serial bo myślałem że dla dorosłych ludzi.

Ale największy minus i kropka nad i która podkreśliła moje negatywne odczucia, to zabicie Neuwman. Najpiękniejszej, najseksowniejszej kocicy w tym serialu. Jedynej żeńskiej postaci z tak doskonale symetryczną szczęką. Odbije się to im czkawką, bo lepiej było mieć w niej sojusznika. Może i wysadziła kilka głów, ale miała w sobie jeszcze trochę serca.

Serial może i wyśmiewał szurie, ale po co mieszał w to bełkot o Jezusie? Każdy, konserwatywny i progresywny zna dobrze skalę patologii i hipokryzji w Watykanie, dzisiaj zwłaszcza obserwując jak przesuwa się na wschód. Ale to faktycznie jest powód do tego, by chrześcijanie się obrazili. Bo to dosłownie stawia znak równości nad wierzącymi i skrajnymi ugrupowaniami. No muzułmanów tam nie widziałem. I zauważam to przecież jako nie-katolik.

Ogólnie oglądając ten sezon sam trochę czułem się momentami jak ci wkurwieni prawicowi widzowie. Prawie nie ma scen seksu hetero, zero scen seksu z Neuwman, ciągle jakby tak na siłę chcieli szokować. Ale jest 2024 i nikogo sceny seksu dwóch panów nie szokują. Ta Petarda - katolicka aktywistka miała wątek numerku z 15 latkiem na obozie, też żadnej sceny z tego, bo przecież musi być miejsce na dewiacje sadomasochistyczne Batmana, siadanie dupą na czekoladowym torcie. I nie jestem gościem, któremu to przeszkadza ideologicznie, wiadomo, ale jak nie ma dla równowagi scen hetero, to jak ludzie potem mają nie twierdzić w sieci o tym woke.

Dosłownie jedyna scena seksu kobiety i mężczyzny była tam z dopplegangerem, a on chyba z samej definicji jest niebinarny. Więc było zero takich scen.

Po tym sezonie to raczej zmotywowano elektorat Trumpa.

Nie podobały mi się też wtyki na temat aborcji, zrównano je z szurią. Ja też się nie zgadzam z konserwatywnym spojrzeniem na te sprawę, ale nie stawiałbym pro-liferów na równi z takimi postaciami. To jest plucie w mordę a nie krytyka. Takie pisanie przez sfrustrowane juleczki z Twittera. A może oni świadomie poszli w taką pulpę i fanfik z tumblra, i chodzi o zabawę? No to mi się nie spodobało i nie doceniłem konwencji.
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem

Odpowiedz
Oglądałem z nudów Gen V, boję się ostatniego sezonu de bojs.

[Obrazek: Qdv4COk.png]
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
zwiastun finałowego sezonu, muszę się w końcu za to zabrać i obejrzeć

Odpowiedz
Proszę tylko o nierozmywanie głównego wątku dennymi historyjkami pobocznymi jak w sezonie czwartym i będzie dobrze.

Enviado desde mi RMX3363 mediante Tapatalk
"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan

Odpowiedz
Świeżutkie plakaty.
[Obrazek: f10a2d38aec2b4327d9b988f2476b44d.jpg][Obrazek: 2ac2cff1c8b3209bc426463b12ae03e9.jpg]

Enviado desde mi RMX3363 mediante Tapatalk
"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan

Odpowiedz
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon