Ja już na pewno nie będę tracić na to czasu więc mi wszystko jedno, chcę się tylko dowiedzieć na czym stanęło.
18-07-2024, 15:56
|
The Boys (Amazon, 2019 -)
|
|
Co tam się w skrócie stało na końcu?
Ja już na pewno nie będę tracić na to czasu więc mi wszystko jedno, chcę się tylko dowiedzieć na czym stanęło.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
18-07-2024, 15:56 (18-07-2024, 11:34)Dr Strangelove napisał(a): Tak na marginesie to cały czas się zastanawiam czy ten gość grający Soldier Boya to jakaś rodzina Jamesa Spadera. Są wręcz łudząco podobni. Marsz do okulisty ;) Finał taki jak reszta sezonu. Jak komuś się spoko oglądało to będzie zadowolony jak się nie podobało to będzie równie słabo jak w reszcie sezonu. Ja jestem w pierwszej grupie, w sumie największym zawodem jest Sister Sage. Trochę mniejszym jak idą na skróty z Butcherem. Generalnie podtrzymuję zdanie, że finał 3 sezonu był idealnym momentem na zakończenie tego serialu, ale z przyjemnością, bez wielkich emocji czy oczekiwań zobaczę piąty. 18-07-2024, 19:27
Co za chaotyczny, dziwaczny, kiepski, źle napisany, głupi finał sezonu.
W ciągu 8 ostatnich minut:
19-07-2024, 01:27 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-07-2024, 01:28 przez Capt. Nascimento.) Cytat:Starlight nagle odzyskuje moceSzkoda że nie twarz. Potwierdza się słuszność mojej decyzji o olaniu serialu po 3 sezonie. 19-07-2024, 01:59
Dodajmy jeszcze to, że ten gówniak Ryan jest mega wkurwiający a znając życie w piątym sezonie zabije Butchera i może jeszcze Homelandera
19-07-2024, 02:27
Ta scena jak mają przekonać Ryana, by dołączył i walczył z Homelanderem jest najlepsza.
Wieloletnia doświadczona pracownica FBI, CIA czy chujwietamczego, zamiast delikatnie go rozgryźć, wygarnia: HOMELANDER ZABIJA LUDZI, MAMY NAGRANIA, TWOJĄ MATKĄ ZGWAŁCIŁ, MUSISZ GO ZABIĆ! Później dostajemy kolejną głupią scenę z Ryanem, który wiedząc, co się dzieje, gdy pchnie ludzi, popycha ją i zabija bez wyrzutów sumienia, mamy to samo co w finale trzeciego gdy widzi jak Homelander zabija kogoś bez powodu i się cieszy, a jednocześnie nie dowierza, że Homelander zabija.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie Oozy nine millameedah. 19-07-2024, 05:36 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-07-2024, 05:38 przez marsgrey21.)
Wincy kontentu, wyczymam.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie Oozy nine millameedah. 26-07-2024, 20:12
Akurat to może być ciekawe. Była nazistka plus najlepsza postać serialu, jestem na tak.
27-07-2024, 00:00
Ironia losu, przedrzeźniają mcu za fazy, po czym zapowiadają kolejne spin-offy, które będą robione w ten sam sposób, edge, gore, sex.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie Oozy nine millameedah. 27-07-2024, 00:15
Jestem rozczarowany ostatnim sezonem, przekaz polityczny był zbyt in your face i całkowicie dehumanizujący przeciwną stronę. W poprzednich sezonach walenie w prawice, a tak naprawdę stricte w korporacje było sprytne i bystre, co widać było po poziomie zaczerwienienia fanatyków Trumpa. 4 sezon to trochę taka autoparodia, Homelander się nie rozwija tylko kręci w kółko, Butcher to samo - niesamowicie męcząca i toksyczna postać, nic już pozytywnego nie wnosi do serialu poza obserwowaniem jego rozkładania się na naszych oczach. Takie bieda Wolverine gdyby wykroić mu jego Wolverinowe, szczere serducho i zostawić tylko męki pańskie i frustrację. Ten dialog Neuwman z śmietanką najbogatszych o demokracji, sory ale dla kogo to jest serial bo myślałem że dla dorosłych ludzi.
Ale największy minus i kropka nad i która podkreśliła moje negatywne odczucia, to zabicie Neuwman. Najpiękniejszej, najseksowniejszej kocicy w tym serialu. Jedynej żeńskiej postaci z tak doskonale symetryczną szczęką. Odbije się to im czkawką, bo lepiej było mieć w niej sojusznika. Może i wysadziła kilka głów, ale miała w sobie jeszcze trochę serca. Serial może i wyśmiewał szurie, ale po co mieszał w to bełkot o Jezusie? Każdy, konserwatywny i progresywny zna dobrze skalę patologii i hipokryzji w Watykanie, dzisiaj zwłaszcza obserwując jak przesuwa się na wschód. Ale to faktycznie jest powód do tego, by chrześcijanie się obrazili. Bo to dosłownie stawia znak równości nad wierzącymi i skrajnymi ugrupowaniami. No muzułmanów tam nie widziałem. I zauważam to przecież jako nie-katolik. Ogólnie oglądając ten sezon sam trochę czułem się momentami jak ci wkurwieni prawicowi widzowie. Prawie nie ma scen seksu hetero, zero scen seksu z Neuwman, ciągle jakby tak na siłę chcieli szokować. Ale jest 2024 i nikogo sceny seksu dwóch panów nie szokują. Ta Petarda - katolicka aktywistka miała wątek numerku z 15 latkiem na obozie, też żadnej sceny z tego, bo przecież musi być miejsce na dewiacje sadomasochistyczne Batmana, siadanie dupą na czekoladowym torcie. I nie jestem gościem, któremu to przeszkadza ideologicznie, wiadomo, ale jak nie ma dla równowagi scen hetero, to jak ludzie potem mają nie twierdzić w sieci o tym woke. Dosłownie jedyna scena seksu kobiety i mężczyzny była tam z dopplegangerem, a on chyba z samej definicji jest niebinarny. Więc było zero takich scen. Po tym sezonie to raczej zmotywowano elektorat Trumpa. Nie podobały mi się też wtyki na temat aborcji, zrównano je z szurią. Ja też się nie zgadzam z konserwatywnym spojrzeniem na te sprawę, ale nie stawiałbym pro-liferów na równi z takimi postaciami. To jest plucie w mordę a nie krytyka. Takie pisanie przez sfrustrowane juleczki z Twittera. A może oni świadomie poszli w taką pulpę i fanfik z tumblra, i chodzi o zabawę? No to mi się nie spodobało i nie doceniłem konwencji.
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem
02-11-2024, 16:11
Oglądałem z nudów Gen V, boję się ostatniego sezonu de bojs.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie Oozy nine millameedah. 22-10-2025, 14:23 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-10-2025, 14:23 przez marsgrey21.)
Proszę tylko o nierozmywanie głównego wątku dennymi historyjkami pobocznymi jak w sezonie czwartym i będzie dobrze.
Enviado desde mi RMX3363 mediante Tapatalk
"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan
08-12-2025, 02:28
Świeżutkie plakaty.
![]() ![]() Enviado desde mi RMX3363 mediante Tapatalk
"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan
04-03-2026, 19:34
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
05-03-2026, 19:48 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |