Co to za film?
Wow faktycznie to jest to :D

Dzięki wielkie za odpowiedź - bo teraz widzę, że po moim opisie można było się niedomyśleć ;)

Odpowiedz
Nie tak dawno (w zeszłym roku) szedł taki film: Jakiś statek kosmitów przelatuje przez satelitę, czy stację kosmiczną, która wysyła sygnał, który odbiera rosyjski statek na Pacyfiku i coś tam się dzieje (nic takiego). Akurat przechodzi cyklon. W pobliżu przepływa mały holownik. Gubi ładunek, potem znajduje ten ruski statek, na którym nie ma już załogi. Goście z holownika chcą zabrać tamten statek, ale jak włanczają na nim prąd, to coś ich zaczyna po kolei kosić, etc. etc. Słowem, fajny ino nie mogę go znaleźć, bo nie pamiętam tytułu.
Lord rulez
LotR

Odpowiedz
Virus z Pacułą ?
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
military napisał(a):Taki horror, czy też może thriller, o człowieku który nosił w sobie jakiegoś pasożyta, a żeby powstrzymywać jego "działanie" robił sobie jakieś zastrzyki... Film był bardzo ponury (jak dla mnie i jak na tamte czasy) i chyba grał w nim jakiś drugoligowy, ale dość znany aktor.

mnie to się kojarzy z "The Hidden" z 1987
http://imdb.com/title/tt0093185/
http://www.filmweb.pl/Film?id=119984

Ja od dłuższego czasu szukam filmu opowiadającego historię kilku ludzi. Pamiętam że było coś o 2 skinheadach, o gościu którego (chyba) rzuciła dziewczyna i o chłopaku i dziewczynie którzy przypadkiem spotkali się nocą w szkole. Napewno nie był to film amerykański, raczej europejski (niestety nie wiem dokładnie).

Edit: Film nie był w języku angielskim.

Odpowiedz
Faktycznie - Virus! Dzięki.
Lord rulez
LotR

Odpowiedz
grimreaper napisał(a):Ja od dłuższego czasu szukam filmu opowiadającego historię kilku ludzi. Pamiętam że było coś o 2 skinheadach, o gościu którego (chyba) rzuciła dziewczyna i o chłopaku i dziewczynie którzy przypadkiem spotkali się nocą w szkole. Napewno nie był to film amerykański, raczej europejski (niestety nie wiem dokładnie).

Geoffrey Wright "Romper Stomper" :?: Wprawdzie to film australijski a nie europejski ale może akurat tego szukałeś :P .

Odpowiedz
Kirek napisał(a):
grimreaper napisał(a):Ja od dłuższego czasu szukam filmu opowiadającego historię kilku ludzi. Pamiętam że było coś o 2 skinheadach, o gościu którego (chyba) rzuciła dziewczyna i o chłopaku i dziewczynie którzy przypadkiem spotkali się nocą w szkole. Napewno nie był to film amerykański, raczej europejski (niestety nie wiem dokładnie).

Geoffrey Wright "Romper Stomper" :?: Wprawdzie to film australijski a nie europejski ale może akurat tego szukałeś :P .

na 100% nie był to "Romper Stomper" bo zapamiętał bym Russela Crowa :)

Odpowiedz
A ja mam takie pytanko, chcialam sobie sciagnac film, ale sciagnal mi sie inny, standard... ;) i teraz pojawia sie problem, film zapowiada sie bardzo ciekawie, ale nie mam do niego napisow, nie mam napisow bo nie wiem jaki jest tytul i tu prosze o pomoc w miare mozliwosci. film jest produkcji azjatyckiej, chyba japonski, z 2003 roku, akcja zaczyna sie w jakims gabinecie gdzie siedzi lekarz i dziewczyna, to chyba jakis psychiatra, pokazuje dziewczynie jakies zdjecie i cos mowi. potem ta dziewczyna z jakas druga znajduja sie w domu, jest tam tez kobieta i mezczyzna. jedna z dziewczyn ma jakies dziwne sny w ktorych widzi jakas kobiete z zakrwawiona reka i cos jeszcze nie wiem co bo to takie duze i ciemne jest, wogole duzo tej krwi jej sie sni, przejrzalam tylko pobierznie ten film wiec nie wiem za wiele, potem ta kobieta z tego domu chce zabic ta dziewczyne. to tyle wiem. mam nadzieje ze ktos moze mi pomoc. z gory dziekuje

Odpowiedz
Oglądałem 3 lata temu na Polsacie taki pewien film, raczej na pewno z lat 80.
Kierowca ciężarówki (TIR-a) dostarcza owoce z Hiszpanii do Francji. Jednak francuzom się to nie podoba, gdyż wolą sprzedawać swoje owoce drożej niż te z Hiszpanii. Któregoś razu jak ten kierowca jechał ciężarówką ze swoją żoną i dowoził też owoce to napadli na niego. Wywalili całą dostawę z przyczepy i podpalili samochód razem z owocami. W środku siedziała żona tego mężczyzny i nie mogła się wydostać. Ci przestępcy okładali gościa i nie mógł jej pomóc i spłonęła wraz z ciężarówką. Facet poprzysięga zemste i po koleji załatwia ludzi odpowiedzialnych za to. W końcu jednak jak załatwił wszystkich poddaje się policji.

Ktoś wie jaki to może być tytuł ?

Odpowiedz
Pamiętacie może taką włoską chyba komedię z Terencem Hillem i tym wielkim brodatym aktorem (Bud Spencer? jakoś tak), w której grali oni jakichś superbohaterów or something... Hill potrafił latać, ale tracił moc kiedy zobaczył kolor czerwony (wtedy z ogromną gracją spadał spod sufitu:) ), a Spencer był bardzo silny, ale... cośtam. Przypomina mi się ten film z czasów VHS, ale chyba puszczano go kiedyś na polshicie.

Odpowiedz
co do mojego pytanka, to dziekuje, ale juz wiem co to za film :) opowiesc o dwoch siostrach, tak dla zainteresowanych, bo film fajniutki :) pozdrawiam wszystkich zmagajacych sie ze swoja pamiecia i tych co im pomagaja :*

Odpowiedz
military napisał(a):Pamiętacie może taką włoską chyba komedię z Terencem Hillem i tym wielkim brodatym aktorem (Bud Spencer? jakoś tak), w której grali oni jakichś superbohaterów or something... Hill potrafił latać, ale tracił moc kiedy zobaczył kolor czerwony (wtedy z ogromną gracją spadał spod sufitu:) ), a Spencer był bardzo silny, ale... cośtam. Przypomina mi się ten film z czasów VHS, ale chyba puszczano go kiedyś na polshicie.

Nie wiem czy nie pomyliłeś dwóch filmów. Ten z Terrencem Hillem uwrażliwionym na czerwień to na pewno "Atomowy glina", ale tam raczej nie było Buda Spencera, z którym nakręcił dużo filmów i zwykle Bud był w nich silny, dlatego trudno zidentyfikować. Może chodzi u "Supergliny z Miami"?

Odpowiedz
Dzięki wielkie! Pewnie rzeczywiście Bud Spencer mi się przypadkiem zaplątał.:) A wiesz może jak ten "Atomowy glina" brzmi w oryginale?

Odpowiedz
military napisał(a):A wiesz może jak ten "Atomowy glina" brzmi w oryginale?

google+atomowy glina filmweb

Odpowiedz
military napisał(a):A wiesz może jak ten "Atomowy glina" brzmi w oryginale?
A to Ty nie wiesz jak się korzysta z internetu? :)
Proszsz: http://www.filmweb.pl/Film?id=33598

Odpowiedz
Hmm, korzystam głównie z imdb, tam ten tytuł mi nic nie mówił.:P Tenks.

Odpowiedz
A z moim filmem ktoś pomoże ? Może opis jednak coś wam mówi ?

Odpowiedz
Fabuła jest tak banalna, że wydawałoby się że zaraz każdemu przyjdzie na myśl 10 filmów z nią.:) A tu nic... Ale to pewnie jakiś włoski film, opis brzmi bardzo po włosku, nie wiem czemu ale kojarzy mi się z Paco.:P

Odpowiedz
Mam pytanko dotyczące tytułu filmu Oglądałem go dosyć dawno i bardzo chętnie nabyłbym go sobie na dvd ale nie znam tytułu :)

Napisze tyle co pamietam, może akurat ktoś skojarzy ten film

Film jest z roku tak mniej więcej między 1950 a 1960.Z Cary Grantem chyba jesli sie nie myle ale możliwe że jednak nie z nim Akcja filmu dzieje się w święta Bożego Narodzenia w Nowym Yorku.Opowiada o 2 czarownicach (sympatycznych), które mieszkają w jakimś tam apartamencie we wieżowcu...
Jedna z nim poznaje mężczyzne (to był własnie chyba Cary Grant).I zabierają go do jakiegoś swojego klubu,pubu gdzie więszkośc osób to czarownice, no i różne takie typki Ten bar był pod ulicą, pod ziemią, i można go było zobaczyć jak się patrzało w dół jak się szło chodnikiem, szklany dach czy jakos tak Nie pamiętam zabardzo OOO i pamiętam jeszcze że miaały czarnego kota.Ten kot odgrywał chyba tam jakąś role, ale nie pamiętam Pomóżcie mi jeśli wiecie, bardzo mi się ten film kiedyś podobał :)) Z góry wielkie dzięki za wszelką pomoc!

Odpowiedz
http://www.imdb.com/name/nm0000026/
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon