(03-11-2016, 20:42)Pelivaron napisał(a):Nie, nie zrobił.(03-11-2016, 18:05)PropJoe napisał(a): Chazelle może nigdy nie zrobi genialnego filmuPrzecież już zrobił.
Whiplash był świetny, ale genialny to jest Czas Apokalipsy albo 2001. Może inaczej, La La Land zapowiada się wybitnie w gatunku i stylistyce, która sama w sobie mnie nie jara.Ale warsztat gość ma imponujący. Finał Whiplash i pewnie kilka innych scen ma u mnie 10/10. Tutaj też widać, że świetnie bawi się przede wszystkim obrazem. Ktoś w ogóle robi podobne rzeczy obecnie? Kojarzy mi się trochę z Michaelem Gondry, ale bez przekombinowania, mniej poetycko i chyba jednak dużo ładniej. No i Wes Anderson w trochę innej stylistyce. Po zwiastunach nie wykluczam, że wizualnie La La Land będzie lepszy niż filmy Andersona co już jest zajebistym wyczynem, ale tak, jak nie podejrzewam, żeby Wes zrobił film na 10/10, tak tutaj może być podobnie. Świetna, może genialna forma i film oferujący masę dobrej zabawy, ale nie genialny.
03-11-2016, 23:01 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-11-2016, 23:04 przez PropJoe.)