Talking Head
Liczba postów: 16,007
Liczba wątków: 264
Niemożliwe, żeby ufoki były w 100% CGI - na zbliżeniach wyglądają maksymalnie realistycznie. Jeśli to CGI, to najlepsze w historii. Ale mój entuzjazm przygasł po ostatnim trailerze. Może to wina epileptycznego montażu, ale teraz film wygląda już nie jak poważne s-f, ale jak wytwór bayopodobny. Wybuch - cięcie - wyskakujący samochód - cięcie - uciekający kosmita - cięcie. Mnie się takie coś nie podoba. Film ma potencjał i mam nadzieję, że nie zmarnują go, żeby pokazać więcej scen akcji.
A co do wyglądu kosmitów - jak dla mnie mogą nawet wyglądać jak stolce z powtykanymi zapałkami, jeśli tylko historia z ich udziałem będzie sensowna i wciągająca.
29-07-2009, 22:16
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
military napisał(a):Może to wina epileptycznego montażu, ale teraz film wygląda już nie jak poważne s-f, ale jak wytwór bayopodobny.
military, błagam, co ma tendencyjny i oczywisty montaż trailera do filmu? : )
29-07-2009, 22:23
Ambasador białej rasy
Liczba postów: 37,533
Liczba wątków: 375
military napisał(a):Może to wina epileptycznego montażu, ale teraz film wygląda już nie jak poważne s-f, ale jak wytwór bayopodobny.
a znasz lepszy sposób na przyciągnięcie kretynów do kin, jak poprzez zmontowanie poważnego sci-fi na modłę durnego kina akcji? zwiastun the road się kłania.
29-07-2009, 22:24
Agent Mossadu
Liczba postów: 32,069
Liczba wątków: 4
Snappik napisał(a):Ufoki są w 100% CGI - sam Jackson to potwierdził. Ale i tak wyglądają bardzo dobrze.
Motyla noga! Jesli tak jest, to pozwolcie na chwile podniet nad CGI....ok juz :)
Wyglada mega realistycznie, lyknalem to jak mlody pelikan. Weta wie jak robic f/x
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
29-07-2009, 22:52
Rating: Awesome
Liczba postów: 10,313
Liczba wątków: 55
military napisał(a):Niemożliwe, żeby ufoki były w 100% CGI - na zbliżeniach wyglądają maksymalnie realistycznie. Jeśli to CGI, to najlepsze w historii.
No a IMO na 1:30 ufok wygląda mocno komputerowo - szczególnie oczy. Ale cóż - może to jeszcze doszlifują. Natomiast druga fotka w hi-res rządzi, choć ufol jest trochę nieczytelny. Ale jak każdy porządny kosmita chodzi na golasa :P
30-07-2009, 00:23
Mierzwiak napisał(a):Jedynym, powtarzam JEDYNYM mistrzowskim, genialnym i satysfakcjonującym mnie obcym jakiego widziałem jest, no cóż, Obcy
To każde dziecko wie.
Mierzwiak napisał(a):Ponieważ tak trudno jest coś ciekawego w tej kwestii zaproponować, obcych z D9 jak najbardziej akceptuję. Nie popadam w zachwyt, ale doceniam ewidentny powiew świeżości.
Na czym ta świeżość ma polegać, skoro ta postać jest czysta kalką, niemal nawet parodią obcych/potworów z kina s-f z lat 50 i 60?
30-07-2009, 08:23
To owad + człowiek. Nie ma tu wielkiego pola do popisu.
30-07-2009, 10:03
Nie musiał być owad+człowiek. Obcy mógł być wymyslony jakkolowiek reżyser chciał. Osobiście wołabym coś prostego, bliskiego x-filowemu szarakowi. Udziwnienia przeszkadzają.
30-07-2009, 10:10
Obesrałbym się ze śmiechu jakby to był szarak. Ci obcy muszą być tacy ze względu na fabułę - obcy ale humanoidalni.
30-07-2009, 10:22
Stały bywalec
Liczba postów: 13,333
Solo napisał(a):Nie musiał być owad+człowiek. Obcy mógł być wymyslony jakkolowiek reżyser chciał. Osobiście wołabym coś prostego, bliskiego x-filowemu szarakowi. Udziwnienia przeszkadzają.
Prosty, bliski x-filowemu designowi szarak to byłaby dopiero kalka kina lat 50. i 60. Nic oryginalnego. Ten z District 9 przynajmniej odbiega częściowo wyglądem od każdego modelu obcego z filmów science-ficition.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
30-07-2009, 10:30
Snappik napisał(a):Ten z District 9 przynajmniej odbiega częściowo wyglądem od każdego modelu obcego z filmów science-ficition.
Polecam w takim razie "Star Wars".
30-07-2009, 10:32
Stały bywalec
Liczba postów: 13,333
A co ma piernik do wiatraka? Cameronowi też wytkniesz design obcych mówiąc "polecam Star Wars"? Zresztą Star Wars to fantasy bardziej a nie tradycyjne s-f z ciężkim klimatem.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
30-07-2009, 10:34
TermiGifiernator
Liczba postów: 11,119
Liczba wątków: 57
Ufok ufokiem, ale dopiero dzisiaj zobaczyłem to pierwsze zdjęcie zapodane przez Mierzwiaka. I niestety jest to jedyna rzecz która mi się nie podoba w tym filmie. Broń jest maksymalnie tandetna i zabawkowa. Identyczne kiedyś sprzedawali na bazarach i odpustach, pistolety na wodę. Przed chwilą jak to powiedział Craven obesrałem się ze śmiechu.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron
30-07-2009, 10:37
Banned
Liczba postów: 20,755
Liczba wątków: 63
Kto by pomyślał, że tylu ludzi na forum KMF może mieć takie problemy ze zwieraczem.
Szczerze mówiąc to też nie wiem, o co chodziło Mierzwiakowi z tym powiewem świeżości. Chyba, że dotyczyło to poważnego podejścia do tego obcego. Mnie osobiście przypominają połączenie Cthulu z obcymi z skądinąd fajnego i zapomnianego filmu z Charlie Sheenem pt. The Arrival. Tam nawet nogi podobne mieli i skakać potrafili.
A broń jak broń. Wygląda jak wiertło. W akcji pewnie wyglądać normalnie. Fpytke.
30-07-2009, 10:53
Banned
Liczba postów: 34,153
Solo napisał(a):Na czym ta świeżość ma polegać, skoro ta postać jest czysta kalką, niemal nawet parodią obcych/potworów z kina s-f z lat 50 i 60?
Nie wiem na czym, patrząc na niego mam wrażenie że jest to miła odmiana od...
Solo napisał(a):wołabym coś prostego, bliskiego x-filowemu szarakowi
...czegoś takiego, czyli najbardziej banalnego i wyeksploatowanego wizerunku obcego.
Solo napisał(a):Obcy mógł być wymyslony jakkolowiek reżyser chciał.
Widocznie tak chciał, ale pewnie wiesz lepiej.
30-07-2009, 10:55
Kiedy ostatnio widziałeś Cthulhu? :D
A obcy z Arrival byli totalnie nie-owadzi, mieli tylko wietrzenie mózgu i kolana wygięte w drugą stronę (nie mylić z nogami tak zbudowanymi jak u tych z D9). Zero czułek, macek, czy pancerzyka.
30-07-2009, 10:56
Banned
Liczba postów: 20,755
Liczba wątków: 63
Craven napisał(a):Kiedy ostatnio widziałeś Cthulhu? :D
Na LARPowym zjeździe fanów My Little Pony w '95. Kutas do dziś nie oddał mi tej dychy, którą mu dołożyłem do flaszki.
Cytat:A obcy z Arrival byli totalnie nie-owadzi, mieli tylko wietrzenie mózgu i kolana wygięte w drugą stronę (nie mylić z nogami tak zbudowanymi jak u tych z D9). Zero czułek, macek, czy pancerzyka.
Ale co ty mi próbujesz tu wytlumaczyć? Że mnie nie przypominają połączenia Cthulu z obcymi z The Arrival? Bo ja cię zapewniam, że mnie przypominają.
30-07-2009, 10:59
Crov napisał(a):Bo ja cię zapewniam, że mnie przypominają.
Jesteś pewien? :D Możesz się z tego wycofać i nikt nie będzie miał Ci za złe :P
30-07-2009, 11:00
Nowy
Liczba postów: 19
Liczba wątków: 1
Dżem dobry na dobry początek.
Ufoki przypominają zasadniczo obcych z The Arrival budową stawów nóg. Macek raczej nie mają, chyba, że uznać za nie te wyrostki przy otworach gębowych.
Bardziej wyglądają mi na jakieś wersję robali z Facetów w czerni.
30-07-2009, 12:05
Nie wiem czy warto na ten temat dyskutować bo to ciut śmieszne, ale co tam :)
The Arrival:
/
\
D-9:
\
/
\
Ja widzę zasadniczą różnicę. Ale może to dlatego, że niedawno widziałem Arrival ponownie (znowu bardzo udany seans).
30-07-2009, 12:11
|