District 9 (reż. Neill Blomkamp) SPOILERY!
Solo napisał(a):Naturalnie ja.
Naturalnie : ) Ale chodziło mi o osoby które już obejrzały na kompach, czy mimo to przejdą się do kina.

Odpowiedz
Dobre pytanie. Ciekawe czy doczekasz się odpowiedzi.

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):Mówiąc poważnie, czy ktoś poza Mentalem (który i tak uraczy się divxem) zamierza mimo wszystko wybrać się do kina?
Ja, ale sie nie licze, bo juz bylem :P
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz
Skąd macie info o przedpremierach?
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):Mówiąc poważnie, czy ktoś poza Mentalem (który i tak uraczy się divxem) zamierza mimo wszystko wybrać się do kina?

ja zamierzam. wybrać się do kina i uraczyć się divxem. no chyba ze D9 okaże się kompletnym gniotem:) - wtedy do kina nie pójdę...

Odpowiedz
tylko, że w takiej sytuacji spada parcie na obejrzenie filmu w kinie. nie ma czekania na premierę, dopasowania dnia pod seans, bo przecież już się widziało i może poczekać. wiem, że to tylko gadanie, ale jednak. mi przez takie podejście umknął kinowy seans "Gran Torino". zarzekałem się, że mimo divixa odwiedzę kino, a jak już film zagościł na ekranach to ciągle coś było ważniejszego. po prostu zabrało presji

Odpowiedz
Hitch napisał(a):Ja dodam tylko, że ani przez chwilę nie widać, że D9 kosztował tylko 30 baniek. W dzisiejszych efekciarskich czasach są to psie pieniądze, ale w żadnej sekundzie człowiek nie powie, że coś tu jest "tanie".
Dodałbym do tego jeszcze, że nigdzie tez nie widać, żeby ktoś się ograniczał i sobie czegoś odmówił - typu, że jest mało ujęć z obcymi, albo że są małe scenografie i zbliżenia twarzy, bo nie było kasy na inne rzeczy - nie. Obcy często pojawiają się na pierwszym planie i w tle. Strzelaniny są, statek unoszący się na niebie też często widać.

Hitch napisał(a):Też nie wiem, gdzie uchował się Sharlto Copley. Facet to pieprzony amator, a swoją kreacją zeżarł na śniadanie ostatnie dokonania choćby takiego Bale'a.
Gdzieś czytałem, że traktuje to jako jednorazową przygodę z aktorstwem. I sam nie wiem czy byłaby to szkoda, czy właśnie mega wypas, że kolo zostanie takim one-time marvelem.

[ Dodano: Nie Wrz 06, 2009 21:01 ]
Ja.

Proszę nie czytać poniższego

Odpowiedz
D9 to film typowo "dla chłopaków". To coś, co wszyscy chcieliśmy zobaczyć - super frajda, dosadna jazda bez trzymanki. Dziewczynom się nie spodoba. Skąd wiem? Żona kręci nosem. Prawdopodobnie kobiety są przyczyną tego, że D9 zajmuje dopiero 44 miejsce w top100 IMDB. Niech je szlag.:)

Odpowiedz
Się zdziwisz :)

http://www.imdb.com/title/tt1136608/ratings

Votes Average
Males 36,831 8.6
Females 3,931 8.6

W sumie to w szoku jestem, bo taka sama średnia u facetów i kobiet to ewenement z tego co kojarzę na IMDB.

IMO to początkowa masturbacja D9. Owszem, jest to zajebisty film, najwyższa półka SF ostatnich lat, ale 44 miejsce jest całkiem niezłe. Zasługuje na top 100, ale nie na np. top10. :)

Odpowiedz
protestuję!
na top10 sci-fi na pewno zasługuje.
joł, joł.

Odpowiedz
Obejrzałeś już?

top10 SF - możliwe... musiałbym pomyśleć... Top20 prawie na pewno. Ale wiesz - imo wchodzimy na śliski grunt, bo czy Stare Wary i Thing to SFy? Donnie Darko?

Odpowiedz
Craven napisał(a):Obejrzałeś już?

nie. ale obejrzę. jutro:)

Odpowiedz
Top10 SF - jasne. Ba, nawet top5. Jedyne słuszne top10 wygląda tak:

Alien
The Thing
Predator
D9
Mad Max
Terminator
Robocop
Diuna
Ludzkie dzieci
Screamers

Innej listy nie uznaję.:)

Odpowiedz
Nic tylko się podpisać pod Wojskowym, bo niby co GŁUPIEGO jest w tym, że postanowiłem obejrzeć D9 wcześniej w mi dogodnych warunkach?

[Obrazek: 1-90.png]

[Obrazek: 4-73.png]

[Obrazek: 3-85.png]

Jeśli to jest ZŁA jakość, to każdego, kto tak powie nazwę ślepym baranem. (Te cyferki i literki w czarnej ramce to element FILMU, nie pliku.)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
P.S.
Mam nadzieję, że niedługo coś ustąpi miejsca Moonowi.

Odpowiedz
military napisał(a):Jedyne słuszne top10 wygląda tak:

Alien
The Thing
Predator
D9
Mad Max
Terminator
Robocop
Diuna
Ludzkie dzieci
Screamers

zweryfikujmy (tylko miejsce pierwsze jest naprawdę pierwsze):

Alien 3
The Thing
Hardware
Predator
Terminator
RoboCop
Screamers
Children of Men
Blade Runner
Sunshine

na razie nie ma miejsca dla D9:)

Odpowiedz
Jak dla mnie Diuna moze wyleciec z miejsca, ustepujac Andromeda Strain :)

EDIT:o, Mental znowu dowcipkuje...
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz
Może zamiast tworzyć jakieś nonsensowne listy i mierzyć e-penisy poszczególnych filmów powinniśmy cieszyć michę, że trafiła nam się perła XXI wieku, która powstała z pasji i pomysłu, a nie na zamówienie dziadków na stołkach producenckich :twisted:
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
wujo444 napisał(a):Nikt ich przez 20lat nie szukal

A co to jest 20 lat, kiedy mowa o odległościach kosmicznych? Może dopiero zauważyli, że ich nie ma?

Odpowiedz
Snappik napisał(a):Może zamiast tworzyć jakieś nonsensowne listy

nonsensowne? to są jedynie słuszne listy (moja bardziej).

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon