Escape Plan (2013)
Trailer drugiej części. Prosto na DVD w czerwcu.

Nic nadzwyczajnego, ale i tak obejrzę z przyjemnością. Może guilty pleasure, ale zawsze :)

Szkoda tylko, że nie ma Arnolda.
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.

Odpowiedz
Uuuuuuu... prosto na Blu-ray?

Netflix nie kupił?

Sly to chyba hajs na coś zbiera, skoro nagrał od razu nie tylko 2, ale i 3 część.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Stallone.pl donosi, że w Europie i Azji film będzie wyświetlany w wybranych kinach.
Nie ma jednak szczegółów. Choć, jeśli dystrybutorem jest mój "ulubiony" Monolith (tak jak jedynki), to nie spodziewałbym się tego w kinach.

http://www.stallone.pl/plan-ucieczki-2-czerwcu-zdobycia/
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.

Odpowiedz
Jedynkę obejrzałem tylko dlatego, że Sly i Arnie w jednym filmie. I w sumie nie ma innych powodów by ją oglądać. W przypadku sequeli chyba powodu nie znajdę żadnego.

Odpowiedz
Widziałem wczoraj sequel i z przykrością muszę powiedzieć, że Slaj powinien uderzyć już na emeryturkę, bo przykro się już na niego patrzy - tutaj jest sobie gdzieś na czwartym planie, coś pierdoli zza kadru od czasu do czasu, pod koniec trochę się przy pomocy dublera ponapierdala i to w sumie tyle z jego występu. Zmęczony, widać ewidentnie, że już mu się nie chce i odcina sobie kupony w tym niemiłosiernie wręcz chujowym filmiku. Co gorsze, pewnie będzie 3 część.

Sam film z kolei powiela wszystkie możliwe grzechy współczesnych akcyjniaków - sraczkowaty montaż, shaky cam, bieda CGI efekty plus idiotyczna do absurdu fabuła. W scenach napierdalanek absolutnie nic nie widać, są jakieś skośnookie ludzie (główne role nawet "grają"), którzy bić może i się potrafią ale ciężko stwierdzić na 100%, bo jak mówię, chuja widać. No i niepotrzebnie im kazali po angielsku mówić, bo męczą się strasznie recytując dialogi w języku, którego prawdopodobnie nawet nie znają - browar dla każdego, kto bez napisów zrozumie co główny bohater pierdanczy sobie pod nosem.

Bautista pojawia się na kilka minut i nic ciekawego nie robi, w sumie podobny występ jak Stallone'a - pojawił się pewnie na 2 dni na planie, nakręcił co mu dali, zwinął hajsik i tyle go widzieli. Omijać szerokim łukiem bo film jest tragiczny pod każdym możliwym względem - próbuję sobie przypomnieć, ale gorszego knota ze Slajem raczej nie widziałem.

0/10
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Zwiastun trójki

Odpowiedz
On już robi knoty za 1000 dolarów?
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
To są jakieś układy z chińskim biznesem mające zapewnić finansowanie kolejnych projektów. Było gdzieś tłumaczone. Ale rzeczywiście, niesamowicie odstaje to coś od jego filmografii, nawet od mrocznej pierwszej połowy lat dwutysięcznych.

Odpowiedz
Dwójka to absolutny syf syfów, najgorszy film w karierze Stallone'a i najgorszy film jaki widziałem w ubiegłym roku. Powyższego trailera nawet nie odpalam.

Odpowiedz
Widziałem raz jedynkę i starczy. Kolejne to przecie tanie produkcje straight-to-torrent, so who gives a fuck anyway?

Odpowiedz
Jedynka to całkiem przyjemne filmidło. Trójka? Hm, to była jakaś dwójka? :O chyba tylko dla fanatyków Sly'a

Odpowiedz
No była. Pół roku temu. EDYTA: rok temu.
Może od razu nakręcili z 5?

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Spróbowałem obejrzeć zwiastun, dotrwałem do 44 sekundy.

Odpowiedz
Na "Hit na Sobotę" w ogólnodostępnej jak znalazł.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
W "hicie na sobotę" puszczają drogie tytuły.

Odpowiedz
Łofak, ja jeszcze jedynki nie widziałem (chociaż zabieram się do tego od "premiery") a tu właśnie czytam, że powstała druga i trzecia część...
loading podpis...

Odpowiedz
Priqłel:

Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
fiu fiu, Sly, Arnold i Sam Neil - nazwiska, które 20 lat temu gwarantowały tłumy w kinie i kolejki po kasetę. Obejrzałem - czasu nie żałuje, bo fabuła ciekawa. Nawet oryginalna. Jest dobrze i źle zarazem - film o takim temacie, w którym akcja rozgrywa się w wąskim gronie musi stać aktorami - no, akurat nazwiska są, ale dwaj główni bohaterowie w osobie Arniego I Slaya nie mają umiejętności, aby dźwigać taki ciężar na swoich barkach. I tyle złego, bo poza tym, to fajny flick o pobycie w więzieniu. Ciekawsze od głównego wątku jest zajęcie Slaya i pierwsza akcja, kiedy na "zlecenie" dyma z kicia(tak, wiem - naciągane, ale fajowe). W dalszej części robi się to wszystko zagmatwane i przekombinowane tak niepotrzebnie, jednak daje radę. Podobało mi się.

6/10

Odpowiedz
Sam Neil został zmarnowany bardziej tylko w "Comuterze" z Neesonem. Choć pewnie o czymś nie wiem

Odpowiedz
Gdyby film powstał w epoce VHS byłby klasykiem.

Całkiem fajny flick z lekką futurystyczną nutą. W końcu po iluś latach ktoś wpadł na logiczny pomysł, by zrobić z postaci Schwarzeneggera Niemca, przez co jego mocny akcent nie boli, a nawet pasuje. W ogóle to chyba jedyny film, gdzie Arnie mówi w swym ojczystym języku. Choć spodziewałem trochę więcej czasu ekranowego dla Arniego i widać, że Sly jest tu tym "główniejszym". Caviezel całkiem niezły jako bad guy. Jak dla mnie całość jest zamknięta i zdziwiłem się, że powstały aż dwa sequele. Analogie do epoki VHS dalej się nasuwają.

Karny kutas dla polskich dystrybutorów, którzy uznali że nie przyciągnie to do kin :P.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon