Gruzińskie więzienie to ta sama miejscówka co w Ghost Protocol, co nie?
21-06-2023, 23:12
|
Extraction / Tyler Rake: Ocalenie (Netflix 2020)
|
|
Ja lubię takie kino i mi się podobało. W sumie nie stoi tak daleko od jedynki pod względem klimatu jak myślałem po zwiastunach.
Gruzińskie więzienie to ta sama miejscówka co w Ghost Protocol, co nie?
The key of joy is disobedience.
21-06-2023, 23:12
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
23-06-2023, 17:08 slepy51 napisał(a):Ale dzieciak był bardziej wkurwiający niż wkurwiający dzieciak z dwójki :)Wedle jakich standardów?! Dzieciak z jedynki był grzeczny i się słuchał. Dzieciak z dwójki z kolei... czułem się jakbym oglądał młodzieńcze przygody deymosa. Gnój rujnuje dramatycznie sporą część filmu i na dodatek nijak nie odkupuje swoich win jakimś heroicznym czynem lub śmiercią w męczarniach. Ale poza tym spoko seans. Nie zgadzam się z porównaniem do F&F, już bardziej jest to Zimowy Żołnierz w wersji R. W czym nie widzę absolutnie nic złego. 24-06-2023, 22:01 Paszczak napisał(a):Wedle jakich standardów?! No ok, słabo pamiętam jedynkę ;) Ale ten z dwójki wkurwia przez cały seans i z tym widzę się wszyscy zgadzamy.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
25-06-2023, 00:44
Ładne widowisko, jedynka mi się trochę zatarła, pamiętam, że było żółto i trochę fajnych akcji, ciekawe jak będzie w tym wypadku. Co ciekawe więzienie, którym chyba najmocniej pałowali w trailerach wypada słabiej niż akcja w lesie/pociągu i potem szaleństwo w wieżowcu. Wszystko to jednak ogląda się jak Call Of Duty: Thor. Imponująca realizacja ale obstawiam, że w głowie zostanie tylko świadomość, że
Wielu rzeczy jestem ciekaw ale chyba najbardziej jak przeszli z body rig cama na Thora jak dostaje w znów do swobodnej kamery. Czy to kwestia przypięcia i odpięcia kamery poza kadrem, czy jest tam morph-cięcie, czy jeszcze coś innego. 26-06-2023, 21:29
Pierwsza część była naprawdę solidnym kinem akcji ale z perspektywy czasu było tam kilka aspektów, które mi się nie podobały:
- akcja była dobra, ale w pamięci pozostała mi już tylko walka na noże - nie pamiętam już nawet kto był main villainem ale pamiętam że młody był dosyć wkurzający - niepotrzebny epizod Hellboya - Hinduskie lokacje i klimat średnio mi podeszły Wczoraj obejrzałem dwójkę i jestem zachwycony, bo nie pamiętam kiedy ostatni raz obejrzałem tak dobry film akcji w starym stylu; one man army rozwalający przeciwników na lewo i prawo. - bardzo solidny bad guy z dobrą i zrozumiałą motywacją - lepsze lokacje, szczególnie te śnieżne - mega dobra i emocjonująca akcja (miejscami mocno przesadzona ale ja to kupuję) - lepszy dzieciak niż w 1, choć też trochę wkurzający - lepsza motywacja dla Rake'a i porządny występ Hemswortha 9/10 25-07-2023, 07:49
Pierwsza część 10/10
Oglądałem po raz czwarty kilka dni temu. Najlepszy film akcji XXI wieku. Kris Hemsworth jest nieziemsko zajebisty w głównej roli. Dodatkowo kapitalna postać komandosa Saju. Dwójka to już debilna gierka. Nawet nie starają się trzymać wiarygodności w prowadzeniu akcji czy zachowaniu realiów pola walki. 25-07-2023, 09:49 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-07-2023, 09:55 przez Mental.)
Czekaj, to jak to teraz jest, jak Mental hejtuje i mówi że film jest zły, to znaczy że warto obejrzeć?
Polski już nie ma.
25-07-2023, 12:40
Po ostatnich odjazdach w temacie Prometeusza wszystko na to wskazuje.
25-07-2023, 13:52 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-07-2023, 13:53 przez Gieferg.) Cytat:Czekaj, to jak to teraz jest, jak Mental hejtuje i mówi że film jest zły, to znaczy że warto obejrzeć? Tak. Większego gówna niż "Prometeusz" nie da się nakręcić. 25-07-2023, 17:49
Potwierdziło się - Mental hejtuje i mowi ze to zły film wiec tak na prawdę to ultrazajebisty film.
Dawno się tak dobrze nie bawiłem a wiezienie + pociąg zerwało mi beret przy samej dupie. Polecam/10 30-07-2023, 12:07
Nie wiem, jakie mam IQ, bo choć jedynka mi się bardziej podobała to na dwójce wciąż bardzo dobrze się bawiłem. Chciałbym żeby każdy obecnie produkowany akcyjniak był tak słaby jak Tyler Rake 2.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 30-07-2023, 12:45
Jak się podobało to mniej niż 85 ;)
30-07-2023, 13:15 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-07-2023, 13:15 przez yacajackowski.)
Ja na 2 czułem wyłącznie zażenowanie, bo rozumiałem, jaki spadek jakościowy obserwuję. Jeszcze raz w jakimkolwiek filmie zobaczę akcje na pociągu, to mnie kurwica weźmie. A serbsko-gruzińskie komando atakujące wieżowiec w stolicy Austrii to jest ponad moje siły. Widać, że to wszystko idzie w kierunku szybkich i wściekłych. 3 część już będzie tak debilna, że nawet Murzyni przestaną to oglądać, bo będzie zbyt głupie :)
30-07-2023, 15:34 |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |