For All Mankind (Apple, 2019)

Odpowiedz
Post pod postem, bo aż mnie skręca z nerwów i stresu. Pomijając arcydebilny wątek meksykańskiej gówniary i jej ckliwą historyjkę ("ja taka biedna, nie miałam domu ani pracy więc kradłam, ale dostałam kulkę, spieprzyłam ze szpitala bo powiadomili gliny i teraz mi wstyd iść na plażę w bikini") i słabe rozwiązanie sytuacji z Karen reszta jest przegenialna. Dramat Molly, "spotkanie rodzinne", Adamczyk... a zwłaszcza wszystko na Księżycu powoduje opad szczęki. W spojlerze BARDZO wielki spojler dotyczący końcówki i szereg moich pytań, więc jak ktoś nie oglądał - niech nie klika.

Odpowiedz
No wreszcie trochę ruszyło, ale jestem daleki do zachwytów.

Co do

Odpowiedz
Akcja na Księżycu bardzo mocarna, reszta średnio, a kłótnia Eda i Karen oraz kłótnia Molly i jej chłopa totalnie po mnie spłynęła. Niby takie coś pasuje do niej, bo Molly to chyba najtwardsza baba ze wszystkich i rysy oraz pęknięcia na jej kamiennej powierzchni (że tak poetycko powiem) są bardzo fajne, ale jakoś... no wzruszyłem tylko ramionami. Za szybko to wszystko poszło. A lesbijski wątek pominę litościwie milczeniem. Co do powyższego spojlera:

Odpowiedz
Finał odcinka gruby. Czekamy na finał sezonu.

Pomijając wątki ziemskie, mniej lub bardziej cringe'owe, to w Jamestown strasznie naciągany był motyw, że tej marine nie trzymali z dala od tych dwóch ruskich, którzy przyszli.

Odpowiedz
Anyway:
https://www.reddit.com/r/ForAllMankindTV/comments/mtjuif/the_worst_character_of_for_all_mankind_poll/

Jak dla mnie te wątki obyczajowe są totalnie z dupy. Najciekawszy z nich to wątek Sergieja z Margo.

PS
Tracy ma cycki. I to nawet zajebiste cycki.

PPS
Jodi Balfour aka Ellen jest moim crushem. Totalnym. Jest po prostu przepiękna. <3

Odpowiedz
For All Mankind nie oglądam, ale wpadłem pochwalić kolegę za dobry gust. Jodi Balfour zagrała Joni w najlepszym serialu 2 dekady XXI wieku (Quarry, gdyby ktoś nie wiedział). Pokazuje tam cały swój talent i parę innych rzeczy.

Odpowiedz
Cytat:w najlepszym serialu 2 dekady XXI wieku

Najlepszy jest "ZeroZeroZero". "Quarry" zaraz po nim. Ciągle nie mogę się pogodzić z tym, że anulowano go po pierwszym sezonie.

Odpowiedz
(18-04-2021, 22:30)Paszczak napisał(a): For All Mankind nie oglądam, ale wpadłem pochwalić kolegę za dobry gust. Jodi Balfour zagrała Joni w najlepszym serialu 2 dekady XXI wieku (Quarry, gdyby ktoś nie wiedział). Pokazuje tam cały swój talent i parę innych rzeczy.

Dla Jodi warto obejrzeć FAM. ;) Just saying ;)

Odpowiedz
Cytat:Dla Jodi
#TeamTrace :D

O w dupę, co za odcinek! Co za finał! Wreszcie dali sobie spokój ze smutami i drętwymi pierdołami z obyczajowymi dramatami na czele i skupili się na tym, co jest najlepsze i jak to cudownie wyszło! Praktycznie wszystko dzieje się w NASA, na orbicie i na Księżycu, emocji od cholery i jeszcze więcej. Jest Houston, jest Apollo-Sojuz, jest Jamestown, jest Pathfinder, dla każdego znalazła się chwila, wszystkie wątki ładnie i elegancko szły, a z chwilą
Adamczyk też miał swoje do odegrania i wszystko wskazuje na to, że powróci w kolejnym sezonie, co mnie cieszy, zwłaszcza po jego ostatniej scenie. Niby nic takiego, można się było spodziewać czegoś podobnego, ale jednak wrażenie robi. A i tak to nic w porównaniu z... spojler wyjątkowo ważny, więc nie oglądałeś odcinka, nie klikaj!

Odpowiedz
Tym bardziej mam poczucie, że środek sezonu by po prostu wypełniaczem przed finałem.
Fajny odcinek chociaż trochę rzeczy mi zazgrzytało. Ale głównie są to scenariuszowe decyzje, które po prostu musiały tam być bo dramatyzm.
Ciemna strona księżyca
Apollo-Soyuz
Jamestown
CO DALEJ?

Odpowiedz
Trzeci sezon w czerwcu...

Odpowiedz
Pełen zwiastun...

Odpowiedz
Z jednej strony - powtórka tego, co było, znowu wyścig, ale zamiast Księżyca jest Mars. Z drugiej jednak, trzeci gracz i nie są to Chiny? Coś o obcej formie życia? Przeniesienie akcji w kosmos i na planetę? Biorę w ciemno.

Odpowiedz
Czarny Elon Musk, ćwierć wieku wcześniej - LOL Kurczę dobry serial, ale te woke wstawki są aż nazbyt oczywiste.

Odpowiedz
Sezon wystartował! Odcinek dobry, ale mógł być znacznie, znacznie lepszy - gdyby zmienić parę rzeczy, wywalić kilka innych, byłoby naprawdę rewelacyjne rozpoczęcie. Za dużo się dzieje na Ziemi w porównaniu do tego, co jest poza planetę i żaden z tych wątków nie ma szans należycie wybrzmieć. To znaczy, to jest rozsądna i dobra kontynuacja wszystkiego, co było wcześniej, ale jest wątek Margo, jest Molly, jest ta dziewucha z Meksyku, jest nawet i nasz Adamczyk... a kosmos? O panie!
Cytat:Czarny Elon Musk
Z migawek na początku odcinka wychodzi, że nie jest sam, jest też jakiś biały koleś :)

Odpowiedz
Fajny start sezonu. Dużo dzieje się w kosmosie. Chyba fajnie, że nie jesteśmy jeszcze na Marsie (co mógł sugerować finał poprzedniego sezonu), tylko będzie kolejny wyścig kosmiczny.Postarzenie bohaterów wyszło tak sobie, ale ktoś mnie też uświadomił, że to jest +20 lat a nie +30 względem pierwszego sezonu. Tak czy inaczej nastawiłem się na świeżą krew i rozmina Balwin/Poole jest naciągana.

Fajny pomysł na odcinek, aczkolwiek mocno naciągany z co najmniej trzech powodów
Poza tym super, że serial wrócił.

Odpowiedz
Odcinek praktycznie w całości na Ziemi, ale bardzo dobry!

Odpowiedz
Post pod postem, ale wleciał nowy odcinek i... wkurzył mnie murzyński odpowiednik Muska :) niby się człowiek spodziewał czegoś takiego, obstawiał, że zbyt pięknie i fajnie, ale jednak niesmak zostaje. To znaczy, ten dobry niesmak, te pozytywne rozczarowanie, no wiecie o co mi chodzi, prawda? Wyścig wleciał już na pełnej, trzy strony cisną w kierunku Marsa i

Odpowiedz
Niedawno zacząłem oglądać i jestem po pierwszym odcinku. Kurczę ta scena po kiepskim dniu w pracy od razu wprawiła mnie w dobry humor:

R.D. Moore miał świetny pomysł na serial, chociaż z tego co słyszałem czasami robi się z tego soap opera, ale w sumie nawet lubie czasami takie niespieszne tempo.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon