Geneza Planety Małp i jej sequele (2011 - 2024)
Kolejny film robiony nie wiadomo po co, który wchodzi niebawem na ekrany kin. Do tego ma fatalne CGI.

Trzy klipy z filmu

Ktoś się wybiera?

Moja znajomość Planety Małp ogranicza się do filmu z Hestonem, który widziałem dawno temu i może czas byłoby go sobie przypomnieć. Remake Burtona chciałem kiedyś obejrzeć, potem ktoś mi opowiedział zakończenie (takie z cyklu WTF) i machnąłem na to ręką. Jakoś mnie niezbyt ciągnie do oglądania nowej wersji szczególnie w takiej oprawie jaką widać na zwiastunach i klipach.

Odpowiedz

Wyglada to fatalnie, a z kazdym trailerem/klipem jest coraz gorzej. Mowiac krotko, facepalm goni facepalm :)

Z pozdrowieniami dla Foxa ;)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Jako fan serii Planety Małp na bank wybiore się na prequela oryginalnych filmów =D Wręcz nie moge się już doczekać ; )
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz
Cytat:Do tego ma fatalne CGI.

No ja bym się z tym nie zgodził. Owszem, małpki rażą sztucznością, ale tego się nie da chyba uniknąć animując włochate zwierzęta. Poza tym jednym felerem wyglądają fajnie:)

Odpowiedz
Ja się tylko po tym PO CO? Przez tyle lat radzono sobie z "problemem" małp bez CGI.

Poza tym "King Kong" ma jakieś 6 lat i tam owe włochate stworzonko wyglądało zylion razy lepiej. Padaka robiona na odwal się, aby tylko wydusić jeszcze trochę ze znanego tytułu, nie wiem czego innego można się po tym projekcie spodziewać. Kto wyłoży pieniądze, ten frajer.

Odpowiedz
A już myślałem że gorzej od wersji Burtona nie będzie. Tam to przynajmniej małpy były zrobione bardzo dobrze, bo w charakteryzacji. Tutaj złe pewnie będzie wszystko.
koronex1989

Odpowiedz
Taki z tego prequel, że nie pasuje ani do starych filmów (które swój prequel i tak mają) ani do ostatniego, w którym podano inne wytłumaczenie.
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Czyli coś jak X-men First Class, prequel/reboot ale bardziej pasujący do tego drugiego. :)
koronex1989

Odpowiedz
Akurat First Class ukazuje wydarzenia, których jeszcze nie widzieliśmy w filmach o Xmenach. Z kolei filmów o Planecie Małp było... dużo. I to, jak małpy przejęły władzę też było.

Odpowiedz
Mi bardzo podobała się "Planeta małp" Tima Burtona, całkiem przyzwoicie obsadzona ( Tim Roth , H.B Carter , M.C Duncan czy Paul Giamatti i wymienię : M.Wahlberg - choć jego obecność troszkę mnie zdziwiła:)) bez nie wiadomo jakich wodotrysków , normalne przyzwoite kino SF ( nie bedę porównywał do obrazu z Charltonem Hestonem bo to jednak nie ta liga ) ale całkiem miło się ogląda.I warto poświęcić te kilkadziesiąt minut choćby dla zobaczenia rewelacyjnej charakteryzacji :)
[Obrazek: 10077423.jpg]

p.s: nie porównywałbym tego filmu do X-mena FC. X-men to klasyczny prequel a tu tak jak już ktoś napisał w temacie :
Cytat:Akurat First Class ukazuje wydarzenia, których jeszcze nie widzieliśmy w filmach o Xmenach. Z kolei filmów o Planecie Małp było... dużo. I to, jak małpy przejęły władzę też było.
Kolejny wakacyjny odgrzewany kotlet.

Odpowiedz
Cytat:X-men to klasyczny prequel

X-Men FC to NIE jest klasyczny prequel. Odsyłam do tematu poświęconego temu filmowi.

Odpowiedz
Ja zamierzam się wybrać na ten film. Zachęcił mnie trailer, choć trochę chyba za dużo pokazali fabuły. POza tym jest fajna obsada i efekty z tego co widać. I chyba nie będzie 3D?

Odpowiedz
http://www.filmweb.pl/news/TYLKO+U+NAS+3+fragmenty+%22Genezy+planety+ma%C5%82p%22+po+polsku-75797

To tu teraz wypada wkleić. Te małpy wyglądają jak koszmarne animki.

(22-07-2011, 12:42)STEALTH napisał(a): Charltonem Hestonem

Heston też zagrał w wersji Burtona.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Cytat:X-Men FC to NIE jest klasyczny prequel.

jak więc można inaczej nazwać film który: nawiązuje bezpośrednio do konkretnego obrazu oraz pokazuje wydarzenia które zdarzyły się wcześniej a nie ma ich ujętych w pierwowzorze ( X-men First Cass => X1,X2,X3 ) ? W prosty sposób wyjaśnia to nawet definicja encyklopedyczna ( jak już mamy się tak sztywno trzymać ram ) cytat za wikipedią :
Cytat:Prequel powstaje później niż oryginalne dzieło i często lepiej zapoznać się najpierw z nim, a potem z prequelem. Przykładem są np. nowe epizody Gwiezdnych wojen George?a Lucasa, w których we wcześniej nakręconych odcinkach widz jest zaskakiwany pochodzeniem rodzinnym bohaterów, a w nakręconych później prequelach to pochodzenie jest dla widza wyjaśniane i szerzej rozwijane.

Tym samym dla mnie i z tego co widziałem oraz czytałem na forum nie tylko dla mnie X-Men FC jest dokładnie prequelem serii ( faktem jest że bazuje na kanwie komiksu jak i pozostałe części, oraz ze nie nawiązuje bezpośrednio do pózniejszych losów wszystkich pojawiających się bohaterów ale w sposób szczegółowy ukazuje nam pierwsze kroki w temacie "X" profesora Xaviera,Magneto,Mystique czy też Bestii )

Odpowiedz
Przypominam, to temat nie o X:FC. Można nawiązać, ale dyskusje o Magneto i s-ce są prowadzone w stosownym wątku.

Odpowiedz
Widziałem wszystkie części Planety Małp i bardzo lubię serię, ale na nowy film raczej się nie wybiorę. Robiony bez pomysłu, schematyczny. Kolejna seria po którą sięgnięto tylko dlatego, że nie ma nowych pomysłów.
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
Ten film to prequel. Tylko niszczy teorię pętli czasowej . Wychodzi na to, że wydarzenia z 'Genezy...' znajdują sie w oryginalnej lini czasowej i porzedzają 'Planetę...' a wydarzenia z 'Podboju ...' to już zmieniona linia czasowa z nowym Cezarem itd.

A szkoda bo lubię bardzo ten motyw pętli, zwłaszcza w Terminatorze i Lostach.
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz
Ja tam się wybiorę bo trailer fajny, a że film być może ma się nijak do całej serii a niech tam, klasyk to klasyk, a na nowy film zawsze można ponarzekać.Że małpki sztuczne?Może, ale spojrzenie mają bardzo ludzkie i fajnie to wygląda.

Odpowiedz
STEALTH napisał(a):jak więc można inaczej nazwać film który: nawiązuje bezpośrednio do konkretnego obrazu oraz pokazuje wydarzenia które zdarzyły się wcześniej a nie ma ich ujętych w pierwowzorze

FC nie jest klasycznym prequelem (podobnie jak chocby ostatni Star Trek), bo ma elementy rebootu który w paru miejscach PRZECZY poprzednim filmom, z nową planetą małp sytuacja zdaje się wyglądać podobnie.

FC ma swój temat, chcesz to drążyć to zrób to w nim, ale najpierw go przeczytaj.

Odpowiedz
(22-07-2011, 01:37)Gieferg napisał(a): potem ktoś mi opowiedział zakończenie (takie z cyklu WTF) i machnąłem na to ręką.

Przecież znając oryginał doskonale zdawałeś sobie sprawę jakie będzie zakończenie remake'a. To by była wręcz zbrodnia gdyby nie było zakończenia w tym stylu.

W filmie Burtona charakteryzacja jest świetna, z wyjątkiem tego co wygląda jak Michael Jackson.

[Obrazek: Rise-above-it-...-Helena--007.jpg]
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon