Hercules (2014)
[Obrazek: rock-hercules-poster.jpg]

Jako że po Pain & Gain zostałem oficjalnie fanem Dwayne'a, mam ten film na liście do obejrzenia w tym roku w kinie, a że jest już teaser to chyba pora na temat mu poświęcony.

Odpowiedz
nie linkuj do filmwebu, proszę, tylko do teasera.

Odpowiedz
Z jednej strony "Fuck Yeah Dwayne Johnson". The Rock wykonywający 12 prac Heraklesa while taking names and kicking asses, to koncept na świetny, niezbyt poważny, oblany sosem konwencji akcyjniak.

Z drugiej strony beztalencie Brett Ratner i zalatująca od wszystkiego tandeta i kicz, które mogły nie być świadome czy zamierzone.
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
The Rock jest stworzony do takich ról, a póki co zaliczył tylko jedną, w cieniarskim Królu Skorpionie, czas najwyższy na kolejne podejście i choć osoba reżsera faktycznie nie napawa optymizmem, to jednak są "moje" klimaty + The Rock = kilka dodatkowych punktów na starcie. 47 roninów dało radę więc i tu jestem dobrej myśli.

Odpowiedz
Hercules, Pompeje, przypomnijcie mi, jakie jeszcze popłuczyny po Spartacusie wyszły/wyjdą? Niestety żadne z nich nie ma nawet ułamka tego dystansu do campu jaki pozwalał serialowi być zjadliwym, więc i ten mnie nie interesuje bardziej niż memy z niego.
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz
No jak jakie? A to Azjaty, zabraniają linkwać chyba.

[Obrazek: PHALAtOBJAN2EG_1_m.jpg]
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(26-03-2014, 00:41)wujo444 napisał(a): Niestety żadne z nich nie ma nawet ułamka tego dystansu do campu jaki pozwalał serialowi być zjadliwym

To jedna sprawa, druga jest taka, że mówcie sobie co chcecie, ale pierwszy sezon Spartacusa miał świetny scenariusz, czego ciężko się spodziewać po tych trzech paździerzach które odwiedziły/odwiedzą nasze kina.

Odpowiedz
Wygląda jak 10000 BC: Chapter 2 od Rolanda Emmericha ;)

Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Parafrazując zwiastun:
-The Rock jest Herkulesem
-Jaaaa pierrrr dooo leeeeeeeee

Odpowiedz
Nie żebym nie lubił The Rocka, ale jakoś średnio mi pasuje do Heraklesa/Herkulesa...
Hail to the king, baby!

Odpowiedz
Bo jest "czarny" ?

Odpowiedz
The Rock jest czarny? Pierwsze słyszę. :P
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Tak jak Momoa, który z tego powodu niektórym nie pasował na Conana. W życiu by mi do głowy nie przyszło żeby tak powiedzieć o jednym czy o drugim, dlatego dałem cudzysłów, ale na IMDB różni idioci jęczą z tego powodu właśnie. The Rock na Herkulesa pasuje w sam raz.

Odpowiedz
(26-03-2014, 14:37)katedra napisał(a): -The Rock jest Herkulesem
-Jaaaa pierrrr dooo leeeeeeeee
Wskaż mi innego aktora, który pasuje na herosa mordującego wielkie lwy, dziki, hydry, trójgłowe psy i sprzątającego końskie gówno. Chyba, że dla ciebie lepiej wygląda Herkules po lewej stronie :)

Odpowiedz
(26-03-2014, 15:58)raven.second napisał(a): Wskaż mi innego aktora, który pasuje na herosa mordującego wielkie lwy, dziki, hydry, trójgłowe psy i sprzątającego końskie gówno.

Mierzwiak przypakował ponoć - nada się ;)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
(26-03-2014, 14:45)Gieferg napisał(a): Bo jest "czarny" ?
To, że jest czarny raczej nie powinno być problemem. Starożytni Grecy to raczej nie banda jasnoskórych blondasow.

Odpowiedz
raven.second

Co drugi skandynawski aktor.

Odpowiedz
Nie ma odpowiedniejszego aktora do tej roli. Twierdzisz inaczej - podaj nazwisko i fotkę. Pośmiejemy się razem.

(i czemu k***a skandynawski?)

Odpowiedz
Zgadzam się z Giefiergem jak i z innymi- The Rock jest wprost stworzony do roli Herculesa. Zresztą widać to na zwiastunie.
Co do samego filmu, zapowiada się to lepiej od restartu Conana, bo i stylistycznie to bardzo podobne filmy.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Wie ktoś jak ma się sprawa z kategorią wiekową? Bo jak jest w eRce to chyba się nawet przejdę. The Rocka bardzo polubiłem po występie w "Szybkich i Wściekłych" a i budową ciała pasuje na herosa. Tylko kiedy wreszcie się w kinie nauczą że powinno być Herakles w przypadku mitologii greckiej...

Gieferg napisał(a):Bo jest "czarny" ?

Tak trochę off topując... jakiej konkretnie rasy jest The Rock? Bo nigdy tego rozkminić nie mogłem.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon