13-11-2014, 03:35
|
Homeland [Showtime]
|
|
5 sezon "Homeland" się robi. 12 odcinków. Będąc na 7 epie obecnego sezonu, mogę tylko skwitować tego newsa krótkim: rewela! :)
@wojtky jak to po co Saul wszedł do kibla? Podejrzewał, że tamtych dwóch kropnęło Farhada. Po co to natomiast sprawdzał samodzielnie bez posiłków, tego już nie wiem.
Faktem jest, że serial ewoluował w coś innego i z chwilą zniknięcia Brodyego z USA zmienił swój klimat znacznie. Przypomina mi to, jak tak sobie pomyślę, sytuację z Prison Break po ucieczce z więzienia - to już nie było to. Ogląda się oczywiście bardziej przyjemnie niż PB, ale jednak jest ten niedosyt. Najbardziej mnie śmieszy wątek zwerbowanego męża pani ambasador - już stał się super-agentem i nawet spodobało mu się. Ciekawi mnie natomiast co to za serum wcisnęli Carrie w tabletach.
Listen to them. Children of the night. What music they make.
15-11-2014, 17:27 wojtky napisał(a):Porwanie SAMOTNEGO (!!!) Saula z lotniska to jakaś kpina (po co on samotnie właził do tego kibla to ja nie wiem). Ktoś tu nie skupił się na oglądaniu. Myślał że tamci dwaj sprzątneli Farhada i chciał się upewnić. Pierwszy sezon był wyborny ale nie było tam praktycznie szpiegostwa. Tylko wątek miłosny Carrie-Brody i przede wszystkim pytanie "czy Brody jest terrorystą czy patriotą?" które nakręcało wszystkie odcinki. Poza tym stosunkowo prosty i spójny scenariusz. Czwarty wygrywa w tym że Carrie zamiast beksy stała się zimną suką (czego można by wymagać od agenta) a poza tym dzieje się na dalekim wschodzie i jest w nim faktycznie szpiegostwo. 3 odcinki były wyborne, kwestia co będzie dalej. Wątpię by czwarty sezon dorównał do pierwszego bo zapewne zabraknie porządnego kopnięcia ze strony scenarzystów i spójności scenariusza (przeskakiwanie z wątku na wątek). Ale cholera wie bo na razie robi się ostro. I drugi odcinek z rzędu niemal usiadłem z zaskoczenia, gdy Na pewno natomiast czwarty sezon gniecie drugi i trzeci. 15-11-2014, 19:43 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-11-2014, 19:43 przez Capt. Nascimento.)
Ale on nie poszedł tam nikogo śledzić tylko wrócić do USA.
Nie było przesłanek ku temu że zostanie porwany i się tego nie spodziewał. 16-11-2014, 02:51 Cytat: Jeśli chciał się upewnić, to mógł wysłać kogoś ze swoich bodygardów Ale on leciał do chaty do DC. Nie był na lotnisku w celu odwalania szpiegowsko-tajniackiej roboty. Zanim podjął się jakiegokolwiek działania zadzwonił do Carrie z prośbą o wsparcie. Gdy ta nie odpowiadała, to zaczął improwizować, bo albo improwizacja, albo koleś zniknie. Poza tym do kibla poszedł sprawdzić po tym, jak wyszło stamtąd dwóch typków. Pewnie myślał, że zabili gościa. Jezu. 16-11-2014, 23:36 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-11-2014, 23:38 przez Mental.)
To samo miałem napisać... Mental, co jest?
Fantastyczny odcinek. Napięcie, tempo, cóż, wystarczy powiedzieć że po upływie jakiegoś czasu i masy wydarzeń rzuciłem okiem na pasek bo myślałem że odcinek się będzie kończyć - 20 minut dopiero. Komuś poza mną się tak podoba postać Khana? Świetny gość i teraz jego można upatrywać jako takiego "Brodiego". Wszystko działa w tym sezonie. Nawet Duck Phillips Arcyszpieg. A, oczywista oczywistość - ujęcie z góry na czerwone trójkąty atakujące niebieskie kółko rozwaliło. A ładunek emocjonalny późniejszych krzyków. Brrrr. 20-11-2014, 22:28 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-11-2014, 22:34 przez Snuffer.) Cytat:Mental, co jest? Jak to co? Wojtky swoją krytyką odwiódł mnie od dalszego oglądania :) A serio: dzisiaj późnym wieczorem obadam. 20-11-2014, 22:58 Cytat: Nawet Duck Phillips Arcyszpieg. Ja tę postać kupuję od "a" do "z". Ta misja to dla niego sposób na dowartościowanie się i pokazanie, że też jest bossem, a nie tylko drugorzędnym wykładowcą-plagiatorem żyjącym w cieniu sławnej, dysponującej realną władzą żony. Wykańczanie zadań dla Pakusów sprawia mu przyjemność, bo w końcu jest kimś ważnym w tej rozgrywce. 4x8 pogrom. Dupa z wrażenia odpada. Jestem w niesłabnącym szoku, jak twórcy tego serialu potrafią dawkować napięcie i aranżować emocjonalne sceny. 21-11-2014, 00:50
No pewnie Mental, dlatego napisałem że działa - zwyczajnie kojarzę aktora z pierdołowatą raczej rolą w Mad Men. Faktycznie postać jest świetnie zarysowana. Żona zresztą też. Tego alkoholika też lubię :)
21-11-2014, 03:08
Matko boska. Co za odcinek! :)
Wróciło w pełni Homeland takie które kochamy, a w dodatku jest o wiele lepsze pod względem akcji niż to z drugiego sezonu - wszystko układa się w logiczniejszą całość, a jednocześnie bardzo trudno przewidzieć które informacje wcześniej ujawnione do układanki będą pasować. Masakra. Nie wspominając o warstwie emocjonalnej. Kiedy złapała go pod ramiona, prawie zacząłem płakać. Sieka za tydzień się szykuje, nie ma co. 24-11-2014, 13:14
Teraz mi się śmiać chce z ludzi którzy mówią że 4 sezon jest słaby i że "no Brody no Homeland".
9 odcinek jest najlepszy ze wszystkich sezonów! Kompletna miazga! Dla mnie w tej chwili 4 sezon dorównał do 1 a drugi i trzeci to bije po prostu na głowę. Damn, jak tu teraz doczekać do 10 odcinka. 24-11-2014, 14:20
Świetnie się czyta takie posty nie mając obejrzanego ani jednego epizodu 4 sezonu. Dotrzymam do końca S04, a potem obejrzę całość w jednej sesji. :)
24-11-2014, 15:34
Ja postanowiłem nadrobić jednak Homeland, właśnie skończyłem 7 odcinek. Masakra, co mnie tym odcinkiem podnieśli ciśnienie :D Już miałem go 5 minut przed końcem wyłączyć i wklepać 1/10 na wszystkich filmowych portalach jakie znam. Na szczęście się powstrzymałem i obejrzałem do końca, uff.
A ten sezon faktycznie niezły, ale poprzeczka zbyt wysoko w sumie ustawiona nie jest :) (24-11-2014, 14:20)Capt. Nascimento napisał(a): Dla mnie w tej chwili 4 sezon dorównał do 1 Przecież 1 sezon to jest jakieś totalne trololololo (chodzi mi głównie o wątki rodzinne, które dla mnie zabijały dwa pierwsze sezony, a postać Dany odbierała ochotę do oglądania) z beznajdzienym.. wróć... z najgorszym finałem sezonu EVER. Finałowy odcinek Dextera > Finał 1 sezonu Homeland :)
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
04-12-2014, 16:56 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-12-2014, 17:39 przez Pelivaron.)
No postać córki Brody'ego była koszmarna, żona w pierwszym sezonie była w porządku, w drugim już wątki rodzinne zaczęły przytłaczać cały serial.
W pierwszym sezonie mimo wszystko osią fabularną była zagadka "czy Brody to terrorysta czy patriota" i romans jego i Carrie który według mnie zadziałał. Nie tylko ze względu na nieprzewidywalność. A póki co obejrzałem najnowszy odcinek i trzyma poziom poprzedniego. 4 sezon jest zdecydowanie najlepszy ze wszystkich. 08-12-2014, 12:47
"Ci ludzie zmieniają wczorajszą pogodę"
4x10 piekielnie dobry, Tylko żeby nie spieprzyli teraz wszystkiego i nie zrobili z Quinna samotnego super łowcy terrorystów. 09-12-2014, 01:07 (09-12-2014, 01:07)Mental napisał(a): "Ci ludzie zmieniają wczorajszą pogodę" Odcinek dobry, ale bałem się o jedno i w duchu modliłem się, żeby No z drugą częścią Twojego zdania się zgodzę, niefajne to by było.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
09-12-2014, 09:43 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-12-2014, 09:44 przez Pelivaron.)
Jestem pod takim wrażeniem najnowszego sezonu Homeland, że aż znalazłam się na tym forum żeby dać upust swoim emocjom związanym z serialem. Szczerze mówiąc gdy zabierałam się za 4 sezon byłam ciekawa co twórcy wymyślili i jak to będzie bez Brodiego? 4 sezon okazał się taką miazga, że parę razy aż nie umiałam w to uwierzyć, że 4 sezon jakiegokolwiek serialu może być aż tak dobry. No jak dla mnie rewelacja!
salamandra0809, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Dec 2014.
15-12-2014, 15:53 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Twin Peaks - serial (ABC / Showtime, 1990-2017) i film Fire Walk With Me (1992) | military | 1,261 | 218,608 |
04-05-2026, 01:29 Ostatni post: michax |
|
| Escape at Dannemora (SHOWTIME) | Mental | 18 | 8,691 |
19-02-2026, 10:20 Ostatni post: Spoilerowo |
|
| Douglas is Cancelled (ITV, Sky Showtime) | michax | 1 | 463 |
21-10-2024, 12:04 Ostatni post: PropJoe |
|
|
|
The Curse (Showtime, 2023) | Kryst_007 | 3 | 1,199 |
24-10-2023, 12:52 Ostatni post: Derelict Machine |