Homeland [Showtime]
A "indie cinema" to po polsku "kino niezależne". :)

Odpowiedz
Homeland - najlepszy serial tv ostatnich lat. Świetnie wykreowane postaci oraz genialny scenariusz, w którym każdy odcinek trzyma do końca w napięciu. Czekam na trzeci sezon!

Odpowiedz
Zwiastun jak zwiastun, ale Morena Baccarin wygląda nieziemsko. No i wielki plus za użycie jednej z moich ulubionych piosenek ever <ok>.

Odpowiedz
Na moje trochę za dużo spoilerów, a zwiastuny do poprzednich serii były o niebo lepsze, no ale najważniejsze, że zaostrza apetyt. Byle do października.

Odpowiedz
Zwiastun jest fantastyczny choć fakt, zdradza za dużo.

Odpowiedz
http://www.youtube.com/watch?v=aJEzxU0BPTk&feature=youtu.be
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Odcinek 3x01 wyciekł do sieci. Jutro zapowiada się uczta - Breaking Bad i Homeland.

Odpowiedz
ŚWIETNY motyw z dzieciakiem - ogólnie serial wrócił na bardzo wysokim poziomie.

Odpowiedz
Na bardzo WYSOKIM poziomie. Rewelacyjny epizod rzucający światło na to, co będzie się działo w tym sezonie. Z pewnością będzie baaaaardzo ciekawie.

Odpowiedz
Będą w tym roku napisy polskie do s03e01?

Odpowiedz
Póki co nie, bo dostępna wersja jest bez efektów specjalnych (np dziura, gdzie mają wstawić wulkan), a prócz tego nie ma pewności ile scen z tego wycieku znajdzie się w odcinku.

Odpowiedz
Ok, dzięki za odpowiedź. Szczerze mówiąc, nawet nie włączyłem tego odcinka jeszcze, nie wiedziałem, że jest niekompletny/niedorobiony.

Odpowiedz
Szkoda na niego oczu. Lepiej sobie kolejny raz Miami Vice włączyć:)

Odpowiedz
Minęły dwa dni od oficjalnej premiery nowego sezonu, a tutaj cisza... Czy nikt już nie ogląda tego świetnego serialu. Rozumiem, że się skończył BB i każdy go ogląda i wychwala wniebogłosy, ale bez przesady.

Skoro nikt nie chce, to ja pierwszy coś powiem o nowym sezonie. Pierwszy odcinek jest tak naprawdę wyważony i można by rzec spokojny. Nie ma żadnych twistów, strzelanin, wybuchów itp. Jednak to nie znaczy, że nic się nie dzieje. Bo dzieje się i to dużo.

Rozpoczął się proces "polowanie na czarownice". Wydaje się, że wszystko sprzysięgło się przeciw Carrie. Nawet Saul, który zawsze jej bronił, zaczyna niszczyć jej opinie. Powiem szczerze, że końcówka w jego wykonaniu mnie zaskoczyła. Ale to dobrze, ten wątek może się ciekawie rozwinąć, a Carrie już wie, że nie ma komu zaufać w 100%. Pewnie zacznie prowadzić śledztwo na własną rękę. Może pomoże jej w tym Quinn?

Wątek rodziny Brody'ego też został w miarę solidnie przestawiony. Życie po zamachu już nie jest takie same, zaczynają się pierwsze problemy, zobaczymy jak będzie dalej.

No i promo drugiego odcinka pokazuje nam powrót Brody'ego. Oj, najlepsze dopiero przed nami ;)
5 najważniejszych filmów w historii kinematografii: 1. Mulholland Drive 2. Skazani na Shawshank 3. Aż poleje się krew 4. Podziemny krąg 5. 12 gniewnych ludzi

Odpowiedz
Pewnie większość widziała ten ep już jakieś 2 tygodnie temu w wersji bez CGI efektów ;)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Nie mam najmniejszej ochoty wracać do tego serialu. Poprzednie dwie serie były spoko, ale były też na tyle letnie i płytkie, że nie wiem po co mialbym go ogladac znow.

Takze sluchajcie - nie martwcie się, ale nie zamierzam oglądać dalej tego serialu.

Odpowiedz
Dokładnie, crap.

Odpowiedz
Zgadzam się. Większego gówna w tym momencie w TV nie ma...

...NOT

Odpowiedz
Aha, to zapuście sobie od początku BB i spuszczajcie się od nowa...
5 najważniejszych filmów w historii kinematografii: 1. Mulholland Drive 2. Skazani na Shawshank 3. Aż poleje się krew 4. Podziemny krąg 5. 12 gniewnych ludzi

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon