LOST (ABC, 2004-2010)
Radioaktywny bak :D LOL 10/10

Odpowiedz
Tak, twórcy są świetni i bardzo zabawni przede wszystkim ;) A co do długości Losta - ostatnio Damon Lindelof powiedział coś takiego (dla tych co nie wiedzą i zarzucają coś tam:) ):

- serial od początku był planowany na 4-5 sezonów
- koniec serialu oczywiście był wymyślony dawno temu ALE znają go tylko 4 osoby na świecie ;)
- jeśli w serialu pojawia się jakieś pytanie - twórcy OD RAZU znają na nie odpowiedź, czyli nie robią serialu w taki sposób jak powiedział Dr_Bakier.

coś tam jeszcze mówili, ale prawdę mówiąc zapomniałem ;) W każdym razie oczywisty fakt jest taki, że serial tworzony jest w miarę na bieżąco, ale koniec serialu już został wymyślony wieki temu. aha i tak ode mnie - wydaje mi się, że jednak poprzestaną na 4 sezonach (bo 4 będą na 100%), bo oglądalność w trakcie trzeciego spadła dość znacznie... Tak samo zresztą jak klimat serialu choć nadal uważam, że lepszego serialu na tym globie nie ma. Noooo Twin Peaks ewentualnie ;)
Aktualnie rządzi: ja

Odpowiedz
są co najmniej 24 lepsze 8)

Odpowiedz
Mam nadzieję, że do tych 24 nie zaliczasz "24" ;)

Kwestia gustu ale się totalnie nie zgadzam. Mówiąc o "Lost" cały czas myślę o I sezonie, który był po prostu nie do pokonania.

Odpowiedz
Mush Room napisał(a):Mam nadzieję, że do tych 24 nie zaliczasz "24" ;)
Des może nie, ale ja na przykład już tak. A po ostatnich dwóch odcinkach znowu jestem wściekły. Były wręcz BEZNADZIEJNE.

Odpowiedz
Zgodzę się co do odcinka 9 - był rzeczywiście tragiczny. Odcinek wczorajszy, choć nic właściwie nie wnosił - oglądało się dość przyjemnie, był lekki. Końcówka, co już się chyba stało w 3 sezonie tradycją, była na siłę, ale MOŻE wreszcie coś się w tym sezonie ruszy. Oby.

A ja jakoś "24" nie mogę zdzierżyć, nie wiem czemu, nie przemawia do mnie, choć sama koncepcja serialu jest intrygująca.

Aha - odcinek 8 z Desmondem był wg mnie najlepszy z tego sezonu i kurde właśnie takich odcinków mi w tym sezonie brakuje. Normalnie nareszcie czułem, że oglądam Lost, twórcy zrobili mi nadzieję na poprawę sytuacji i zaraz ją zepsuli następnymi odcinkami. Może ten nadchodzący będzie wreszcie dobry.

Odpowiedz
Odcinek 9 nie był tragiczny, tylko nic nie wnosił. Ale fabularnie był dobry.

Za to wczorajszy był kapitalny, uśmiałem się, a i kilka fajnych szczególików tam było jak mapka którą swoim zwyczajem Sawyer zignorował.
Końcówka nie była naciągana, to był wstęp do następnego odcinka pt. "Enter 77" - zwiastun zapowiada niesamowite emocje.

Odpowiedz
Zaprzestałem oglądania zwiastunów po pierwszym odcinku 3 sezonu, bo zwiastuny zepsuły mi połowę emocji. No wszyscy o tym "Enter 77' gadają i gadają, ale ja i tak nie wiem o co w nim będzie chodzić i nie chcę wiedzieć - dużo lepiej później ogląda się serial ;)

Cytat:A po ostatnich dwóch odcinkach znowu jestem wściekły. Były wręcz BEZNADZIEJNE.

Byłem 100% pewny, że mówisz o Lost w tym poście ;) Ze względu na zdanie "po ostatnich dwóch odcinkach".

Odpowiedz
A tutaj zwiastuny nowego odcinka..

http://youtube.com/watch?v=8R-Q8yPdfXE
http://youtube.com/watch?v=F2xFEicSDjg

A jeśli chodzi o poprzedni odcinek... Nie ma to jak normalny, spokojny, sympatyczny dzień na wyspie ;-) (ale już musieli coś dodać- mapa znaleziona w samochodzie)

Odpowiedz
Mush Room napisał(a):Byłem 100% pewny, że mówisz o Lost w tym poście ;) Ze względu na zdanie "po ostatnich dwóch odcinkach".
Bo mówiłem o Loście. Nie szukaj drugiego dna :)

Odpowiedz
hops napisał(a):
Mush Room napisał(a):Mam nadzieję, że do tych 24 nie zaliczasz "24" ;)
Des może nie, ale ja na przykład już tak.

no ba! pierwsze trzy sezony "24" to w moim prywatnym top5 trzymają się od lat mocno i żadne "Losty" nawet sie jakością do tego serialu sie nie zbliżają!

Odpowiedz
Jesteś mi bratem, des :)

Odpowiedz
Dla mnie ulubionymi serialami są LOST i Alias, ale przyznaję że żaden serial nie dostarczył mi takiego napięcia jak 24, i nie tylko zresztą bo to kapitalny serial. Szkoda tylko że widziałem zaledwie I sezon :(

Odpowiedz
mi 24 nie przypasował... dla mnie 1 sezon prison break jest arcydziełem (szczególnie 1-13 odcinków) natomiast 2 sezon to porażka... lost jak lost- średnio choć wciąga :-)

mój top seriali:

- Friends (komedia ale serial super, całe 10 sezonów oglądałem po kilka razy i dalej mi mało)
- Prison Break
- Lost
- Day Break (straszna obsada, super klimat)

Odpowiedz
Ja co do Prison Break mam mieszane uczucia, choć przyznam, że sezon 1 był kapitalny. Ale ten drugi no.. już nie tego.

Day Break padło chyba prawda? Widziałem odcinek 1 i pamiętam, że mi się podobał, ale nie pamiętam dlaczego nie chciało mi się oglądać go dalej ;)

U mnie numero uno to Twin Peaks, które wg mnie jest nie do pokonania, a zaraz za nim Lost (za sezon I i częściowo II). Ten 3 już raczej z sentymentu... przynajmniej na razie.

Hops - sorki, myślałem, że to Mierzwiak pisał - mój błąd ;)

Kurde tak zachwalacie ten "24", że może mu się przyjrzę bliżej?

Odpowiedz
Mush Room napisał(a):Day Break padło chyba prawda? Widziałem odcinek 1 i pamiętam, że mi się podobał, ale nie pamiętam dlaczego nie chciało mi się oglądać go dalej ;)

Day Break padło po 6 odcinku.. teraz abc dało odcinki do sieci;-)

Odpowiedz
http://www.imperial.com.pl/movie.php?id=1690

Niech to szlag, kochany Imperial znowu wyrzucił płyty z dodatkami :/ Czyli tym razem zamawiam za granicą..

Odpowiedz
Czyli nagrodę w HEZEKARACH dostał zasłużenie. GRATULUJEMY!

Odpowiedz
Pfff parodia. Nie pojmę polityki tego wydawcy za cholerę. i jeszcze cena pewnie będzie ok 200 zł.

Idź pan w ch** z takim żartem.

Odpowiedz
Na Allegro stoi PEŁNE wydanie za 190 zł (a tyle bodaj kosztował 1 sezon wydany u nas, bez dwóch płyt z dodatkami...). Wysiadam. Z drugiej strony dobrze, że od razu podali do wiadomości jak to wydanie będzie wyglądać, przynajmniej już wiem, że nie mam na co czekać.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon