Poor Things (2023) reż. Yorgos Lanthimos
Chodzi mu o to by mózg doktorka, który stworzył Bellę przenieść do innego ciała dzięki czemu dalej by żył.

I nie przesadzaj z tym ukrywaniem spoilerów bo każdy rozumny człowiek, który jeszcze nie widział tego filmu a ma taki zamiar nie będzie wchodził do tego tematu.

Wysłane z mojego CPH2481 przy użyciu Tapatalka
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
Niby czemu? Od tego są spoilery, żeby ich uzywac, jak się gada o zakończeniu filmu, szczególnie że ten dopiero co wszedł na streaming zdaje się.

Odpowiedz
Jak chcecie, ja jak jeszcze nie widziałem jakiegoś filmu to dopóki go nie obejrzę unikam tematu o nim jak ognia. I nie zawracam sobie głowy czy spoilery są ukrywane czy nie.

Odpowiedz
Zagląda się do tematu filmu, którego się nie widziało po to, by poznać opinie o nim, a nie jego zakończenie.
Co innego film sprzed lat, co innego taki, który miał premierę ledwie parę miesięcy temu.

Odpowiedz
(21-03-2024, 10:38)simek napisał(a): Ale o jakie nowe ciało pytasz, bo ja niezbyt rozumiem. Stary mózg, to rozumiem, że ojca?

Odpowiedz
Szczegolnie, że nadarzyla się idealna okazja.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Ale jaka okazja? Skąd wziąć to młode ciało? Że niby zabić byłego męża i wstawić mu mózg ojca? To by było zbyt pojebane nawet jak na Lanthimosa :p

Odpowiedz
Plus to, że on był pasjonatą eksperymentów nie oznacza, że sam chciałby zaryzykować i takim być.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
(21-03-2024, 12:58)simek napisał(a): Ale jaka okazja? Skąd wziąć to młode ciało? Że niby zabić byłego męża i wstawić mu mózg ojca? To by było zbyt pojebane nawet jak na Lanthimosa :p

W sensie że wstawienie mózgu kozy do głowy męża było normalniejsze?

To zamiast mózgu kozy mogli wstawić mózg ojca, dając mu nowe życie

Krismeister napisał(a):Plus to, że on był pasjonatą eksperymentów nie oznacza, że sam chciałby zaryzykować i takim być.

Tego nie wiemy, bo nigdy tego nie powiedział. Powiedział za to Belli że według niego lepiej dostać drugie życie niż być zwłokami w rzece.

A Bella nigdy nawet tego nie zaproponowała, wolała przeszczepić mózg kozy (lol)

Odpowiedz
(21-03-2024, 13:06)Capt. Nascimento napisał(a):
(21-03-2024, 12:58)simek napisał(a): Ale jaka okazja? Skąd wziąć to młode ciało? Że niby zabić byłego męża i wstawić mu mózg ojca? To by było zbyt pojebane nawet jak na Lanthimosa :p
W sensie że wstawienie mózgu kozy do głowy męża było normalniejsze?

To zamiast mózgu kozy mogli wstawić mózg ojca, dając mu nowe życie
Oczywiście, że normalniejsze: do końca życia możesz sobie popijać drinki w ogrodzie obserwując jak były mąż pokornie skupie sobie trawkę, a w wersji z mózgiem ojca, to on jeszcze przez wiele lat by z Bellą był, normalnie rozmawiał, żył, ale wszystko w ciele człowieka, którego nienawidzisz.
Jeśli już zakładamy, że Godwin i Bella chcieliby sztucznego trzymania go przy życiu, to już sensowniejsze byłoby znalezienie anonimowego "dawcy" ciała i przeszczep mózgu do ciała, które się z niczym złym nie kojarzy.

Odpowiedz
Jak się chciała na nim zemścić to powinna wsadzić mózg męża do ciała kozy :D
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Byłoby to zdecydowanie lepszym pomysłem.
Generalnie cały wątek z mężem jest cienki i zakończenie jest przez niego trochę zepsute.

Odpowiedz
(21-03-2024, 15:21)simek napisał(a): wszystko w ciele człowieka, którego nienawidzisz.

Skąd Ci się wzielo, że ona go nienawidzila? Przecież nawet go nie znala. Wiedziala tylko co zrobił ale był dla niej obcą osobą.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
No tak, zapomniałem, że Bella zmarła dlatego, że tworzyli z mężem świetną parę, bardzo się kochali i po prostu poślizgnęła się na krawężniku na moście. Dzięki shamar za przypomnienie, bo coś mi się pomyliło, że ona jakieś samobójstwo przez niego chciała popełnić, ale to chyba pomieszało mi się z innym filmem.

Odpowiedz
To tylko gdybanie, ale kolejny eksperyment z Felicity był chyba delikatnym niewypałem, więc strzelam, że Godwin mógł mieć na uwadze, iż przeszczep dorosłego może się również nie udać.

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
(21-03-2024, 18:45)simek napisał(a): No tak, zapomniałem, że Bella zmarła dlatego, że tworzyli z mężem świetną parę, bardzo się kochali i po prostu poślizgnęła się na krawężniku na moście. Dzięki shamar za przypomnienie, bo coś mi się pomyliło, że ona jakieś samobójstwo przez niego chciała popełnić, ale to chyba pomieszało mi się z innym filmem.

Czyli ciagle nie ogarnales, że żadna Bella nie byla jego żoną.

Odpowiedz
Była żoną czy nie, to i tak musiała czuć się przez niego w jakiś sposób zniewolona skoro zdecydowała się na tak drastyczny krok.

Odpowiedz
Tzn który?

Simek napisał(a):bo coś mi się pomyliło, że ona jakieś samobójstwo przez niego chciała popełnić

No coś ci się widać pomyliło :>

Odpowiedz
(21-03-2024, 18:45)simek napisał(a): No tak, zapomniałem, że Bella zmarła dlatego, że tworzyli z mężem świetną parę, bardzo się kochali i po prostu poślizgnęła się na krawężniku na moście. Dzięki shamar za przypomnienie, bo coś mi się pomyliło, że ona jakieś samobójstwo przez niego chciała popełnić, ale to chyba pomieszało mi się z innym filmem.
Użyłeś tutaj skrótu myślowego. Oczywiście nie Bella tylko Victoria Blessington, którą jakby nie patrzeć, Bella kiedyś "była" :D

Ale tak to się zgadza, więc nie wiem czemu Shamar i Giefer rżną głupa.

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Ale co się niby zgadza? Tu nie ma miejsca na "skrót myślowy" skoro skrót myślowy nijak nie odpowiada zaistniałej sytuacji i drastycznie zmienia jej sens.

Simek pisze, że Bella gościa nienawidzi (i dlatego nie chciałaby żeby jej "ojciec" trafił do jego ciała), a potem za argument uzywa tego, że miała z nim przesrane w małżeństwie - tylko że to nie była ona.
A ona go dopiero co spotkała i zgodziła się z nim iść i zamieszkać.. Za chwilę wyszło, że jest jebnięty, ale wtedy w zasadzie niemal od razu zrobiono z nim porządek i nic nie zdążył zrobić, więc kiedy i za co Bella miała go aż tak znienawidzić?

Także sorry, to nie jest żaden "skrót myślowy" tylko kulawa argumentacja.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon