Captain Skullet
Liczba postów: 20,332
Liczba wątków: 128
Obejrzałem zwiastun, gdyby to była pierwsza część, pewnie byłbym zainteresowany, no ale widziałem trzy poprzednie, a tu się zanosi tylko i wyłącznie na "more of the same".
Współczesne kino akcji, nie będące ekranizacją/adaptacją/kontynuacją czegoś co znam i lubię, żeby mnie zainteresowało potrzebuje bohatera(-ów), którego polubię, to warunek konieczny, jeśli zostanie spełniony, jest szansa na to, że będę w stanie wybaczyć różne mniejsze i większe problemy, jakie w filmie wystąpią, z drugiej strony - jeśli film tego warunku nie spełnia, może nawet nie mieć żadnych poważniejszych problemów a i tak go zleję i szybko o nim zapomnę.
Serie które ten warunek spełniły to min Bond-Craig oraz Fast & Furious, te którym się nie udało to min. M:I i Bourne.
21-04-2016, 09:49
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-04-2016, 10:02 przez Gieferg.)
Deputy US Marshal
Liczba postów: 7,026
Liczba wątków: 15
Ponarzekajmy jeszcze trochę, a może Juby wróci by nam powiedzieć jak bardzo się mylimy i który poziom piekła czeka za bluźnierstwo przy ołtarzu Damona ;)
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.
21-04-2016, 10:29
Stały bywalec
Liczba postów: 5,651
Liczba wątków: 9
Mylicie się :D
Trylogia Bourne'a to świetne kino akcji i Damon jest dobrym Jasonem.
21-04-2016, 11:44
Stały bywalec
Liczba postów: 13,367
Liczba wątków: 77
Ja liczę na dobry film i zdecydowanie udaną kontynuację. Ultimatum ociera się u mnie o doskonałość. A ze zwiastuna JB wynika, że Greengrass zakończył fascynację padaczkowatym montażem i zwiększył nieco skalę samej akcji.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
21-04-2016, 15:40
Dużo pisze
Liczba postów: 268
Liczba wątków: 0
Pewnie obejrzę, ale wygląda to na zlepek poprzednich filmów. Szkoda, że akcja ze zwiastuna nie robi wrażenia - skala to jedno, ale pomysłów to tam nie ma. Skok przez okno w Ultimatum ma w sobie więcej powera.
I want to belive.
21-04-2016, 20:34
Stały bywalec
Liczba postów: 13,367
Liczba wątków: 77
Do premiery został miesiąc z hakiem, więc w sieci pojawiło się kilka TV spotów, z czego najlepszy jest zdecydowanie ten:
Zapowiada się megaakcja z pościgiem, kręcona chyba w najbardziej praktyczny sposób czyli totalne przeciwieństwo F&F :) Przy okazji martketingowcy Universal chyba za mocno pocisnęli temat promocji filmu bo w jednym z materiałów niechcący ujawnili ważny spoiler. Materiał został już zdjęty. Niestety, zdążyłem obejrzeć, ale na IMDB można wyczytać trochę rzeczy w komentarzach.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
23-06-2016, 19:03
Stały bywalec
Liczba postów: 4,900
Liczba wątków: 19
Ja od miesięcy próbuję się zmotywować do powtórki pierwszych trzech części i do obejrzenia tego spin-offa z Rennerem. Kurde, pamiętam, że pierwsza część była nawet całkiem niezła, ale dwie kolejne zlały mi się w jedną ciapę z której kojarzę tylko pościg po dachach w jakimś kebabowym kraju ;) Zawsze mnie dziwił tak spory sukces tej serii.
23-06-2016, 19:32
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-06-2016, 19:33 przez Grievous.)
Stały bywalec
Liczba postów: 9,121
Liczba wątków: 44
Ja w lipcu powtarzam wszystkie Bourne'y, a nawet Arona Crossa (po raz pierwszy od wyjścia z kina).
Poza kilkoma spotami pojawił się też main poster, który jest już w wersji PL
Włączyłem jeden spot i choć trailer mnie rozczarował (był okej, ale miałem wrażenie że to będzie kopia poprzedniego filmu, że formuła się wyczerpała, i że jednak nie trzeba było kontynuować doskonałego zakończenia Ultimatum) to teraz jestem spokojniejszy. Na pewno będzie to świetnie skręcone kino akcji i może znajdzie się w nim coś ciekawszego. Widziałem chyba komputerowo odmłodzonego Damona sprzed dołączenia do Treadstone!
Jak dla mnie to wciąż obok samobójców DC największy must see tych wakacji.
24-06-2016, 00:07
Deputy US Marshal
Liczba postów: 7,026
Liczba wątków: 15
Juby pisze w temacie o Bournie i wiesz, że ze światem jest wszystko w porządku.
A franczyza jak była bezpłciowa, tak dalej jest bezpłciowa. Nie wiem co Wy wszyscy w niej widzicie. Parafrazując słowa Crova - nie znacie się, pierdolicie i w ogóle umrzyjcie wszyscy i huj.
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.
24-06-2016, 00:11
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-06-2016, 00:26 przez Proteus.)
Stały bywalec
Chris Stuckmann, w oczekiwaniu na nadchodzącą kontynuację, wziął się za recenzowanie trylogii z Mattem Damonem.
Mówi jak jest (film zajebisty, ocenia na "A"), polecam obejrzeć jego video, może was zachęci do powtórki. Mnie nie musi, pewnie już w tym tygodniu włączam Tożsamość i w przeciwieństwie do Chrisa, powtórzę też Dziedzictwo.
03-07-2016, 22:13
A ja nigdy nie widziałem ani jednej części i nie zamierzam :p
05-07-2016, 17:21
Stały bywalec
Pochwal się mamie.
Stuckmann znowu mówi jak jest (nie zgadzam się w zasadzie tylko co do sceny pojedynku, dla mnie jest git, mało czytelny był tylko za pierwszym razem):
11-07-2016, 12:57
Stały bywalec
Liczba postów: 3,286
Liczba wątków: 5
Cytat:A ja nigdy nie widziałem ani jednej części i nie zamierzam :p
Masz racje, nie warto ; )
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau
11-07-2016, 12:58
Ryj Matusia zbyt mnie odrzuca.
Juby, Juby, bo za chwilę ktoś coś powie, znów się obrazisz i uciekniesz z forum z płaczem
Na 2 tyg ;)
11-07-2016, 13:25
Stały bywalec
Liczba postów: 3,286
Liczba wątków: 5
:D
Cytat:Ryj Matusia zbyt mnie odrzuca.
Witam w klubie ;)
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau
11-07-2016, 14:03
Stały bywalec
(11-07-2016, 13:25)Arahan napisał(a): Ryj Matusia zbyt mnie odrzuca.
Twoja strata. Omijają cię trzy bardzo dobre filmy z bardzo dobrym aktorem.
(11-07-2016, 13:25)Arahan napisał(a): Juby, Juby, bo za chwilę ktoś coś powie, znów się obrazisz i uciekniesz z forum z płaczem
Na 2 tyg ;)
Po pierwsze, nie było mnie na forum ze 3 miechy.
Po drugie, nigdzie nie uciekłem z płaczem. Napisałem, że jak wszyscy macie ze mną problem to żegnam i nie robię więcej problemów. Wszelkie płacze, lamenty i ciągnięcie tematu mojego zniknięcia to zasługa użytkowników forum, z których część z tego co zauważyłem, chciała żebym wrócił.
Po trzecie, jeśli nie widziałeś filmów i nie planujesz ich oglądać, to nie wiem po co w ogóle zaglądasz do tego tematu. Żegnam.
Po czwarte,
11-07-2016, 14:56
Captain Skullet
Liczba postów: 20,332
Liczba wątków: 128
Uważaj, Arahan już pakuje kastety i bejsbola.
(03-07-2016, 22:29)Phil napisał(a): A ja z kolei przed nówką mam zamiar po raz pierwszy obejrzeć serię.
A ja już obejrzałem po raz ostatni :>
11-07-2016, 15:26
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-07-2016, 15:28 przez Gieferg.)
Stały bywalec
Kilka informacji dla zainteresowanych.
1. Paru użytkowników czekało na informację, czy w roli kompozytora soundtracku do nowego Bourne'a powróci John Powell. Owszem, powrócił, ale nie sam. Z powodów osobistych (podobno umarła mu żona) ktoś mu pomógł. Drugim współtwórcą jest David Buckley, odpowiedzialny za muzykę do tegorocznego filmu Shane'a Blacka The Nice Guys. W sieci jest już okładka soundtracku i spis utworów, na końcu oczywiście nowa wersja "Extreme Ways" Moby'ego.
2. Budżet filmu to $120 milionów. Jest to o $10 milionów więcej niż kosztowało Ultimatum, ale o $5 mln mniej od budżetu Dziedzictwa.
3. Czas trwania filmu to 123 minuty. Bardzo mnie to cieszy w dobie blockbusterów trwających po 150-170 minut, których mam już serdecznie dość. Z drugiej strony, gdybym był przesądny, z dotychczasowych filmów serii dla mnie im krótszy tym lepszy.
4. Matt Damon miał pisać scenariusz do filmu razem z Paulem Greengrassem, ale był zajęty innymi projektami, dlatego za ten odpowiadają tylko reżyser i Christopher Rouse.
5. Matt przyznał, że jeżeli Greengrass będzie chciał nakręcić kolejny film o Bournie to i on powróci, ale z powodu zapieprzu w pracy w ciągu ostatnich lat, od grudnia robi sobie rok przerwy od pracy.
6. W scenie pościgu w Las Vegas zniszczono 170 samochodów!
Okładki TOTAL FILM
Nowa fotka promocyjna
W sieci pojawiły się już pierwsze clipy (nic nie oglądam). A tutaj fajny spot o całej serii:
11-07-2016, 15:33
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-07-2016, 11:35 przez Juby.)
Uważaj, bo będę Cię musiał znaleźć ;)
11-07-2016, 16:36
Oskarmeister
Liczba postów: 6,847
Liczba wątków: 18
"Tożsamość Bourne'a" - Przyznam, że oczekiwałem większego rozmachu. Nie rozumiem hejtu na Matta bo gość jest dobrym aktorem, jako Bourne też wypadł bardzo dobrze. Akcja jest dobra, a montaż w cale nie był taki pocięty. Partnerka głównego bohatera na plus za to, że nie była tylko "kulą u nogi". Historia jest w sumie prosta. Skok ze schodów na grubasie mnie pozytywnie zaskoczył. Akcja z Jasonem ze strzelbą i snajperem też bardzo dobra. Dobrze, że film trwał niecałe dwie godziny, bo już bym się nudził. 7/10 i mam nadzieje, że to tylko wstęp do bardzo dobrej serii, bo gdyby nie recenzje Jubego i to, że zaraz będzie piąta część to już bym nie oglądał dalej.
12-07-2016, 01:39
|