The Boys (Amazon, 2019 -)
more important question - Ojczyznoslaw miał jakies fajne kille?

Odpowiedz
Ale dialog między Homelanderem i Vanderbiltem to jedna z najlepszych scen w tym sezonie. Poza tym odcinek taki se, na myśl o finałowych dwóch nie czuję nawet grama ekscytacji.

Odpowiedz
(06-05-2026, 19:55)Phlogiston2 napisał(a): more important question - Ojczyznoslaw miał jakies fajne kille?
Nie. Nadział tę Fajerkraker czy jak jej tam na skrzydło rzeźby orła. Poza tym zabił kilku jakichś nołnejmów.

Okropne to jest. Nikt już nawet nie udaje, że to zbiór jakichś, obleśnych najczęściej, skeczy podczas odliczania do finału. Mogliby chociaż tę spasioną, "genialną" Murzynkę odjebać w jakiś spektakularny sposób, ale wątpię czy będą mieli jaja.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Ja wiem, niech pierwszy rzuci kamieniem ten kto nie ogląda Daredevil: Born Again, ale serio...
Czy wy wszyscy bierzecie udział w jakimś szczególnie perwersyjnym humiliation ritual?

Odpowiedz
Te ostatnie odcinki wyglądają bardziej jak zapowiedź tego prequela a nie finału.

Patrząc na to jaką lobotomię otrzymał Soldier Boy to nie mam jakiejś wielkiej ochoty więcej go oglądać.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
(06-05-2026, 22:41)Paszczak napisał(a): Czy wy wszyscy bierzecie udział w jakimś szczególnie perwersyjnym humiliation ritual?
Jeszcze tylko dwa odcinki. Myślę, że damy radę :)

Odpowiedz
Niby fabuła poszła do przodu, szczególnie w końcówce,  ale średnio podszedł mi najnowszy odcinek. Trochę ogląda się tak, jakby to była podbudowa pod prequel, który ma powstać o przeszłości Soldier Boya. No i od jednego czy też dwóch odcinków mam wrażenie, że trochę kręcą się w kółko z historią, co najlepiej widać po Soldier Boyu, na którego wcześniej nie narzekałem, ale w ostatnim odcinku zrobili z niego chorągiewkę. Kapitan Ameryka zmienia strony co pięć minut w tym odcinku , a we wcześniejszych odcinkach taki nie był, więc nie zdziwi mnie jak w dwóch ostatnich odcinkach też kilka razy zmieni sronę po której jest. Nie mogłem wcześniej na Soldier Boya narzekać, ale po tym odcinku jakoś tak nie do końca kupuję to jego takie obijanie się od ściany do ściany w swoich decyzjach, jakoś nie pasuje mi to do jego charakteru. Nie do końca kupuję tej historii z miłością jego życia, że przez to zrobił to co zrobił. Nie wybrzmiało to zbyt dobrze. No i czy on nie miał jakiejś innej dziewczyny w której był szczerze zakochany?  

Niby ważna rolę mieli odgrywać też dzieciaki ze spinoffa o szkole, a wciąż ich nie ma. A kilka zdań muszę napisać o Aquamanie. Muszę oddać twórcom, że w jego przypadku scenarzyści nie bawią się z nim jak z Soldier Boyem i  aktor świetnie gra tego kretyna. Gość cały czas jest taki sam był, nie ma żadnych wahań w ani jedną w ani drugą stronę (scena z rybą na plaży to było dobre), ale scena z nim i Black Noirem co to miało być?

Mam też uwierzyć, że największy mózg, co wie wszystko, każdy plan dla niej jest przewidywalny, nie rozważyła scenariusza, który nastąpił w końcówce, więc ją wydarzenia zaskoczyły. Widocznie nie jest tak mądra jakby scenarzyści chcieli żeby była.  Ale taki jest problem z pisaniem tak wielkich postaci,  o takim poziomie inteligencji, można się łatwo na nich wyłożyć.

Odpowiedz
Symbolem indolencji scenarzystów finałowego sezonu jest arc postaci Soldier Boya.

No i z głównej eki zajebali postać której i tak nikt nie lubił ze względu na aktora który ją odgrywał więc ta jego śmierć (swoją drogą, całkowicie pozbawiona dramatyzmu) i tak nie robi żadnego wrażenia. Niesamowite jaką równie pochyłą zaliczył ten przecież fajny skądinąd serial od momentu finału trzeciego sezonu (który, jak pokazały dwa kolejne, powinien być ostatnim).

Odpowiedz
Nawet mi się nie chce nic pisać. Dosłownie każda postać wywołuje u mnie już tylko znudzenie i znużenie.
Ale jak sobie laska sama lizała patelnię, a potem wąchali sobie dupy to było mega.

Jak można się tak dać upodlić, żeby to dalej oglądać?

Odpowiedz
Przedostatni odcinek, ostatniego sezonu, przed finałem wieńczącym jakieś 50 odcinków serialu.

Mi się już nawet komentować nie chce xd

Odpowiedz
Homlander żądający zakazu tak zwanego mleka z orzechów. No w końcu jakiś sensowny dialog

Enviado desde mi RMX3363 mediante Tapatalk
"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan

Odpowiedz
Tak, super że bez V1 byśmy tego nie osiągnęli.

Ani na sekundę nie pokazał swojej zwiększonej mocy.

Kurwa penetruje pomieszczenie, widzi że jest pomieszczenie z cynku, no kurwa na pewno nikt tam się nie schował xd Nawet nie spróbuje tam zajrzeć xd

Soldier Boy już po raz trzeci zamrożony.

Hughie jak zwykle jęczy jak zwykła pizda.

A idźcie w chuj.

Odpowiedz
(14-05-2026, 10:53)Krismeister napisał(a): Kurwa penetruje pomieszczenie, widzi że jest pomieszczenie z cynku, no kurwa na pewno nikt tam się nie schował xd Nawet nie spróbuje tam zajrzeć xd
To chyba było najśmieszniejsze. Widzisz wszystko, poza jednym miejscem i oczywiście to miejsce omijasz, chociaż stoisz pół metra od niego i wystarczy otworzyć klapkę :D

Odpowiedz
Ale że nie podobała ci się beka z Sheridana i jego serialowego uniwersum? :)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
To akurat mi się podobało :D
Problemem jest to, że tam jest sporo różnych fajnych koncepcji, żarcików, meta żarcików, nawiązań do popkultury, które po prostu nie tworzą już spójnej historii.
Tylko ciąg skeczy - tu damy bekę z Sheridana, a tutaj będą sobie wąchać dupy i pora na CS-a.

Plus wyciąganie z dupy, a to jakiegoś super-supka, a to super V1, które nie wiadomo na czym polega, bo jak trzeba to o czymś zapominamy i tak dalej. Zresztą co Ci będę tłumaczyć jak obaj wiemy o co chodzi :)

Ja już jestem za stary i peron mi dawno odjechał, trzeba się z tym pogodzić.

Odpowiedz
(14-05-2026, 10:53)Krismeister napisał(a): Kurwa penetruje pomieszczenie, 

To zabrzmiało bardzo niejednoznacznie.

Odpowiedz
już nawet normiki na normickich grupach uprawiają buchoposting
[Obrazek: 700827834_1802906357781358_4643391473915...e=6A0BFA94]

Odpowiedz
[Obrazek: 27828bf1fbe403db24b8bb31466991d8.jpg]
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Porządny przedostatni odcinek Boysów, więc lepiej niż w dwóch ostatnich, ale wciąż uważam, że tempo jest za wolne i gdyby sezon miał 10-13 odcinków to lepiej by ten odcinek wybrzmiał, powinien to być epizod np 6 z 13. Najlepiej prowadzonym wątkiem jest historia Aquamana, a scena z gościnnym występem Samuela L. Jacksona to cudo. Jest to prowadzony wątek konsekwentnie w przeciwieństwie do jednego z moich ulubieńców czyli odpowiednika Kapitana Ameryki, ktorego wątek kończy się słabo. Na koniec zrobili z niego chłopa o romantycznej duszy, zrobili z niego chorągiewkę i zatoczyła jego historia koło w tym sezonie, chyba że coś jeszcze zrobi w finale, zobaczymy, ale mam wrażenie że tak skończyli jego wątek pod prequel, ktory o nim planują.

A co do bohaterów ze spinoffa, to problem jest taki, że za późno je wprowadzili, gdyby co odcinek pokazywać co robią, jak współpracowali z ekipa, a nie tak że pojawiają się na parę minut i tyle. Albo dać im jeden cały epizod, w ktorym skupili by się tylko na nich, na tym jaki mieli udział w wydarzeniach to wypadło by lepiej, a nie tak że pojawiają się na chwilę. Niby mieli odgrywać ważną rolę w Boysach, tego w ogole nie czuć.

Scena z wiadomo kim może być, wzruszyłem się, ale ja łatwo się wzruszam, tylko że to jest kliszowa scena. No i przecież główna bohaterka spinoffa ma takie moce, że mogłaby uratować tą postać, pamiętam jak potrafiła uleczyć chłopa co miał poderznięte gardło i krew wracała do żył.

Fajna jest też scena z Butcherem i Hughie w kajdankach, tzn dialogi jakie tam padają. Ale to nie powinien być przedostatni odcinek.

I jakieś mam takie wrażenie że obcięli budżet, to nigdy nie był za drogi serial, ale w tym sezonie wygląda jeszcze biedniej.

Fajnie że dali piosenkę Diggsowi, w końcu.

Odpowiedz
Dziękuję i do niezobaczenia.
Dno :)

Dawno nie widziałem czegoś tak zrobionego na odpierdol, a konkurencja jak wiemy jest epicka.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon