The Meg (2018) - film o wielkim rekinie
Wheatley chyba się znudził kinem autorskim i uznał, że woli kasować czeki.

Odpowiedz
Może potrzebuje kasy na swój autorski projekt?
Najlepszy film 2021: Titane
Najlepszy film 2020: Pewnego razu w Hollywood
Najlepszy film 2019: Parasite
Najlepszy film 2018: Suspiria

Odpowiedz
Jeżeli nic się nie zmieniło, to jeszcze tego drugiego Tomb Raidera ma kręcić, na początku przyszłego roku.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
(24-10-2020, 00:21)Bradesinarus napisał(a): Może potrzebuje kasy na swój autorski projekt?
No to sporo tej kasy potrzebuje, bo to już jego trzecia fucha - po Rebece i wspomnianym wyżej Tomb Raiderze.

Odpowiedz
(23-10-2020, 23:53)Bradesinarus napisał(a): Powstanie druga część :o Za kamerą Ben Wheatley od niezwykle udanego Kill List https://www.hollywoodreporter.com/heat-vision/the-meg-2-finds-its-director-with-rebecca-filmmaker-ben-wheatley-exclusive?utm_source=twitter&utm_medium=social

Ale po co?
Listen to them. Children of the night. What music they make.

Odpowiedz
$$$...

Odpowiedz
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
No dopsz... jest pod wodą, będzie oglądane.

Odpowiedz
No i bardzo fajnie, jedynka była 8/10, czekam bardzo.

Odpowiedz
Ale to będzie głupie - czekam!

Odpowiedz
(09-05-2023, 08:44)Craven napisał(a): No dopsz... jest pod wodą, będzie oglądane.

Aye, aye. Durne strasznie, mocno serowe, ale tez w sumie pocieszne i klasycznie (w stylu lat 90.) blockbusterowe.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Dobra, Statham jest, rekin jest, ale gdzie jest Bingbing Li? Była jednym z plusów pierwszej części, a tutaj widzę, że nie ma :/
Znaczy... ten, tego... Nie mówię, że urzekła mnie jej aktorska kreacja, ale niezła z niej była laska jak na 45-latkę ;)

Odpowiedz
Bo już ma 50
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Wielkie rozczarowanie. Pierwszy "Meg" był uroczą głupotką z paroma epickimi scenami, rekin był zarąbisty, imponujący ogromem. Tutaj chcieli więcej, lepiej, mocniej i przekombinowali. Do jednego gara wrzucili czosnek, wołowinę, dżem jagodowy, skwarki z boczku, kawałki ananasa i dolali Żywca portera. Oddzielnie wszystko jest pyszniutkie, ale razem...

Zagrożenia są zdywersyfikowane - szef bezdusznej korpo, randomowi henchmeni, kraken, jakieś biegające mini dinozaury i TRZY megalodony. Żadne z tych zagrożeń nie wybrzmiewa odpowiednio, vhs-ovy klimat B-sensacyjniaków miesza się z durnowatymi dowcipasami, zero emocji, pierwsza połowa jest wręcz nudna. Potem zaczyna się akcja i rozpierducha, momentami fajna, ale znów - kilkoro bohaterów, skoki od jednego do drugiego, mnogość atrakcji powoduje, że znoszą się one wzajemnie, niwelują i pozostawiają ze wzruszeniem ramion.

A rekiny? No jak pisałem są trzy. I serio, wszystkie najbardziej spektakularne sceny z nimi są zawarte w zwiastunach. Jakby twórcy nie skumali, że less is more. Za taki piniondz mogliby zrobić megalodona, przy wspomnieniu którego moczyłbym się po nocach. A to, popierdółka taka. Nie warto, nawet jak będzie na streamingach.

Odpowiedz
Przekombinowali już w pierwszej części, która nie była na tyle dobra bym w ogóle miał ochotę na dokładkę.

Odpowiedz
Wzorzec jest jasny, zresztą zgodnie z pierwszą sceną - "Jurassic Park".

Wskutek błędu - oczywiście podłych ludzi - podwodna menażeria wyrywa się na wolność z trzema T-Rexami.. pardon, Megalodonami - na czele . Ludzie giną jest klimat przygodowo - familijny z humorkiem, będziemy też zwiedzać podwodny świat.. Jak w "Jurassic Park".

Jak ktoś lubi takie klimaty - bardzo udany, bardzo dobrze też zrobiony film. Świetna zabawa.

Ode mnie 8/10.

Odpowiedz
The trench

Nie jest to tak tragiczne jak godoją. A jakie jest? Dosyć przeciętne, i wymuszone, takie jak filmy Emmericha, gdzie wszystko idzie po sznurku i nie ma żadnych emocji.

4/10
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Jako dodatek, bo pewne rzeczy przyszły mi do głowy później.

Finałowa rozpierducha czyli prehistoryczna fauna kontra ludzie w ośrodku - Jurassic World.

Gościu trenuje rekinkę z nadanym imieniem - Chris Pratt i Blue.

Rekinka zresztą chyba ma ładniejszy design od pozostałych megów, jest jaśniejsza i ma smuklejszy pysk (piszę z pamięci więc mogę się mylić :p )

..a końcowe wyczyny Stahama i kumpli pachną mi mocno inspiracją Indianą Jonesem - jedną nogą trzeba zająć się megami, jedną ręką krakenem, tutaj złymi ludźmi, tu ratować ludzi a jeszcze zaopiekować się córką. Brakuje tylko walki na dachu pociągu w tym wszystkim :p

Są też tropy na kontynuacje, np co stało się z postacią Bingbing Li. Jeśli dobrze zrozumiałem to ona nie zginęła tylko zaginęła ?

W sumie "Jaws", "Jurassic Park", "Indiana Jones" - wszystko to Spielberg.

Myślę że właśnie Spielberg był inspiracją i powodem zrobienia tego filmu przez Bena Wheatleya. W końcu kto by odrzucił możliwość pobawienia się ulubionymi filmami dzieciństwa/młodości ;)

Odpowiedz
Z braku pomysłu co obejrzeć sięgnąłem jednak po sequel.
Big mistake.
Jakieś 25 minut później stwierdziłem, że nie wiem po co to oglądam, bo mamy tu do czynienia z absolutnie mdłym i nijakim, nieangażującym zakalcem, po czym film dołączył do elitarnego grona kilku tytułów, których nie dokończyłem, gdzie znajdują się takie wybitne dzieła jak czwarty Matrix i Warcraft. Zamiast niego odpaliłem "Ukrytego" z MacLachlanem i było fajnie :P

Odpowiedz
(21-03-2024, 12:26)Gieferg napisał(a): Zamiast niego odpaliłem "Ukrytego" z MacLachlanem i było fajnie :P

Dobry film, a zwłaszcza pomysł.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon