17-10-2024, 21:35 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-10-2024, 21:37 przez slepy51.)
|
The Penguin (2024) HBO
|
|
Biorąc pod uwagę dotychczasowe odcinki widać, że raczej debile tego serialu nie piszą i na pewno przemyśleli sobie, gdzie w tym wszystkim mógłby/miałby się pojawić czy też nie, Batman. Wątpię, żeby mieli jakiś zakaz żeby o nim mówić czy go pokazywać także bez obaw, gdzieś tam pod koniec sezonu pewnie się pojawi albo ktoś o nim przynajmniej wspomni.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
Nie trzeba być debilem, by podjąć decyzję, że mają w dupie czy to ma sens, czy nie i że nie będą w ogóle wspominać Batmana, bo takie mają, widzi mi się.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie Oozy nine millameedah. 17-10-2024, 21:58 (17-10-2024, 20:28)marsgrey21 napisał(a): Poprzedni film otwiera się jego wejściemgdy bije jakichś wannabe nastoletnich gangusów używających bejsboli i jak wszyscy znikają z ulic gdy pojawia się znak na niebie, a gdy dzieje się ostra impreza pomiędzy największymi rodzinami mafijnymi w mieście, nikt nawet nie napomina, że "hej, trzeba to rozegrać po cichu, bo nietoperz krąży", albo by chociaż pokazali raz reflektor na niebie i jakąś reakcję bohaterów, baa, wspomnieliby Gordona, kompletna cisza, wiem, że to by odwróciło uwagę od głównych bohaterów seriali, ale z perspektywy fabuły i świata to nie ma to za grosz sensu.Słuszna uwaga, nawet bardzo słuszna. Zresztą pisałem o tym na samym początku po pilocie. Oczywiście, że to nie musi być i nie powinien serial o Batmanie, ale jakoś jego obecność, nawet bez pokazania tego na ekranie powinna być zaakcentowana. Choćby w rozmowie. Bo tak robimy film o chrześcijaństwie gdzie nie ma wzmianki o Bogu :D I nie, nie chodzi o jakieś cameo na odwal się - no chuj, macie swojego Nietoperza i zamknąć mordy.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
17-10-2024, 22:11
Tyle się mówi o cameo Batmana a ja się nie zdziwię jeśli prędzej pojawi się Selina, w końcu to przyrodnia siostra Sofii
17-10-2024, 22:44
Jedyne wyjście jakie widzę to sytuacja gdy dochodzi do starcia Maroni vs Falcone, pojawia się Batman (sama sylwetka, ryk batmobilu), robi się chryja, Pingwin ucieka i przejmuje biznes i wspomina, że nietoperz obserwował wszystko od początku i czekał, aż rozpocznie się wojna, ale sam nie wiem, Reeves obiecał, że Batmana nie będzie, ale wiemy po Acolyte ile są warte takie obciecanki.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie Oozy nine millameedah. 17-10-2024, 23:09
No i sequel ma się dziać praktycznie zaraz po serialu, no jestem mega ciekawy co oni tam wymyślili
17-10-2024, 23:31
Musiałem zrobić pauzę w trakcie piątego odcinka specjalnie żeby napisać, że ja jebie jaki ten serial jest zajebsty i dobrze wiecie, w którym momencie się zatrzymałem
21-10-2024, 23:48
Johnny Viti lubi to :)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
22-10-2024, 01:37
Piąty odcinek wraca na właściwe tory. Wciąż dużo Sofii, ale rdzeniem fabuły jest znowu Oz i jego szachy 4D z mafią oraz wpieprzanie się w coraz większe kłopoty przez pochopną przemoc. Nie czaję tylko o co chodzi z Maronim i tym, że połowa jego rodziny to jakieś turasy. Przecież by to nie przeszło u gangsterów-makaroniarzy. Tak samo ten Mokebe w ekipie Pingwina. No ale dobra, to Batman, nie The Wire, więc tyle jeszcze wybaczę.
Bardzo mnie cieszy też, że Oz to nie jest kolejny niezrozumiany anty-bohater. To jest bardzo dobry serial o bardzo złych ludziach :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 22-10-2024, 23:37 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-10-2024, 23:39 przez Hitch.)
Colin w wywiadzie powiedział, że z końcem odcinka ósmego już nikt nie będzie raczej sympatyzował z Ozem. I że będzie tam jedna scena tak brutalna, że aż zdziwił się, że HBO się na to zgodziło. Po scenie z zapalniczką nie mogę się doczekać co tam się jeszcze odjebie.
22-10-2024, 23:44 Hitch napisał(a):Nie czaję tylko o co chodzi z Maronim i tym, że połowa jego rodziny to jakieś turasy. Przecież by to nie przeszło u gangsterów-makaroniarzy. Mówili o tym w jakimś materiale zza kulis - jedynym makaroniarzem jest tam Maroni, wszyscy jego ludzie to Persowie, hajtnął się z tą babą z Iranu i został szefem ich mafii, która urzęduje w Gotham.
22-10-2024, 23:44 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-10-2024, 23:46 przez slepy51.)
Czemu Batmanowy Falcone nie powrócił do roli...
Cytat:“However, Turturro won’t reprise his role as Carmine Falcone for spinoff series “The Penguin.” Instead Mark Strong will take on the Mafia don that Turturro played in “The Batman.” “I did what I wanted to with the role,” he says. “In the show, there was a lot of violence towards women, and that’s not my thing.”
que sera sera
Leżę i robię pod siebie Oozy nine millameedah. 23-10-2024, 18:35 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-10-2024, 18:35 przez marsgrey21.)
Zagraj scenę, w której dusisz własną córkę - gitara
Zagraj w odcinku, w którym tylko zarzucają ci duszenie kobiet - that’s too heavy shit man 23-10-2024, 19:08
No cóż.. mógł powiedzieć wszystko co byłoby kłamstwem, ale brzmiałoby mądrze - dawali za mało kasy, nie chciało mi się, byłem chory - a wybrał idiotyczną prawdę :D
Jeszcze gdyby ten Pingwin był flopem to zrozumiałbym ten przypływ szczerości, ale w obecnej sytuacji? Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
23-10-2024, 20:02
Leżę xD
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 27-10-2024, 13:01
Obejrzałem do 3go odcinka i zaskakujące farty i zbiegi okoliczności zaczynają się niebezpiecznie zbliżać do naciągniętych bzdur.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 28-10-2024, 02:20
Fajnie dowiedzieć się, że za świętej i czarnej burmistrz korupcja i dupne ruchanie bez pomady pospólstwa z Gotham mają się świetnie.
Look at that; City Hall, shining bright. Colin podkręca aktorstwo do 11, nikt tak jak on nie wypowiada słowa NAAAMES!!! No i wisienka na torcie: 29-10-2024, 22:04
Spodobał mi się komentarz z Tuby odnośnie ostatniego odcinka:
@benc4968 napisał(a):I like how this episode was centered around getting power back. @lolica11 napisał(a):Literally and figuratively. Można śmiało powiedzieć, że przez to, oprócz polskiego easter egga, dostaliśmy też kilka nawiązań do postaci naszego najsłynniejszego elektryka, pytanie czy są to nawiązania celowe ;)
30-10-2024, 00:37 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-10-2024, 00:48 przez slepy51.) |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Sugar (Apple TV+, 2024) | Scheckley | 1 | 733 |
28-05-2026, 16:43 Ostatni post: slepy51 |
|
| Ripley - 2024 | Dr Strangelove | 6 | 884 |
06-04-2025, 16:15 Ostatni post: Scheckley |
|
| American Primeval (2024) | Snappik | 31 | 3,725 |
16-01-2025, 18:33 Ostatni post: Paszczak |