The Running Man - 1987
Obejrzałem z córą i skrobnąłem parę słów:
http://filmozercy.com/wpis/nostalgiczna-niedziela-90-uciekinier

<3 4ever

Odpowiedz
https://ca.finance.yahoo.com/finance/news/edgar-wright-direct-stephen-king-200301898.html

Ma to sens o tyle, że Uciekinier z Arnoldem w żadnym wypadku nie był wierną adaptacją, a jeśli się taką zrobi, to będzie to zupełnie inny film. Tylko jakoś nie wierzę, żeby zostawili oryginalne zakończenie.

Odpowiedz
Jestem ciekaw czy ten projekt serio dojdzie do skutku czy to będzie kolejna zapowiedziana rzecz od Wrighta, o której tylko tyle usłyszymy.

Na stan obecny to chyba tylko Guadagnino jeszcze więcej zapowiada, niż daje.

Odpowiedz
Wygląda na to, że nowa wersja będzie mieć set design utrzymany w retrofuturystycznym stylu a lat lata 70te

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3967479350243325&id=3164534807204454
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz

[Obrazek: c26724b8-dddd-4297-8800-4155e6855f43.jpg?rdr=true]
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
W ogóle mi się to nie podoba.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
(20-02-2021, 08:48)Kryst_007 napisał(a): Jestem ciekaw czy ten projekt serio dojdzie do skutku czy to będzie kolejna zapowiedziana rzecz od Wrighta, o której tylko tyle usłyszymy.

Jak się okazuje doszło do skutku.

W przeciwieństwie do innych remake'ów arnoldowych filmów ten nie prezentuje się źle i faktycznie stara robić co innego. I stoi o własnych nogach. 

Odpowiedz
O rany a co to za gówno?
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Bardziej wierna adaptacja Kinga :).

Odpowiedz
(01-07-2025, 15:31)OGPUEE napisał(a): W przeciwieństwie do innych remake'ów arnoldowych filmów ten nie prezentuje się źle i faktycznie stara robić co innego. I stoi o własnych nogach. 

Problem jest taki, że już na etapie zwiastuna można 6 razy ziewnąć. 
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
A będzie Dynamo?
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Nie, ale ma podobno mieć kategorie wiekowa R, więc może będzie dymano.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
(01-07-2025, 15:28)marsgrey21 napisał(a): W ogóle mi się to nie podoba.
Wow, co za niespodzianka. Hihi.

Wyglada jak film Wrighta z dużym budżetem, zwiastun jak zwiastun, pewnie wyjdzie fajne kino które dupą wciągnie te komiksowe paździerze z ostatnich 5-6 lat.

Odpowiedz
No to wytłumaczę się.

Wygląda to pod względem filmowym bardzo, bardzo dobrze, lepiej, o wiele lepiej niż większość filmów, lepiej niż ostatnie MI, problem polega na tym, że oryginalny film jest kultowy i wyciska z tak naprawdę ogranego motywu coś wyjątkowego. Tymczasem tutaj ta idea prezentuje się "wyjątkowo" generycznie, jak setki różnych filmów typu "walcz o życie", które Puls puszcza w sobotnie kino akcji, tylko z mniejszym budżetem i Geraldem Butlerem w roli głównej.

No brak tutaj czegoś oryginalnego w podejściu do tego tematu, a myślę, że można by było tutaj coś wycisnąć, pokusić się o komentarz odnośnie tego typu rozrywki. No jak na Wrighta to wyjątkowo płasko to wygląda.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Ha... "Gamer"
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Dobrze to wygląda. Tak sobie właśnie wyobrażałem blockbuster od Wrighta. Nawet Powell, którego wielkim fanem specjalnie nie jestem sprawia wrażenie jakby miał czymś zaskoczyć. Trailer ewidentnie zmontowany tak by opchnąć to popopcornowemu widzowi, ale jestem pewien że będzie to zupełnie inny film.

Odpowiedz
No i wygląda na to, że obejrzę, bo wyglada całkiem zachęcająco, a że już widac, że to nie remake filmu z Arnoldem (jak to było z "Total Recall") to może nie będę w trakcie filmu myślał o tym, że w sumie to wolałbym oglądać starą wersję.

Odpowiedz
Po Wrightcie nie spodziewam się już nic ciekawego, ale to wygląda dużo dużo gorzej niż ktokolwiek mógł przewidzieć. Yikes.

Odpowiedz

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon