Ankieta: Jak oceniasz 1. sezon?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

The Witcher (Netflix, 2019-)
https://www.google.com/amp/s/comicbook.com/gaming/amp/2019/11/02/the-witcher-netflix-series-seasons/

Lauren chce wyciągnąć z tego 7 sezonów.

Co do Cahira to widziałem aktora w Twin Peaks oraz ABC Murders i za cholere nie pasuje on do Nilfgaardczyka. No nie widze tego, kompletnie.
Dobrze, że Regisa nie ma w pierwszym sezonie, może w jego roli obsadzą kogos konkretnego (Jeremy Irons <3)

Odpowiedz
Dr Strangelove napisał(a):Nie wiem o jaki kanon chodzi, ale w książkach na pewno nie była brzydactwem. Opisywana może nie jest jako ideał piękności, ale na pewno nie była taka brzydka jak w tym zwiastunie. Ble...

Niezły kontrast między tym jak wygląda normalnie, a jak w zwiastunie:

Odpowiedz
Cytat:i za cholere nie pasuje on do Nilfgaardczyka.
Care to explain?

Tymczasem Pisula z ekipą trzasnęli 50 minutowe "omówienie w zwiastuna", rzucilem okiem na fragmenty i na co trafiłem? Stwierdzenie, że raczej nie zrobią opowiadania ze smokiem (hooy że w obsadzie są postacie z niego), jedna "ma nadzieję" że będzie "Mniejsze zło" (hooy, że w zwiastunie jest i Renfri i cytat z tego opowiadania odnośnie, a jakże, Mniejszego Zła).

Bite 50 minut gadania w wykonaniu ludzi, którzy najwyraźniej nie tylko nic nie wiedzą o produkcji, ale i chwilami sprawiają wrażenie, że zwiastun, który "omawiają" obejrzeli z zamkniętymi oczami albo przynajmniej z wyłączonym dźwiękiem. Do tego przyznają, że, cytuję: Większość z nas czytała te książki z 15 lat temu (albo wcale).
A na Ciri mówią Siri :P

No to z czym do ludzi ja się pytam?

Odpowiedz
(02-11-2019, 13:41)Capt. Nascimento napisał(a): Niezły kontrast między tym jak wygląda normalnie, a jak w zwiastunie:

Zresztą w sumie to bez znaczenia. Ważne żeby umiała grać, bo dla mnie to najtrudniejsza do obsadzenia postać w całym projekcie.
A na jakiś bal ją ubiorą, przypudrują i będzie ok :)
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Kurdę, w zwiastunie jest nawet finałowa walka z Dzierzbą i aftermath rzezi w Blaviken. W sumie chyba żadne opowiadanie nie jest tam tak wyeksponowane jak Mniejsze Zło.
Co do brzydkiej Ciri, ewidentnie chcieli, żeby wyglądała trochę nieludzko jako nosicielka genu Lary. Stąd ta (subiektywna) brzydota. Ja to kupuję.
Ilekroć widzę w jakimś materiale Hissrich, robi mi się trochę przykro. Wydaje się taką sympatyczną i pełną dobrych intencji osobą, jej dzieło natomiast nie budzi jak na razie wielkich nadziei.

Odpowiedz
[Obrazek: reddit-fabio-wied%C5%BAmin.jpg]

Odpowiedz
Fabiolous :)

Odpowiedz
Gieferg napisał(a):No to z czym do ludzi ja się pytam?

Dzięki Gieferg, tez mi sie kilka rzeczy nie zgadzało XD 

Zwróć uwagę i kwik:

https://www.facebook.com/nkoncowe/posts/532670013944420 

Oni są śmieszni, kółko wzajemnej adoracji widzę do tego stopnia zawróciło w głowie, że nie można uwagi zwrócić nawet. Syntax error jak nie ma chwalenia i fan-artów z Ichaboda. Jezu. 

EDIT : Usuneli moje komentarze i wylaczyli mi mozliwosc komentowania. Nie mam slow XD

[Obrazek: AbJ2WoS.png]

Odpowiedz
Nie wymagaj od ludzi, żeby wiedzieli o czym mówią!

Odpowiedz
Nk ostatnio zrobili sie strasznymi bucami, ale wydaje mi sie, ze to szpila Stelmacha. Jak sie skrytykuje na jego profilu to identyczny sposob odpowiedzi jak ma miejsce na profilu NK.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Nie ostatnio, ja z tego powodu już od ponad roku nie śledzę żadnego z nich.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Czy Pisula, czy Ichabod, to jest juz ten sam poziom zatracenia. Jak widać sodówka umie też uderzyć od komentarzy kilku gimnazjalistek na krzyż.

Odpowiedz
O żesz. Grubo żałosne. Widzę, że tam już mają etap, gdzie nie ma jakiejkolwiek opcji na przyjęcie krytyki. Oni = dobro, krytykujący cokolwiek, jakkolwiek = zło. Masakra.
.

Odpowiedz
Tak, jeszcze przed usunieciem dostalem tekst, ze "komentuje na fanpeju znajomych gadajacych sobie o swojej pasji, WTF" : )

Odpowiedz
Ahh youtuberzy, którzy oglądają filmy i czytają ciekawostki i to czyni z nich ekspertów XDDD

Nie mówię, że do gadania o filmach potrzeba wykształcenia, ale posłuchajcie sobie tę grupkę, a Tomasza Raczka.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
"Ciri jeszcze się nie odezwała ani razu"
Trailera o którym ględzą przez prawie godzinę też najwyraźniej nie pamiętają.

Odpowiedz
Naprawdę ktoś ogląda tych ludzi?

Zaraz ktoś mi wytknie "Ta, odezwał się ten co ogląda Grace Randolph" :) No tak, ale Randolph miewa ciekawe spostrzeżenia, a jej wideo z trailerem Wiedźmina trwa niecałe 6 minut, a nie kurva 50 XD

Odpowiedz
(02-11-2019, 20:00)Mierzwiak napisał(a): Naprawdę ktoś ogląda tych ludzi?

<skulony bojaźliwie podnosi rękę z uniesionym paluszkiem>

Odpowiedz
Na usprawiedliwienie powiem, że wytrzymałem kwadrans, czyli tylko 2,5 Grace Randolph, a osób w filmie było 4x Grace Randolph.

Odpowiedz
https://redanianintelligence.com/2019/11/02/episode-titles-for-six-episodes-of-the-witcher-revealed-along-with-confirmation-of-season-2/

Cytat:Episode 2: Four Marks
Episode 3: Betrayer Moon
Episode 4: Of Banquets, Bastards and Burials
Episode 6: Rare Species
Episode 7: Before A Fall
Episode 8: Much More

EDIT:

[Obrazek: ycsvsxyrkhw31.png]

[Obrazek: a2xvvi0c45x31.jpg]
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.