Ankieta: Jak oceniasz 1. sezon?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

The Witcher (Netflix, 2019-)
Nie wiem co tam jest bo pusty post
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
No ale Michelle Yeoh akurat na propsie, w końcu udało im się przekonać jakąś dobrą aktorkę żeby zagrała w tych wypocinach :P

Odpowiedz
(17-12-2021, 16:52)shamar napisał(a): Nie wiem co tam jest bo pusty post

Same here :(

Odpowiedz
Możesz otworzyć przez cytowanie ;)
Ogólnie murzyni i Azjaci. Jeden biały ;)

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Witcher blood origin teaser.
For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Odpowiedz
Właśnie się dowiedziałem, że jest wtyczka przywracająca dislike'i. Ponoć łapek w dół 2 razy więcej niż +

Odpowiedz
Na razie jakieś 70% dislike'ów.
Dodałem też swój.

Odpowiedz
Ok, mają dislike ode mnie. Nie wiem co to było i dlaczego to się nazywa Witcher.

Odpowiedz
To ja się może wypowiem o serialu... został mi ostatni odcinek drugiego sezonu, bo jakoś tak mnie to wciągnęło, że ciurkiem poleciałem i sobie taki nibymaraton zrobiłem. Kurde, dobre to, nieporównywalnie lepsze niż poprzedni sezon. Porzucenie motywu skakanie w czasie i pieprzenia chronologii to było doskonałe posunięcie, wszystko jest zgrane, konkretne, jasne i klarowne. W ogóle jakoś tak ładniej to wygląda, nilfgaard nie ma już pancerzy w stylu worka moszny (tzn. ma, gdy pojawiają się różnego rodzaju wspomnienia, wizje i inne rzeczy z przeszłości) tylko normalne, wyglądająca jak porządne, metalowe, jest też spora rotacja różnych miejsc, ale najlepiej wygląda i prezentuje się wiedźmińskie siedliszcze które jest główną lokacją sezonu i najwięcej tam się dzieje, a i reszta wiedźminów jest w porządku, podobnie jak stworki, z którymi musza walczyć.

Odpowiedz
Jestem szczerze zdziwiony... Myślałem, że trochę ponarzekam i potem z ciekawości obejrzę jak się pojawi, ale włączyłem pierwszy odcinek, parę minut i... Mam to gdzieś i nie będę oglądał i wiem, wiem, wszyscy są wdzięczni za tą informację ;)

Odpowiedz
Słyszałem, że materiału książkowego nie licząc pierwszego odcinka tyle co kot napłakał, a 80% pozostałych odcinków to jakieś fan-fiction, które się Sapkowskiemu nie śniło...
Zajrzałem w spoiler dwa posty wyżej i jako ktoś dla kogo Wiedźmin to biblia, wyglądam w tej chwili tak:
[Obrazek: benny-hill-wtf.gif]
Zdaje się, że punkt widzenia scenarzystów przedstawia się następująco:

"no niby ekranizujemy książkę, więc damy jakieś nawiązanie tu i tam, ale tak naprawdę to chcieliśmy zekranizować grę więc wrzucamy jakiegoś losowego z dupy wyjętego potwora w każdym odcinku"

No nic, przygotowuję się psychicznie i zaczynam za jakieś dwie godzinki.

Odpowiedz
(17-12-2021, 22:16)Gieferg napisał(a): Słyszałem, że materiału książkowego nie licząc pierwszego odcinka tyle co kot napłakał, a 80% pozostałych odcinków to jakieś fan-fiction, które się Sapkowskiemu nie śniło...
Zajrzałem w spoiler dwa posty wyżej i jako ktoś dla kogo Wiedźmin to biblia, wyglądam w tej chwili tak:
[Obrazek: benny-hill-wtf.gif]
Zdaje się, że punkt widzenia scenarzystów przedstawia się następująco:  

"no niby ekranizujemy książkę, więc damy jakieś nawiązanie tu i tam, ale tak naprawdę to chcieliśmy zekranizować grę więc wrzucamy jakiegoś losowego z dupy wyjętego potwora w każdym odcinku"

No nic, przygotowuję się psychicznie i zaczynam za jakieś dwie godzinki.

[Obrazek: mr_chang_senor_chang_laugh_spits_milk.gif]

Ja dalej nie ruszam, ale daj znać jak obejrzysz, bo jestem ciekaw twojej opinii.

Odpowiedz
Gieferg, ja w ogóle patrzę na ten serial jako na larp Cavilla i nic więcej bo szkoda zdrowia. Jest lepiej niż było, dużo lepiej ale i tak to nie jest ekranizacja książek.

Odpowiedz
Czyli... W wielkim skrócie: na polską wersję narzekano m.in. dlatego, że odchodziła od książek? A to... Jeszcze bardziej odchodzi od książek?

Odpowiedz
A czy w książkach było, jak
XD

Odpowiedz
Na ile to jest oparte na opowiadaniach a na ile na powieściach ?

Odpowiedz
(17-12-2021, 23:22)raven.second napisał(a): A czy w książkach było, jak
XD

Co do kurvy?

Odpowiedz
Cytat:Na ile to jest oparte na opowiadaniach a na ile na powieściach ?

na opowiadaniach był pierwszy sezon (ale w sumie to głównie jeden z trzech wątków, pozostałe to w 80% wysrywy uposledzonych scenarzystów) i pierwszy odcinek drugiego. Reszta już niby powinna być oparta na powieściach ale wygląda na to, że jest tylko chwilami.

Odpowiedz
Brzmi ciekawie :)

Odpowiedz
o w pizde jeża, walka z bruxą jest so evil dead :D
For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon