LOST (ABC, 2004-2010)
Bardziej żenujące niż śmieszne. Zawsze nieznośnie irytują mnie tego typu przejawy rzekomego dystansu twórców do tego co zrobili, tylko że robienie sobie żartów z tego, że rozwiązania fabularne które zaproponowali były kontrowersyjne w żadnym stopniu nie zmienia faktu, że szósty sezon to dno, więc nie bardzo wiem co chcieli osiągnąć.

Odpowiedz
nie mogę się nacieszyć, że wystarczyły mi 2 odcinki (nie 6 sezonów), by odkryć, że "Lost" to dno :)

Odpowiedz
To, że szósty sezon im nie wyszedł nie znaczy, że całe Lost to dno, bo jest wręcz przeciwnie:)

Odpowiedz
No to fajnie, szkoda tylko że 6 sezon, który w śmieszny sposób wyjaśnia kluczowe wątki rzutuje na całość serialu przez co nie chce się ponownie tego oglądać od początku.
koronex1989

Odpowiedz
Rzutowałby, gdyby nie był skleconą w ostatniej chwili na kolanie abominacją wcześniejszych serii. Dla mnie to twór całkowicie oderwany od bardzo dobrej reszty.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
(24-07-2011, 13:53)Albertino napisał(a): nie mogę się nacieszyć, że wystarczyły mi 2 odcinki (nie 6 sezonów), by odkryć, że "Lost" to dno :)
LOST to nie dno, do szóstej serii to serial bardzo dobry - miejscami wybitny. Powinieneś raczej żałować, że odpadłeś po dwóch odcinkach. Te sześć serii - mimo słabej szóstej serii - to było duże przeżycie, zwłaszcza śledzone na bieżaco. Teraz, z cynicznym podejściem do finału, może być trudno o podobne emocje.

Odpowiedz
Sorry, bo już pewnie było, ale czy ktoś może mi podać najbardziej wiarygodną lub zbliżoną do właściwej interpretacji ostatniego finałowego odc LOST ?? Byłbym bardzo wdzięczny :P

Odpowiedz
Pred, nie żartuj :)

Odpowiedz
A czego nie czaisz, Predatorze?

Odpowiedz
The fat one ate them all.

Odpowiedz
Nie wiedziałem tego od X czasu i do końca nie pamiętam :P Tzn. kojarzę że
, ale wolałbym dokładniejszej analizy tego co wydarzyło się w finale :P

Odpowiedz

Odpowiedz
Właśnie zamierzałem powtórzyć sobie całe Losty, ale po przypomnieniu, jak to się wszystko kończy, jakoś odeszła mi ochota...

Odpowiedz
Dwa pierwsze sezony były jednak mistrzowskie. Żałuję, że twórcy nie poszli bardziej w stronę czegoś w rodzaju: zła korporacja prowadzi badania na wyspie o zadziwiajacych parametrach.

Dym jako zespół nanorobotów, które zostały obdarzone quasi-inteligencją przemawiałby bardziej niż evil incarnate.

Odpowiedz
(02-01-2012, 20:15)Kusy napisał(a):
Nie do końca...

Odpowiedz
Odświeżam właśnie całość i dziś wylądowałem na 5 odc. czwartej serii. Odcinek w którym Desmond dostaje amnezji. Jego umysł przenosi ciągle w czasie i musi odnaleźć swoją stałą by mózg mu się nie zagotował. Whoa ten serial nawet po latach kopie dupę. A sam odcinek genialny coś na pograniczu Incepcji w LOSTA'ch, można go polecić osobom które nawet nie znają serialu :)

Odpowiedz
cholera, muszę się w końcu wziąść za całość, bo oglądałem na bieżąco do 8 odcinka 4 serii, a później nie wiedzieć czemu przestałem :/

Odpowiedz
Akurat piąta seria jest moim zdaniem rewelacyjna.

Z ciekawostek. Damon Lindelof powiedział, że nie planuje robić niczego związanego z LOST, ale zapewnił, że ta marka na bank powróci. Nie wiadomo czy miał na myśli kontynuacje, czy coś innego. Podejrzewam, że ABC nie da umrzeć swojemu największemu hitowi tak łatwo.

Odpowiedz
Zapewne jakiś spin-off, w sumie chętnie bym obejrzał serial o czasach gdy posąg na wyspie był jeszcze cały a ją samą zamieszkiwały jakieś ludy. Do samego Lost nie wróciłem od czasu finału 6 serii i kompletnie nie mam ochoty na powtórkę, niestety.

Odpowiedz
Ja też. Wracałem tylko do pojedynczych odcinków, bo całego serialu nie chce mi się znów oglądać. Ale przerwałem w trzeciej serii, więc pewnie odświeże sobie koniec czwartej i całą piątą w końcu. Dużo dobrego tam jest.

A na spin-off osadzony w czasach, gdy jeszcze posąg był cały nie liczyłbym - wątpie, by zrobili z LOST, co przynajmniej częściowo nie działoby się współcześnie. Będa próbowali tym dotrzeć do jak najszerszego grona raczej, a nie nerdów.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon