Zimna wojna (2018) reż. Paweł Pawlikowski
(21-05-2018, 07:17)simek napisał(a): Nie mam pojęcia czemu tego nie ma normalnie, oficjalnie na YT, Filmwebie, profilu dystrybutora filmu. Jakby jeszcze trzymali to w tajemnicy, a ktoś na CDA wrzucił nielegalnie.
No bo dla jury w Kanes trzeba czegoś innego, a nie przaśnego zwiastuna :D
Pewnie Pawlikowski w ogóle się go teraz wstydzi po tej nagrodzie i zaraz zaczną usuwać. To będzie "biały kruk"!!!
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Nie wiem, jaki jest ten film całościowo, ale zdjęcia w zwiastunie prezentują się kosmicznie. Piękna robota
.

Odpowiedz
(21-05-2018, 07:14)Gieferg napisał(a):
(20-05-2018, 10:48)Mierzwiak napisał(a): Największym problemem jest to oczywiście dla ludzi którzy tego typu kina i tak nie oglądają / nie lubią :)

No Idę niestety obejrzałem. To też może będę musiał obejrzeć, więc tak, jest to problemem.

Ale zrozum, że naprawdę mało kogo (nikogo?) to specjalnie nie interesuje? 

Cytat:Wpisz sobie w google Zimna Wojna zwiastun :P O dziwo mogę go znaleźć tylko na CDA...
Googlowałem wczoraj, ale chyba nie wyszukiwał tego na cda. Do głowy mi nie przyszło, że nie będzie tego na yt i w innych poważniejszych miejscach.

Szyc wygląda mega słabo. Jak z innego filmu. Za to zdjęcia super, nawet nie zwróciłem szczególnie uwagi na to AR. Tylko kurde rzeczywiście wygląda na dosyć epicką opowieść rozciągniętą w czasie i rozrzuconą po różnych miejscach i w połączeniu z krótkim czasem trwania filmu może to być problem.

Odpowiedz
A jak napisałem (jako pierwszy!!!), że to strasznie krótkie, to mnie opierdzieliłeś :D

Odpowiedz
Za samo narzekanie, że za krótkie chyba. :D Przecież samo w sobie to nie musi być wada. W zestawieniu z "epickością" fabuły też niekoniecznie. Może Pawlikowski miał tak zajebisty scenariusz, że zgrabnie wymieszał rozmach fabularny ze skondensowaną formą. Ale mam wątpliwości. 

Odpowiedz
Jaka epickość? Jaki scenariusz? O czym Wy piszecie w ogóle? :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
No "epickość", że tu Polska, tu Berlin, tu Paryż a tu Jugosławia. A nie że większość akcji dzieje się w jednym pokoju a epilog w kuchni :)
Teoretycznie sugeruje to jakiś rozmach.

Odpowiedz
(21-05-2018, 08:29)Dr Strangelove napisał(a):
(21-05-2018, 07:17)simek napisał(a): Nie mam pojęcia czemu tego nie ma normalnie, oficjalnie na YT, Filmwebie, profilu dystrybutora filmu. Jakby jeszcze trzymali to w tajemnicy, a ktoś na CDA wrzucił nielegalnie.
No bo dla jury w Kanes trzeba czegoś innego, a nie przaśnego zwiastuna :D
Pewnie Pawlikowski w ogóle się go teraz wstydzi po tej nagrodzie i zaraz zaczną usuwać. To będzie "biały kruk"!!!

Prorok jakis, czy cos? :)

Material usuniety.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
(21-05-2018, 09:52)Mefisto napisał(a): Jaka epickość? Jaki scenariusz? O czym Wy piszecie w ogóle? :)

No to co pisze Strangelove, ale możesz nas po prostu pozbawić złudzeń. Zwiastun kłamie? Czemu "jaki scenariusz"? 

Odpowiedz
Dobra akcja z tym zwiastunem, szkoda że nie wiedziałem, nagrałbym cama :P

Odpowiedz
W sumie dobrze, że go usunęli. Bo ja się naczytałam tyle pochwał na temat zdjęć a oglądając zwiastun miałam wrażenie, że oglądam serial "Stawka większa niż życie" na Stopklatce. :)

Odpowiedz
Zaraz jeszcze okaże się, że puszczają go tylko przed Deadpoolem 2 i uznam to za mistrzowski marketing dekady. Zwiastun w porządku, zgadzam się co do Szyca, ale to raczej zamierzone aby przełamywał melodramatyczną konwencję. No i właśnie, wygląda jak bardzo klasyczny melodramat, nie dziwię się miłosci krytyków.

Odpowiedz
(21-05-2018, 07:17)simek napisał(a): Serio serio. Proszę bardzo, dla leniwych: https://www.cda.pl/video/2298915a6
Nie mam pojęcia czemu tego nie ma normalnie, oficjalnie na YT, Filmwebie, profilu dystrybutora filmu. Jakby jeszcze trzymali to w tajemnicy, a ktoś na CDA wrzucił nielegalnie.

hahaha... O ja pierd...

-> Materiał został usunięty!
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Czy ten nagle usunięty "zwiastun" to jest scena tańca z Tomaszem Kotem i Jennifer Lawrence Joanną Kulig czy może wrzucono coś bardziej trajlerowatego?
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Nie, sporo dialogów i fabuły, sporo Szyca. Leci przed Deadpoolem.

Odpowiedz
No to pewnie usunięto i zaraz wrzucą ponownie ale tym razem z planszą "Film nagrodzony w Cannes" i z tymi listkami obok
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
(21-05-2018, 19:02)Corn napisał(a): i z tymi listkami obok
Z marihuano?!

Odpowiedz
(21-05-2018, 11:00)PropJoe napisał(a): No to co pisze Strangelove, ale możesz nas po prostu pozbawić złudzeń. Zwiastun kłamie? Czemu "jaki scenariusz"? 

Nie oglądałem zwiastuna, ale film jest kameralny. Gros scen dzieje się w pokojach, night clubach i tego typu lokacjach, które gdyby nie konkretne napisy na ekranie, to nie szło by poznać, gdzie akurat jesteśmy, więc naprawdę nie wiem skąd Wam się ta epickość bierze. Epicki to jest Doktor Żywago, a nie czarno-biały przeciętniak z Polszy :) A scenariusz sprowadza się do tego: poznają się na castingu, zakochują się, bo tak (i w sumie nie wiadomo dlaczego pałają do siebie olbrzymim uczuciem przez resztę filmu), potem się rozchodzą, znowu spotykają, trochę kłócą, znowu się rozchodzą i tak do usranej. Także scenariusza to tu za bardzo nie ma - inscenizacja i klimat jak najbardziej, ale fabularnie to i bez skryptu na planie by sobie poradzili. Zwłaszcza, że wszystko i tak na swoich barkach często niosą występy sceniczne.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Oglądać zanim usuną! 

Inny niż ten z cda. Próbowali go tu skleić mniej sztampowo i nie do końca wyszło, ale ja tam nadal jestem ciekawy tego filmu. 

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon