08-06-2018, 16:07
|
Halloween (1978-2020)
|
|
Nie przekonał mnie ten zwiastun. Punkt wyjściowy jest praktycznie identyczny jak w remake'u Zombiego (Myers ucieka z psychiatryka i zmierza aby dokończyć dzieło), potem skręca to w stronę H20, tylko, że Jamie jest taka bardziej teksańska, a trochę mniej przestraszona. Po co to wszystko? Potwierdza się też główna opinia z pokazu testowego, według której film był tylko pustym przemieleniem starych motywów z serii.
Dam sobie uciąć rękę, że odrzucony przez widownię testową finał zakładał, że w tej części w masce Myersa krążą na zmianę Jamie Lee Curtis i jej wnuk. 08-06-2018, 17:06
Cytując klasyka: niczego nie oczekiwałem, a i tak czuję się rozczarowany.
https://www.filmweb.pl/user/Nawrocki/activity
https://letterboxd.com/nawrocki/list/best-movies-of-2020s/ https://letterboxd.com/nawrocki/list/2024-movies/ 08-06-2018, 17:31
Jeden wielki ziew. Nie wiem do kogo jest to kierowane oprócz fanów serii. Serii, której nigdy nie lubiłem więc całej nie oglądałem. Myers to najnudnieszy z 3ch mainstreamowych zabijaków.
Choć rimejk mi się podobał.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 08-06-2018, 18:16
Słabizna straszna. Zombiak wyczerpał temat, a toto wygląda jak jakaś biedniejsza wersja jego remake'u. Pojęcia nie mam, po co to nakręcili (pomijając kwestie zarobkowe oczywiście), zapowiada się na jeden z najbardziej niepotrzebnych filmów w historii.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
08-06-2018, 19:59
Michael był ładnych parę lat starszy od Laurie. Dobrze się trzyma, w psychiatryku musieli mu dawać dużo ryb i soi.
Dlaczego właściwie wykreślili dwójkę (co ostentacyjnie podkreślają w zwiastunie)? Podobnie jak Zombie zawsze lubiłem motyw z rodzeństwem. Poza tym iście zajebisty pomysł, przynosić nadludzko silnemu i praktycznie nieśmiertelnemu mordercy maskę, w której zabijał. Po czterdziestu latach i ch.. wie po co. Bardzo mądre, prawie tak jak pies wskrzeszający Freddy'ego ognistym moczem. 08-06-2018, 21:51
Tam to przynajmniej było celowo bekowe, tutaj twórcy mają kij zasadzony w dupsko tak głęboko, że aż żal tą dupę ściska.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
08-06-2018, 21:55 (08-06-2018, 21:51)Paszczak napisał(a): ... prawie tak jak pies wskrzeszający Freddy'ego ognistym moczem. Ale wiesz, że to była tylko taka, nic nie znacząca, wstawka, dowcip -czy to twórców (pewnie odnośnie cz.2) czy samego Freda? Bo chyba nie sądzisz, że rzeczywiście pies go wskrzeszył?
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 08-06-2018, 22:45
O dziwo moje wrażenia po tym trailerze są jak najbardziej pozytywne, może dlatego że mimo wszystko mam słabość do slasherów (nawet jeśli moje ulubione to nie aż tak poważna seria Scream), nie rozumiem tylko czemu ma służyć zabieg z ignorowaniem wszystkiego co nastąpiło po oryginalnym filmie, włącznie z tym że już raz Jamie Lee Curtis wróciła do tej roli w H20 który jest całkiem spoko.
EDIT: Tu kilka wypowiedzi McBride'a i Greene'a, min. o ignorowaniu poprzednich filmów: https://io9.gizmodo.com/heres-why-the-new-halloween-ignores-all-the-sequels-1826674444 OK, kupuję to wytłumaczenie, zwłaszcza usunięcie pokrewieństwa Laurie i Michaela. Z drugiej strony czym miałbym się złościć albo na co narzekać? Z oryginalnej serii widziałem tylko jedynkę (okropna ramota) i wspomniane H20, więc dostanę po prostu alternatywę dla tego filmu. Niech będzie. 08-06-2018, 22:49 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-06-2018, 23:28 przez Mierzwiak.) Cytat:Ale wiesz, że to była tylko taka, nic nie znacząca, wstawka, dowcip -czy to twórców (pewnie odnośnie cz.2) czy samego Freda?No bo pies rzeczywiście go wskrzesił, zgodnie z wewnętrzną logiką czwórki, która jest już zamierzoną komedią. Bawi mnie po prostu, że w niby 'poważnym' filmie zbliżyli się do pretekstowości i komizmu rozwiązań z filmu jajcarskiego. Czyli co, Cierniowy kult się nie pojawi? A to szkoda. Dawno film widziałem, ale czy w H20 nie ma bardzo podobnej sceny w przydrożnym kiblu? 09-06-2018, 01:41
Od początku filmu masz podawane, że Fred za chwilę wróci. Czemu użyli tego psa? Toż to był pies bohatera, w jego śnie. Chwilę wcześniej ten sam pies gryzie tego bohatera... w jego śnie.
A że 4 ma już komediowe wstawki to sam zauważyłeś. PS - ciągle nie zmienia to (pies) faktu, że to najlepsza część powrotu Freda w całej serii
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 09-06-2018, 12:07
Pamiętam jak w tym długim dokumencie o serii bodajże Englund mówił, że pies symbolizuje Cerbera, strażnika piekieł.
Czwórkę nawet lubię, bo Alice to moja ulubiona final girl w serii. A sam film to ciekawszy temat do dyskusji niż to nieszczęsne nowe H. 09-06-2018, 12:23 (09-06-2018, 12:23)Paszczak napisał(a): Pamiętam jak w tym długim dokumencie o serii bodajże Englund mówił, że pies symbolizuje Cerbera, strażnika piekieł. No widzisz, czyli to jest odniesienie do drugiej części, gdzie były 2 pieski. PS - widziałem dokument ale nie pamiętałem tego fragmentu. PS 2 - cała ta seria jest na dłuższą dyskusję ale w temacie wieje pustkami ;)
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 09-06-2018, 12:26
Może to być nawet ok ale i tak nie doskoczy do wersji Zombiego m.in. dlatego że Rob miał odwagę zrobić to wszystko inaczej, na przekór geekom.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
09-06-2018, 19:00
Inspiracja to jedno a efekty... No cóż :-)
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
09-06-2018, 19:23 Cytat:Dawno film widziałem, ale czy w H20 nie ma bardzo podobnej sceny w przydrożnym kiblu? Podobna scena na pewno pojawiła się u Zombiego w remaku. W ogóle to w nowym Halloween cameo głosowe zaliczy Donald Pleasence https://movieweb.com/halloween-2018-dr-loomis-voice-cameo/
Najlepszy film 2021: Titane
Najlepszy film 2020: Pewnego razu w Hollywood Najlepszy film 2019: Parasite Najlepszy film 2018: Suspiria 12-06-2018, 17:28 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-07-2018, 20:46 przez Bradesinarus.)
Jedyne co mnie zaskoczyło to logo Miramaxu. Niestety nadal nie widzę tego cudownego pomysłu z którym Green i McBride przyszli do Carpentera, a ten oniemiał z zachwytu. Może to był jednak wielki czek jak z amerykańskiej loterii. Na delikatny plus zaliczę, że drugi zwiastun już tak mocno nie kojarzy się z H20, Jamie Lee Curtis przypomina tutaj jakąś teksańską Ripley, a nie wystraszoną nauczycielkę.
05-09-2018, 19:18 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| The Invisible Man (2020) reż. Leigh Whannell | Trailery Srailery | 68 | 11,579 |
12-02-2025, 11:42 Ostatni post: Spoilerowo |
|
| tworczosc Roba Zombiego (Halloween i inne) | Mental | 186 | 39,499 |
10-12-2024, 17:53 Ostatni post: shamar |
|
| Underwater (reż. William Eubank, 2020) | Pelivaron | 44 | 8,084 |
23-10-2023, 21:14 Ostatni post: slepy51 |
|
| Army of the Dead (reż. Zack Snyder, 2020) | Pelivaron | 132 | 18,070 |
05-11-2021, 03:49 Ostatni post: Rozgdz |
|
| The Superdeep (2020) reż. Arseny Syuhin | slepy51 | 11 | 4,550 |