Co to za film?
tak, to slynna sprawa w historii ufologii.
oryginalny tytul to "Fire in the sky" a polski zwyczajnie "Uprowadzenie"
http://us.imdb.com/title/tt0106912/
It has been said that time heals all wounds. I do not agree. The wounds remain. In time, the mind, protecting its sanity, covers them with scar tissue, and the pain lessens, but it is never gone.

Odpowiedz
Dziękuję za zupełne zignorowanie mojego pytania.

Odpowiedz
DZIEKUJE ZA SZYBKA ODPOWIEDZ...
pozdrawiam
\czesc

Odpowiedz
Nie pękaj Military - dobrze słyszałeś muzykę Erica Serra w scenie rozwałki. W "Leonie" nigdy nie było muzyki Beethovena - jest ona "obecna" tylko w dialogach Stansfielda. Serra napisał przytłaczający melanż brzmień arabskich i industrialnych - jeśli po raz pierwszy go usłyszałeś dopiero teraz, to - nie wiem - traktuj to jak głos z nieba, gorejący krzak, wiadomość z Vegi, albo coś... :D
Jan Himilsbach: Intelektualiści wypierdalać!
Gustaw Holoubek: Nie wiem jak panowie, ale ja wypierdalam.

Odpowiedz
Hehe, widać coś mi się przyśniło albo w jakiejś reklamie podłożyli Beethovena. No nieważne, dzięki Adi.

Odpowiedz
kiedyś widziąłem the making of tego filmu w jakims programie chyba niemieckim czy angielskim

z tego co pamietam film jest o "potworze" koles wyglada jak człowiek tylko ze ma twarz ala potwór i chyba jakies rogi mieszkał w jakiejs jaskini ale cos spowodowało ze wyszedł na swiatło dzienne .. wydawał sie byc jaims arytsokrata akcja działa się wspołcześnie

jezeli ktoś zrozumiał ten mój bełkot i wie o jaki film chodzi dajcie znać :wink:
A single pussy hair can pull a battleship through the desert

Odpowiedz
Witam od jakiegoś czasu poszukuje tytułu jednego filmu . Mam tylko przebłyski z młodości wiem że to może być film o jakimś skorumpowanym gliniarzu ale nie koniecznie pamiętam tylko końcówkę filmu kolesie krzyczą "Hey Cop" i kolo ginie w tragiczny sposób. Wiem że to nie wiele ale może ktoś zapamiętał dobrze końcówkę tego filmu i poda mi tytuł .Ostatnio myślałem ze to "To Live and Die in L.A" ale tam nie ma takiej końcówki wiec może wy mi w tym pomożecie. Z góry Dzięki za wszystko
PS. Jedyny tytuł jaki przychodzi mi do głowy to „Zły glina” ale wątpię

Odpowiedz
PS. Jedyny tytuł jaki przychodzi mi do głowy to „Zły glina” ale wątpię[/quote]

Jeżeli nie "Zły glina", to może "Zły porucznik" (nic innego nie przychodzi mi do głowy) :wink:

Kicnij na: http://www.imdb.com/title/tt0103759/

lub http://www.filmweb.pl/Film?id=1062
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Jeżeli nie "Zły glina", to może "Zły porucznik" (nic innego nie przychodzi mi do głowy) :wink:

coś mi mówi że to to dzięki stary zabieram się za zassysanie tego :D

Odpowiedz
Karol napisał(a):
Cytat:Z tego co wiem, Maximum Overdrive nie jest ekranizacją. Miało być zdaje się opowiadaniem, ale King przerobił je na scenariusz.
Czytałem, że jest na pdostawie opowiadania "Ciężarówki".
Ano jest... I nic dziwnego, że film nie wypalił, bo samo opowiadanie było dość kiepskie, zdaje się, że najgorsze z całego zbioru pt. "Nocna zmiana". Tego samego, z którego pochodzą ekranizowane również, niestety z marnym skutkiem, "Dzieci kukurydzy", "Czasami oni wracają" i "Cmentarna sztycha". Temu, że przeniesienie "Trucksów" :twisted: na ekran nie wypaliło, specjalnie się nie dziwię, ale akurat wymienione przeze mnie inne opowiadania można było zekranizować na o wiele wyższym poziomie. Eh...
Martwi Ludzie Poszli Nad Jezioro

Odpowiedz
Film sci-fi, reszta jest jedynie moimi domysłami i zamglonymi wspomnieniami. Świat po wojnie, zniszczony, pustynny krajobraz. Bohaterka przebywa pod ziemią, w pomieszczeniu w którym nad porządkiem panuje inteligentny komputer. Jest pprzez niego żywiona glutowatą papką (przypuszczalnie pełną odpowiednich składników odżywczych;)), swój czas spędza na odpowiednim łóżku/fotelu, na którym przy pomocy komputera jest w stanie śnić sytuacje, które mogłyby mieć miejsce w normalnym świecie. Po przebudzeniu spogląda przez okno, które jest projektorem ukazującym piękne, ziemskie krajobrazy, niestety już nieaktulne. Nadchodzi dzień kiedy w pełnej świadomości podejmuje decyzję o wyjściu na powierzchnię. Komputer stara się ją przekonać, że nie da się tam normalnie żyć, nie jest to bezpieczny ani tym bardziej piękny świat. Bohaterka jednak jest głodna wolności, ma dosyć iluzji, klatki w której żyje. Odchodzi. Świat zewnętrzny okazuje się być dokładnie takim, jakim opisał go komputer. Pustynie przemierzają grupy zdeformowanych kanibali. Jesteśmy świadkami kilku scen rozpruwania flaków, kilku scen akcji na powierzchni. Bohaterka "nasyciwszy się" prawdą, decyduje się powrócić. Okazuje się , że wszystko było snem, mającym na celu uzmysłowienie jej prawdy. Komputer prawdopodobnie był elektroniczną wersją jej ojca. Film widziałem raz w życiu, będąc kilkuletnim chłopcem, chciałbym go sobie przypomnieć. Czy ktokolwiek zna tytuł?

Odpowiedz
Widzę, że nikt filmu nie kojarzy, na szczęście udało mi się go znaleźć: Mindwarp -> FilmWeb i IMDB
[Obrazek: 103270.jpg]

Odpowiedz
ja też mam jedno :D
film s-f (na pewno klasy B, więc niektórzy się ucieszą ;) ) - po kosmosie krąży sobie coś w rodzaju stacji kosmicznej, w której znajdują się laboratoria (?) z roślinkami. Całość ma kształt kopuły. W środku siedzi sobie koleś + kilka sympatycznych robotów (zdaje się, że jeden z nich ginie pod koniec) w typie R2. Film kończy się smutno z tego co pamiętam - ta stacja odlatuje sobie w bezkres kosmosu. Pamiętam też, że film leciał swego czasu na kanale testowym Polsat 2 (razem z The Thing i masą innych rzeczy jakie wtedy na okrągło puszczali - to były czasy :D ). Z przyjemnością bym sobie przypomniał to dzieło, więc jeśli ktoś coś pamięta, to pomoc byłaby miła.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
"Niemy Wyścig" (Silent Running) Takze kojarze ten film z dawnych lat... Lowell nazwal robociki Hyzio Dyzio i Zyzio :D
Jeden z nich (jesli mnie pamiec nie myli) zostaje potracony przez pojazd prowadzony przez Lowella...tak czy inaczej kicnij na http://www.imdb.com/title/tt0067756/
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
to zdaje się to :D Super, dzięki !
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
A ja dalej nie mogę znaleźć tego filmiku :(
Pamiętam ze kiedyś sporo razy leciał w tv chyba na TVP rano ale to bardzo dawno temu. Film opowiadał pewnej wyprawie śmiałków starym statkiem , nie wiem dokładnie gdzie się wybierali ale po drodze natrafiali na różne potwory z głębin. Jeden charakteryzował się świecącym intensywnie żółtym światłem z wody , pamiętam ze pod koniec filmu bohaterowie nurkują albo cos w tym stylu i zostają zaatakowani przez jakieś gigantyczne długie ryby. Nigdy nie mogę załapać o jaki film mi chodzi bo pomysły z kapitanem Nemo i przeglądem staroci na TCM już się wyczerpały

PS. Mefisto
nakręciłeś mnie na ten film bardzo lubię oryginalne kino SF zasysamy :D
[Obrazek: vlcsnap3941342ee.th.png]

Aha jeszcze jedno kiedyś w TV leciał program dokumentalny o uprowadzeniach ludzi przez Ufo . Pamiętam że puszczali w nim fragmenty popularnych filmów o podobnej tematyce np. "Fire in The Sky" ale jeden fragment filmu bardzo mnie zaciekawił mianowicie przedstawiał on młodo wyglądającego Christophera Walkena który był niby uprowadzony przez kosmitów : niezdarne, kształtem przypominały kule coś na podobiznę tych ufoków z piramidy w Piątym Elemencie może ktoś kojarzy ten film i naprowadzi mnie na jego tytuł

Odpowiedz
Był to stary horror o ataku pająów, które z tego co pamiętam przyleciały z kosmosu w meteorytach. Na początku były małe i pamiętam scene, w której panienka nieswiadomie zmiksowała jednego z koktajlem i wypiła. Potem pajączki podrosły do tego stopnia, że jeden rozłożył sieć przez cala szerokość ulicy i łapał w nią samochody :lol:
I był chyba jeszcze motyw z atakiem pająków na wesołe miasteczko...

Film widziałem jakieś 11 lat temu, więc mogłem się w czymś mylić ale pajęczy jogurt był na pewno! :)

Odpowiedz
Mnie to brzmi jak Critters, ale sieci nie pamiętam. Reszta zasadniczo podobna.

Odpowiedz
military napisał(a):Mnie to brzmi jak Critters, ale sieci nie pamiętam. Reszta zasadniczo podobna.

I don’t think so!!! :wink:

Opis Pawiana zdecydowanie nie podchodzi pod "Critters"
Ten koktajl nie daje mi spokoju, jak bym to juz gdzies widzial...

Odpowiedz
Szukałem tego filmu z Walkenem na imdb jednak bez rezultatów.
Jedyne co podchodzi najbardziej to "Communion" http://www.imdb.com/title/tt0097100/ jednak film jest z 1989 więc Walken już tak młodo nie wyglada :wink:

Nie grał w zbyt dużej ilości filmów podchodzących pod s-f tak czy inaczej polecam zapytać Adiego, którego wiedza w temacie s-f jest niewiarygodna!!!!

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon